Reklama

Reklama

Oscarový Tom Hanks hraje v nové americké komedii Larry Crowne chlapíka středního věku, který díky ekonomické krizi ztratí práci. Do té doby pracuje jako úspěšný šéf v hypermarketu. Larry zjišťuje, že bez vzdělání dobrou práci nezíská, a proto se rozhodne pro návrat do školních lavic. Chce si rozšířit své obzory, ale hlavně získat lepší kvalifikaci pro své budoucí povolání. Ve škole se zapíše do hodin komunikace a nečekaně se zamiluje do své učitelky Mercedes (Julia Roberts), která ve svém osobním životě řeší spory s manželem. Obyčejný mužský jako Larry, který má mnoho důvodů se domnívat, že jeho život se zastavil, dostane životní lekci: Když si myslíš, že vše co mělo smysl už Tě minulo, objevíš důvod proč žít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (37)

Trailer

Recenze (325)

jezurka42 

všechny recenze uživatele

A víte co? Pro mě to byla velice příjemná (a ano, typická americká) romantická komedie.Příběh je opravdu naprosto prostý, nechce trápit naše hlavičky, ale zahřát srdce. A i přesto (a možná i právě proto), že se jedná o velice jednoduchý film, skrývá mnoho zajímavých a příjemných momentů. Gang "Skútrů", Tailin garážový šatník, opilecká líbačka,...těch momentů je opravdu hodně a já jsem si díky tomu celý film užívala. A to i přesto, že se v hlavních rolích objevily dva mnou nepříliš oblíbení herci..No a tak se nakonec stalo, že mi Tom Hanks nepřipadá tak otravný a že Julia Roberts není jen ta známá Pretty Women, ale i vcelku zajímavá herečka (Uvidíme Jul, jak se předvedeš v AOC). Krásná podívaná. PS: A v menší roli studentky mě velice, velice potěšila Grace Gummer. Ano, už navždy si budu pamatovat ten její roztomilý úsměv a přednášku na téma "Lakros" :D Tenhle talent musela zdědit po mamince. Díkybohu... ()

Haretix 

všechny recenze uživatele

Tome copak si mi to udělal? Od filmu sem čekal kvalitní komediální drama, ale zklamání bylo už po nějakých 30 minutách. Sice Tom jako jdiný se snaží film držet, ale ani to moc nepomáhá. Vůbec se role nepovedla Julii a mam takový pocit, že její nejlepší období je pryč. I přes negativa se, ale určitě film dá dokoukat. ()

Reklama

Týnkaa 

všechny recenze uživatele

Dám takové hodnocení... a víte proč? Jednoduše proto, že mě to bavilo a je mi upřímně jedno jaká je kde obtížnost předmětů ve škole, je mi úplně, ale úplně fuk, jak je komu Julia nesympatická, nebo jak Tom Hanks měl jen hrát a ne režírovat, takový kecy jsou mi fakt jedno, ten film je podle mě dobrej! A hotovo :) ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Romanticka komedia za 30 mega v ktorej hraju megahviezdy Tom Hanks a Julia Roberts, ktora nielen ze nezarobi aspon 500 mega, ale nedokaze sa ani zaplatit? Musim povedat ze opravnene. V tom filme proste nie je nic zaujimave. Je tam sice kopa divnych postav, ktore ale nie su divne zabavnym roztomilým sposobom, ale su proste iba divne az otravne. No a este je tu romanticka linia v ktorej by ste aspon stipku chemie medzi Tomom a Juliou nenasli ani pod mikroskopom. Totalna strata casu. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $35,608,245Tržby Celosvetovo $75,045,000Tržby za predaj DVD v USA $6,318,350 //počet predaných kusov 402,310║ Julia Roberts tu nie je najhoršia ale príbeh nemá ten patričný náboj aby to strhlo aj keď niektoré momentky boli dobre vymyslené. /40%/ ()

Galerie (73)

Zajímavosti (14)

  • Na hodine majú žiaci predviesť prednášku na ľubovoľnú tému. Jeden zo žiakov rozpráva o sérii Star Trek. Vo filme hrá George Takei, známy práve z filmovej ságy Star Trek, v ktorej stvárnil postavu Hikaru Sulu. (toi-toi)
  • Tom Hanks na filmu pracoval nejen jako herec, ale také jako scenárista, producent a režisér. (rafix)
  • Tom Hanks se nedlouho po premiéře filmu během tankování u čerpací stanice v Pacific Palisades zeptal manželského páru, který potkal, jak se jim film Moje krásná učitelka líbil. Když dvojice vyjádřila, že se jim Hanksův snímek příliš nezamlouval, vytáhl herec 25 amerických dolarů, aby jim vynahradil jejich vstupenky do kina. (oje)

Reklama

Reklama