Reklama

Reklama

Oscarový Tom Hanks hraje v nové americké komedii Larry Crowne chlapíka středního věku, který díky ekonomické krizi ztratí práci. Do té doby pracuje jako úspěšný šéf v hypermarketu. Larry zjišťuje, že bez vzdělání dobrou práci nezíská, a proto se rozhodne pro návrat do školních lavic. Chce si rozšířit své obzory, ale hlavně získat lepší kvalifikaci pro své budoucí povolání. Ve škole se zapíše do hodin komunikace a nečekaně se zamiluje do své učitelky Mercedes (Julia Roberts), která ve svém osobním životě řeší spory s manželem. Obyčejný mužský jako Larry, který má mnoho důvodů se domnívat, že jeho život se zastavil, dostane životní lekci: Když si myslíš, že vše co mělo smysl už Tě minulo, objevíš důvod proč žít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (37)

Trailer

Recenze (325)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Čas od času mám chuť na tyhle pravé americké příběhy, v nichž všechno dobře dopadne a jejichž hlavní postava je takový sympaťák a správňák, že by ho snad nemohl hrát nikdo jiný než Tom Hanks. A když se k němu přidá (na rozdíl od role v Soukromé válce pana Wilsona) velmi sympatická Julia Roberts, je o milou, vtipnou a uklidňující romantiku postaráno. Navíc skvělá hudba od Toma Pettyho a dalších. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

HBO - Pohodová průměrná romantická komedie na nedělní odpoledne. Pravdou je, že bych od Toma Hankse čekal určitě více. Asi bylo chybou to, že si Tom vzal za své režii, hlavní roli i scénář. Pak totiž kvalita poněkud pokulhávala. Rozhodně mě ale snímek neurazil, nepohoršil a párkrát ve mě vyvolal široký úsměv. Proto hodnotím následovně - 60%. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $35,608,245Tržby Celosvetovo $75,045,000Tržby za predaj DVD v USA $6,318,350 //počet predaných kusov 402,310║ Julia Roberts tu nie je najhoršia ale príbeh nemá ten patričný náboj aby to strhlo aj keď niektoré momentky boli dobre vymyslené. /40%/ ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Dejte do filmu Juliu Roberts a z 90% máte u mě jistotu, že to bude sračka. Dejte tam Toma Hankse a z 90% je jasný, že to bude hodně americkej film (nebo spíš hollywoodskej). A tak z toho nemohlo vzniknout nic kvalitního. Obzvlášť ta hnusná pizda tady hrála extrémně nepříjemnou a anti-sympatickou roli, takže snad ani není fyzikálně nebo spíš esteticky možné, aby to bylo dobrý. Příběh potěší jedině snad tím, že... no vlastně nepotěší skoro vůbec... jo kromě těch roztomilejch skútrů... Párkrát se člověk zasmál, ale nemyslim to doslova - bylo to spiš takový heh než hýk. Lepší se k tomu už nevracet... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

V noci se mi nechtělo spát a tak jsem si pustil filmový debut Toma Hankse. A musím říct, že mě to jako životní drama vůbec nebavilo. Na Toma jsem si už zvykl koukat v epických filmech nebo alespoň filmech, kde má šanci hrát vcelku neortodoxní role. Jenže když hraje obyčejného člověka, v obyčejném světě s obyčejnými lidmi, nějak to prostě není ono. Přesto v tomhle filmu mu nemůžu upřít sympatično, i když s nudou. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (14)

  • Když byl scénář napsaný, jeden z prvních telefonátů, které Tom Hanks kvůli obsazení filmu uskutečnil, adresoval oscarové kolegyni Julii Roberts. Scenárista a režisér se s herečkou přátelí celá léta, ale podle Julie Roberts se jejich kamarádství upevnilo až při natáčení posledního filmu Soukromá válka pana Wilsona (2007). Julia Roberts byla právě v Římě na natáčení snímku Jíst, meditovat, milovat (2010), když nabídku na další spolupráci s Tomem Hanksem dostala. (Taninaca)
  • Přibližně v polovině filmu, kdy je Larry Crowne (Tom Hanks) na přednášce, se v jednotlivých záběrech střídá poloha jeho brýlý, kdy je má chvíli nasazené a chvíli kolem krku. (CrownThomas)
  • Podľa distribučnej spoločnosti Universal Pictures boli počas úvodného víkendu v kinách takmer tri štvrtiny divákov starší ako 50 rokov. (misterz)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno