Reklama

Reklama

Ivanhoe

  • USA Ivanhoe (více)
Trailer

Anglie se na konci 12. století zmítala v neklidných časech. Král Richard I. Lví srdce se z třetí křížové výpravy nevrátil do Anglie a skončil v zajetí v Rakousku. Na anglický trůn mezitím usedl jeho bratr princ Jan (G. Rolfe), a to jen vyostřilo spory na ostrově mezi normanskou šlechtou věrnou Janovi a Sasy – příznivci krále. Na své cestě z křížové výpravy je i saský rytíř Ivanhoe (R. Taylor), co na hradě svého otce (F. Currie) a u své milované Roweny (J. Fontaineová) hledá pomoc k vykoupení Richarda ze zajetí. Náhoda jej svede dohromady se starým židem Izákem (F. Aylmer) a jeho dcerou Rebeccou (E. Taylorová), co mu pomůžou se sháněním potřebných peněz, ale také jej připravit na nadcházející rytířský turnaj. Bez porážky normanské šlechty by všechna snaha o vykoupení totiž byla zcela marná. Jan se Ivanhoea v přestrojení za neznámého černého rytíře obává, a hodlá vzpurného rytíře potrestat… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (65)

Radko 

všechny recenze uživatele

V žánri romantického dobrodružného filmu absolútna špička. Bez hluchého miesta. Poznámka: pri pozeraní som si spomenul na text rovnomennej piesne hudobnej skupiny Stromboli: "Když se rodu sláva do knih schovává// pak se ti stává, že děj hned ožívá.// Do dávné slávy své oči upíráš,// vlivem zlého práva se bouřit už začínáš! Za pravdu mu hned dáváš,// s ním myšlenky tvé jdou,// lví srdce bráníš, //se stejnou odvahou.// A dávné rány stěží spočítáš.// Vlivem zašlé slávy, zlo stokrát proklínáš! Znáš Ivanhoe! //Rytíř dobra v tvém vnitru vzplál.//Znáš Ivanhoe!". ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Pútavý film o Anglicku z 12. storočia. Má všetko, čo by ste chceli vidieť vo filme o stredovekej Európe: rytieri, spravodlivé panny, turnaje, bitky a sporné koruny. Film však nie je nijako nudný. Užíval som si každú jeho minútu. Titulnou postavou je anglosaský rytier, ktorý je na misii vrátiť uväzneného kráľa Richarda Levieho Srdca na trón. Na ceste Ivanhoe narazí na niektoré prekážky, ktoré môžu ohroziť jeho vlastný život a ohroziť budúcnosť Anglicka. 7,5/10 ()

Reklama

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Anglie 1190: Anglický král Richard Lví Srdce zůstal po křížové výpravě v rakouském žaláři. Protože jeho intrikánský bratr Jan (pozdější Bezzemek) kvůli vlastnímu vlivu váhá se zaplacením výkupného, nezbyde Richardovu věrnému rytíři Wilfredovi Ivanhoe (Robert Taylor)než, aby s tím něco provedl na vlastní pěst... Nesmrtelná klasika dobrodružné literatury anglického romantismu v neméně nesmrtelné filmové verzi. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Moj najstarší snímok, ktorý som videl o Ivanhoe-ovi. A vôbec nie zlý. Vzhladom na rok výroby mu treba pár vecí odpustit, ako vyspevovanie či vytrubovanie, tiež veľa scén v štúdiu. Na druhej strane scény v exteriéri sú zvládnuté dobre, hlavne turnaje a zápasy na koňoch. Takisto nemožno opomenúť prekrásnu a vtedy mladučkú (mala presne 20 rokov) Elizabeth Taylorovú. Príbeh sa drží predlohy. Hodnotenie: 70% ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Keby som sa trochu viac orientoval v dávnej európskej histórii, asi by som lepšie rozumel deju, kto s kým proti komu a tak. Inak som vnímal len konkrétne súboje, nenávisť a nie celkom záživné dialógy. –––– Zaobstaraj si prútený košík. Rozsypem naokolo anglosaské vnútornosti. –––– K akému bohu sa modlí Žid za kresťana? – K tomu, ktorý stvoril obidvoch. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (28)

  • V The New York Times napísali, že: „Producent Pandro S. Berman zo spoločnosti Metro-Goldwyn-Mayer priniesol film, ktorý ich charakterizuje, Scott a hrdá anglická história. Ide o takmer takú skvelú panorámu stredoveku, ako nám ponúkol Laurence Olivier v Henrichovi V. (Arsenal83)
  • Natáčení filmu začalo 14. září 1951. [Zdroj: Jiří Žák – kniha Elizabeth Taylorová – Nebezpečný život] (Pavlínka9)

Reklama

Reklama