Reklama

Reklama

Texaský kat

  • USA Texas Killing Fields (více)
Trailer 1

Texas City, Texas. Detektivové z oddělení vražd se potýkají se sérií nevyjasněných úmrtí, ke kterým v posledních letech došlo v bažinaté oblasti zvané Vražedná pole. Pragmatický detektiv Mike Souder (Sam Worthington) a jeho newyorský kolega Brian Heigh (Jeffrey Dean Morgan) jsou jednoho dne povoláni k případu pohřešované dívky ze sousedního okresu. Nemají žádné stopy, dokonce ani tělo nebylo objeveno. Když ale zmizí Anne (Chloe Moretz), mladá dívka, kterou si Brian vzal pod ochranná křídla, oběma detektivům je jasné, že Anne musí hledat někde v polích. Ani jeden z nich ale neví, jestli se z Vražedných polí někdy vrátí… (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (157)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Skvělé ústřední duo s charismatickými Samem Worthingtonem a Jeffrey Dean Morganem, výborná podkreslující hudba a doslova perfektní potemnělá a syrová atmosféra, navozující pocit sklíčenosti, příjemného mrazení v zádech a očekávání něčeho drsného a cool. A přes všechna tyto významná pozitiva se paní režisérka "vyznamenala" takovým stylem odvyprávění a zpracování ústřední zápleky, že to vše velmi kladně zmiňované spláchla bez mrknutí do hajzlu. Já jsem za celých 100 minut trvání vyšetřování sériových vražd absolutně nepochopil, o co tam vlastně šlo. Prostě tak nesmyslně navrstvenou a špatně a nudně zpracovanou zápletku jsem už dlouho neviděl a připadám si i trochu jako trubka, ale vůbec jsem nepobíral kdo co vyšetřuje, co kdo proč dělá, co ho k tomu vedlo, proč tak jednal, a bylo to tak nebo tak?, já byl jednoduše pořád mimo a ve výsledku tak jen mohu konstatovat, že jsem vlastně jen sledoval přes hodinu a půl dva většinou nasraný pobíhající detektivy, kteří "asi" něco vyšetřují a pozor!, pochopil jsem, že se jim to nakonec i povedlo dovyřešit ke zdárnému konci. Zkrátka hrůza. A jsem si bohužel rozhodně jistý, že mé nepochopení celé zápletky nebylo rozhodně způsobeno mou nepozorností či hloupostí, ale naprostou neschopností autorů natočit jen trochu smysluplný a alespoň minimálně záživný krimi/thriller. Prostě skvělý herci, parádní atmosféra, ale DĚSIVĚ!!! zpracovaná zápletka. ()

Badel 

všechny recenze uživatele

Vizuálně a prostředím to vypadá jak prequel k True detective, ale někdo z toho snad vystříhal hodinu děje. Nevíme, proč se postavy nějak chovaj, nevíme, jaký vztahy mezi sebou má kterákoli dvojice postav. Nudnej příběh odehrávající se na jedný ulici a kousek vedle ní v "močálu". K čemu byla linie s pokérovaným debilem? Moretz zaujala, ale její postava taky neměla co předvést. ()

Reklama

Lyli 

všechny recenze uživatele

Vypadalo to na napínavý film se skvělou atmosférou. Bohužel, krom té atmosféry tam nic nebylo. Už po chvilce začnete tušit, o co půjde a kam to povede, takže žádná překvapení. Jen mi teda není jasné, jak s tím souviseli ti dva týpci v zeleném autě, ale to už taky nemá smysl řešit. Tak nějak film o ničem, kde věci vyznívají do prázdna. Zase jednou smůla. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nakrútila to dcéra Michaela Manna, otec to produkoval - a je to cítiť. No, bodaj by nebolo pri takejto konštelácii. Tvrdé chlapské priateľstvá, dobre oblečení a vystresovaní muži, pre ktorých je práca všetkým a kvôli tomu si neváhajú ničiť vzťahy, aj súkromie. Dcéra po otcovi prevzala talent na vizuálne nápady (príchod nočnej hmly), ale inak sa ešte má čo učiť. Potešila ma silná, naliehavá a pôsobivá atmosféra. Škoda, že sme sa nedozvedeli viac o „Poliach“, podľa ktorých sa ostatne film volá a ktoré sú viacerými postavami v priebehu deja popisované takmer až ako hororová kulisa. Scenár nič moc, vyústenie slabé. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Hutná kriminálka s milionově bezútěšnou a tísnivou atmosférou, která většině současných příspěvků do tohoto žánru schází. Zdejšímu nízkému hodnocení se sice divím, ale co se dá dělat. Jeffrey Dean Morgan opět hraje jako ďábel a Sam Worthington s ním bez problémů drží krok, Jessica Chastain jako by se tady připravovala na roli ve 30 minut po půlnoci, skvělá je i "malá" Chloë Grace Moretz... Děj je nepředvídatelný a stále zajímavý, bohužel se mi zdálo, že poměrně velká část filmu někam zmizela - pár situací, které nebudu zmiňovat, by si bývalo zasloužilo více rozvést. Nějakou půlhodinu navrch bych beze všeho snesl. Jinak bez výhrad. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (6)

  • Hoci sa dej filmu odohráva v Texase, jeho natáčanie prebiehalo v americkom štáte Louisiana. (MikaelSVK)
  • Film sa inšpiruje sériou desiatok nevyriešených vrážd mladých žien počas niekoľkých dekád južne od Houstonu v oblasti prezývanej "killing fields." Po vydaní filmu sa dokonca podarilo niekoľko vrážd vyriešiť. (Real Tom Hardy)
  • Skutoční detektívi, ktorých stvárňuje ústredná dvojka, sa objavili v epizóde The Killing Fields z roku 2011 relácie 48 hodin (od r. 1988). (Real Tom Hardy)

Související novinky

Reklama

Reklama