Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poklidnou hladinu života menšího okresního města, které „je dostatečně malé na to, aby se všichni jeho obyvatelé navzájem znali, ale ne zas tak malé, aby o sobě všechno věděli“, jednoho dne rozbouří hrůzný nález. V ordinaci vážené zubní lékařky je objevena mrtvola neméně vážené místní podnikatelky. Vyšetřováním její vraždy je pověřena dvojice kriminalistů Jaroslav Falta (V. Dlouhý ve své poslední televizní roli) a Petr Brouček (M. Dlouhý). Na nich je, aby složitý případ, do kterého je zapletena řada místních známých osobností a který se celý „točí“ kolem luxusního pánského podniku, vyřešili. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (112)

swinevenca 

všechny recenze uživatele

Tak akorát na večerní oddych, až na nechutné pozadí slušně zamotaná kriminálka. Z celýho filmu je cítit Svobodova zapšklost, na druhou stranu konec, který do toho tak nějak zapadá, mi ani nevadil. Dělení pohledu bylo neúčelné a bylo ho moc, hodilo se jen při policejním vysvětlování, škoda u toho byl většinou nepočeštitelný Kňažko, který předved stejně prkenný výkon jako oproti němu bezejmenná tanečnice.Výjimečně zklamal i starší Dlouhý, zato Nečas kraloval a jeho postava, co má policajty na háku, to dost možná vytáhla o hvězdu výš. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Typický Svoboda, jehož osten na bezpáteřní prohnilou dobu, kde zločin prorůstá do politiky a svět se hemží devianty a grázly, je v tom cítit. Stejně jako pokus natočit to moderně, podle not současné americké detektivky. Jenže i když záběr "políčkuje", pro vyprávění to má vlastně nulový přínos - většinou není příliš pochopitelné, proč musíme ten který záběr sledovat ze dvou / tří perspektiv, když úhled pohledu není nijak zužitkován (výjimkou je scéna odhalení identity řidičky a docela elegantní "sázení" informací při poradách policistů. Scénář je hodně chabý, snaha o otevřený konec s hořkým podtextem vyznívá úplně do ztracena. Herci střídají slušné momenty s nepochopitelnou prkennou deklamací, jíž vládne Kňažkův divadelní přednes. Sice se Domina snaží tvářit realisticky a drsně, ale rozhodně ji nelze sledovat jinak nez jako křečovitý slepenec motivů a tónů. Je to natočené lépe, než je zvykem u českého TV thrilleru, ale paradoxně o to bezradněji to mnohde vyznívá. ()

Reklama

carl.oesch odpad!

všechny recenze uživatele

Primitivní, hloupé představení, plné klišé a kýčů. Všechny ty nesmysly, bordel, úředníci (měl to Töpfer zapotřebí?), skutečnost, že je někdo v této zemi schopen a ochoten obsadit slovenského nácka Kňažka (pravá ruka Mečiara z doby dělení republiky - to jste už zapomněli?) a vytvořit dvojici kriminalistů, kterým člověk tak věří ještě to, že jsou to v civilu bratři Dlouzí. Bože můj, teď člověk vidí, jaká je Kriminálka Anděl proti tomuhle veledílo. Nechápou, jak ta samá televize mohla natočit Případy prvního oddělení a omlouvám se i za příkré odsouzení těch hororskopových vražd. I to bylo poroti tomuhle veledílo.....připomíná to přitroublé adaptace amerických detektivek z osmdesátých let. Tohel je ale ještě mnohem horší. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Nebojím sa dať aj tie štyri hviezdy, pretože nie je bežné v miestnych malých podmienkach natočiť kriminálku, ktorá má zmysel, spád a je pútavá. Držala ma po celý čas až do jej (takmer) vyriešenia, záverečné prelievanie viny zo strany na stranu sa vymyká bežným konvenciám o závere v súčasnej krimi tvorbe. Vedľajší poučný poddtext o nehlásenom domácom násilí bol natoľko okatý, až ma privádzal na nesprávnu stopu v hlavnom prípade. Na rozdeľovanie obrazu som alergický, ale tu nebolo použité samoúčelne a pre efekt. Už po pár minútach som si nielen zvykol, ale až vychutnával možnosť vybrať si, z ktorého uhla sa na scénu pozerám, prípadne vybrať si medzi obrazmi moment strihu v rozsahu niekoľkých sekúnd. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Příliš dlouhá nemastná neslaná detektivka s nezajímavým příběhem. Opravdu nechápu, proč si zajímavý režisér Jiří Svoboda vybral tak mdlý scénář se všemi možnými trapnými dějovými i technickými klišé ze zahraničních krimi seriálů, nemluvě o naprosto neopodstatněném předělu obrazovky. Motivaci žádné z postav jsem nechápal, lidi prostě vedou nezajímavý dialog a pak najednou zvrat a postava se vzteká/je zaujatá/vraždí/pere se/mlátí manželku/chystá se k sebevraždě/bojuje o bar - i prskavka vydává víc žáru než tenhle scénář. Herci neurazí (i když Topfer nějak svojí roli moc neprožívá) ani nepotěší - což je v případě jedné z posledních TV rolí Vladimíra Dlouhého škoda, zasloužil by si lepší roli nebo film v médiu, které bylo jeho kariéře dosti přející. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (5)

  • Filmovalo se v Brně a ve Znojmě. (M.B)
  • Když policie provádí rekonstrukci u baru Lilie, přijíždí na místo televizní štáb. Policajt sice štáb z místa vykáže, ale štáb si tam stejně dělá, co chce, točí záběry přesto, že by tam od zátarasu nemohlo být vidět. A také „strážící“ policajt nic nedělal, což ve skutečnosti by takhle se chovající štáb nenechal na místě... (pjotri)

Reklama

Reklama