Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poklidnou hladinu života menšího okresního města, které „je dostatečně malé na to, aby se všichni jeho obyvatelé navzájem znali, ale ne zas tak malé, aby o sobě všechno věděli“, jednoho dne rozbouří hrůzný nález. V ordinaci vážené zubní lékařky je objevena mrtvola neméně vážené místní podnikatelky. Vyšetřováním její vraždy je pověřena dvojice kriminalistů Jaroslav Falta (V. Dlouhý ve své poslední televizní roli) a Petr Brouček (M. Dlouhý). Na nich je, aby složitý případ, do kterého je zapletena řada místních známých osobností a který se celý „točí“ kolem luxusního pánského podniku, vyřešili. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (112)

swinevenca 

všechny recenze uživatele

Tak akorát na večerní oddych, až na nechutné pozadí slušně zamotaná kriminálka. Z celýho filmu je cítit Svobodova zapšklost, na druhou stranu konec, který do toho tak nějak zapadá, mi ani nevadil. Dělení pohledu bylo neúčelné a bylo ho moc, hodilo se jen při policejním vysvětlování, škoda u toho byl většinou nepočeštitelný Kňažko, který předved stejně prkenný výkon jako oproti němu bezejmenná tanečnice.Výjimečně zklamal i starší Dlouhý, zato Nečas kraloval a jeho postava, co má policajty na háku, to dost možná vytáhla o hvězdu výš. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Typický Svoboda, jehož osten na bezpáteřní prohnilou dobu, kde zločin prorůstá do politiky a svět se hemží devianty a grázly, je v tom cítit. Stejně jako pokus natočit to moderně, podle not současné americké detektivky. Jenže i když záběr "políčkuje", pro vyprávění to má vlastně nulový přínos - většinou není příliš pochopitelné, proč musíme ten který záběr sledovat ze dvou / tří perspektiv, když úhled pohledu není nijak zužitkován (výjimkou je scéna odhalení identity řidičky a docela elegantní "sázení" informací při poradách policistů. Scénář je hodně chabý, snaha o otevřený konec s hořkým podtextem vyznívá úplně do ztracena. Herci střídají slušné momenty s nepochopitelnou prkennou deklamací, jíž vládne Kňažkův divadelní přednes. Sice se Domina snaží tvářit realisticky a drsně, ale rozhodně ji nelze sledovat jinak nez jako křečovitý slepenec motivů a tónů. Je to natočené lépe, než je zvykem u českého TV thrilleru, ale paradoxně o to bezradněji to mnohde vyznívá. ()

Reklama

rigby 

všechny recenze uživatele

Klasická televizní detektivka s poněkud rozplizlým závěrem, ale to byl jistě záměr. O hereckých výkonech nemá smysl hovořit, protože v rámci žánru jsou jednorozměrné a vzhledem k tempu vyprávění není prostor předvést víc, než jen těch pár dialogů. Mělo to spád a příjemně to zaplnilo nedělní večer. Jen velmi časté rozdělování obrazu bylo hodně rušivé a bez významu. ()

Přemek 

všechny recenze uživatele

Řemeslně dobře odvedená kriminálka, "postižená" ovšem svobodovskými klišé - vekslácký polosvět, bordely, nejvyšší městští funkcionáři do všeho řádně namočení a všemocní atd. atd. K tomu všemu předvídatelný scénář s předvídatelnými dialogy - po chvíli jsem již postavám diktoval... - Dělení obrazu á la "24" je většinou pouze formální, takže jediné, o čem lze hovořit zcela kladně, jsou herecké výkony: oba bratři Dlouhých (Vladimír fascinuje jakousi jurodivostí a zabejčeností a občasnými dětskými plaménky v očích), výtečná Markéta Hrubešová a nadprůměrně fungující brněnská "sešlost" (Petr Halberstadt, Martin Siničák, Pavel Kunert). - - - Scény z policejních chodeb byly točeny v Univerzitním kampusu Brno - Bohunice. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Příliš dlouhá nemastná neslaná detektivka s nezajímavým příběhem. Opravdu nechápu, proč si zajímavý režisér Jiří Svoboda vybral tak mdlý scénář se všemi možnými trapnými dějovými i technickými klišé ze zahraničních krimi seriálů, nemluvě o naprosto neopodstatněném předělu obrazovky. Motivaci žádné z postav jsem nechápal, lidi prostě vedou nezajímavý dialog a pak najednou zvrat a postava se vzteká/je zaujatá/vraždí/pere se/mlátí manželku/chystá se k sebevraždě/bojuje o bar - i prskavka vydává víc žáru než tenhle scénář. Herci neurazí (i když Topfer nějak svojí roli moc neprožívá) ani nepotěší - což je v případě jedné z posledních TV rolí Vladimíra Dlouhého škoda, zasloužil by si lepší roli nebo film v médiu, které bylo jeho kariéře dosti přející. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (5)

  • Filmovalo se v Brně a ve Znojmě. (M.B)

Reklama

Reklama