Reklama

Reklama

Od chvíle, kdy Selene se svým lidsko-lykanským milencem Michaelem zničili prastarého upíra Marcuse ve filmu Underworld: Evolution, uběhlo již patnáct let. V jejich průběhu lidstvo odhalilo existenci jak upírů, tak lykanů, a rozpoutalo válku s cílem obě rasy vyhladit. Selene, která byla v průběhu genocidy zajata, se po více než deseti letech probouzí jako vězeň v neprodyšně uzavřené laboratoři společnosti Antigen, mocné korporace, která se snaží vyvinout vakcínu proti virům, jenž mají na svědomí existenci upírů a lykanů. Selene je zničena zjištěním, že Michael zemřel, ale smutek je velice záhy překonán šokujícím zjištěním, že v průběhu svého kryogenního spánku porodila dceru Eve (India Eisley). Ve snaze najít úkryt pro sebe i své dítě se Selene ocitá ve světě, kde jsou příslušníci její kdysi tak hrdé rasy na hranici vyhubení a zbytky přežívajících se ukrývají v podzemí. Odvržena zbývajícími klany se Selene rozhodne spojit své síly s mladým upírem Davidem (Theo James), který se k ní připojí v krvavém tažení proti Antigenu, jenž se snaží zničit ji i její dítě. Když jí na stopu přijdou také její obvyklí nepřátelé, lykani, zdá se, že je i Selene naprosto bezmocná proti nejzákeřnějšímu protivníkovi v historii série Underworld: geneticky vylepšenému superlykanovi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (682)

Nettrass 

všechny recenze uživatele

Nevím, co proti tomu všichni mají. Mělo to takový spád, že jsem spát vůbec nešel. A že je to tu trochu zmutovaný s Resident Evil a Matrixem ? Tak to k tomu klidně patří, pač jsou tu zmutovaní a přemutovaní a domutovaní úplně všichni. Takže to nejspíše postihlo i produkci, rejži-jí a i kameraman ochlupatěl a zazubil se. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Už na to přestávám slyšet, jako trvalo to snad 75 minut, to natáčeli tak dva týdny, ne?? Připadá mi, že takových "dílů" upírsko-vlkodlačího seriálu Underworld může být klidně i dvacet. Vlastně se téměř nikam neposuneme, stačí, když se to bude rubat. Irituje mě to neustále freneticky blikající neonové světlo, to je fakt na epileptický záchvat. Kočička Kate sice pořád dobrá, ale ta polootevřená pusa viz Rhona Mitra, to teda není ani cool ani sexy. Ani náhodou. Scénář se vejde na papír velikosti A5 a ještě zbyla více než půl stránky, to aby si tam mohl ten inteligent, co to psal, malovat obrázky. Takže proč tu znovu svítí dvě hvězdičky?? Protože to má konečně trochu obstojný souboje, rychlý, krvavý, občas i nápaditý. Herecky znovu o ničem, v podstatě nikdo, kromě Kate, tu nemá co hrát, efekty jakžtakž, ono vzhledem k rozpočtu, který se oproti předchozímu dílu hned zdvojnásobil, to zase nebylo nic moc. Vlastně žádnou scénu jsem si nebyl nucen uchovat v paměti. Tak zase za dva roky čus, sice už mě to nebaví, ale co, když je to pořád výdělečné?? Náklady se vrátí z kin a výdělek vzejde z dvd a blue ray. Dobrej byznys. 70 miliónů dolarů(rozpočet)/160 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $70miliónovTržby USA $62,321,039Tržby Celosvetovo $160,379,930Tržby za predaj Blu-ray v USA $9,735,879 //počet predaných kusov 404,401Tržby za predaj DVD v USA $17,988,227 //počet predaných kusov 794,224║ Maximálne samoúčelne latexové béčko, ktorá sa vyžíva len a len v akcii a to že príbeh je prázdnota bez kúska nápadu asi tvorcov moc nezaujíma, pózerská zbytočnosť s peknou tváričkou Kate Beckinsale. /40%/ ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

No prostě béčko se vším co k tomu patří, spousta akce, nějaká ta vata a hlavně děsně rádoby cool scény. Místy nějaká ta dějová nelogičnost. Trošku mi tahle série začíná připomínat Resident Evil, jak tam tak i tady se najdou totiž stále další a další nepřátelé a tak se může směle točit dál. Není třeba zmiňovat že pokud na to budou lidi chodit do kina, tak nás čeká ještě hodně dílů.... A přinejhorším se vrátíme zase zpátky v čase. Až si najdu dostatek času tak si pustím najednou všechny 4 díly a prozkoumám, jakpak na sebe navazují. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Po maratónovom zhliadnutí všetkých častí boli moje očakávania od Awakeningu viac než naplnené. Od začiatku má film kvalitný akčný priebeh s jemnou dávkou hororu, ktorý trvá počas celého diania. Ako vôbec by som sa nenahneval keby bola stopáž filmu o hodinku dlhšia ako je, to ale aj tak nemení nič na tom, že som sa náramne po celú dobu bavil. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (15)

  • První díl série Underworld, který se neodehrává v Evropě, ale v Americe. (korbitch22)
  • Natáčení probíhalo především ve Vancouveru a jeho okolí. (Fildas)
  • Ve scéně, kdy se Selene (Kate Beckinsale) vzpamatuje z kryogenního spánku a jde si pro svůj oděv, rozbije nejprve sklo, za nímž jsou boty. V dalším záběru rozbíjí sklo chránící její korzet, avšak po pravé straně je vidět nerozbité sklo s botami. (Geriel)

Související novinky

Underworld čeká reboot

Underworld čeká reboot

28.08.2014

Upíří série Underworld začala v roce 2003 a o devět let později to dopracovala ke čtvrtému dílu, který vydělal 160 milionů dolarů. To bylo jasné znamení, že válka upírů s vlkodlaky pořád láká do kin… (více)

Režisérské rošády

Režisérské rošády

16.11.2010

Remake klasické sci-fi ze 70. let Loganův útěk a nová adaptace vesmírného eposu Duna jsou opět bez režisérů. Na Logana se vykašlal uznávaný tvůrce reklam a videoklipů Carl Erik Rinsch, který si v… (více)

Kate opět v černém

Kate opět v černém

25.09.2010

Je to oficiální, hlavní hrdinkou Underworldu 4 (který pravděpodobně vznikne ve 3D) bude stará dobrá Selene. A to znamená, že Kate Beckinsale si opět bude muset svůj... ehm, herecký talent... nacpat… (více)

Reklama

Reklama