Reklama

Reklama

Underworld: Evolution

  • USA Underworld: Evolution (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Markus je probuzen. Víme, že celý spor lykanů proti upírům má kořeny někde ve dvanáctém století, kdy byli potomci vojevůdce Corvina pokousáni upírem a vlkodlakem. Markus se proměnil v upíra a William zase ve vlkodlaka. První lykani ale neuměli krotit svou touhu zabíjet a vraždili a plenili vesnice jednu za druhou. Viktor, tehdy ještě člověk a majitel mnoha panství, si vraždění nenechal líbit a tak se spojil s Markusem, aby krvavou lázeň zastavili. Vitor ale Williama uvěznil, Markusovi se jeho rozhodnutí nelíbilo, ale nebyla jiná možnost. Vitkor se mu totiž na smrtelné posteli odevzdal a proměnil jej i jeho armádu v nesmrtelné. Selene teď prchá před hněvem Markuse, který se snaží zbavit všech kolem a osvobodit svého bratra. Michael se snaží Selene pomoci ale při jednom ze zápasů s Markusem je poražen a zdá se, že také přiraven o život. Selene proto vyhledá Markusova otce, jednoho z nejstarších upírů vůbec, vojevůdce Corvina. Ten ji poradí, jak Markuse polapit, ale až po té, co ho sám Markus smrtelně zraní. Selene se napije Corvinovy krve a stane se z ní super upír. Pak tedy najde místo, kde je vězněn William a tam se střetne s oběma bratry. Michael díky spojení upírské a lykanské krve zranění přežil a může tak pomoci. Společně tak oba bratry zprovodí ze světa. (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (501)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Neočekával jsem nic excelentního ani nic přehnaně inteligentního, ale že mě autoři do příběhu ve dvojce zamotají natolik, že se v tom sotva vyznám už svědčí o tom, že se to zas tak moc nepokazilo, pač jednička byla taky solidně zamotaná. Ze začátku při vcelku zajímavé bitvé jsem si řikal, že by to mohlo být slušné ale postupně jsem se nudil a nudil až byl konec a já s radostí dosledoval tenhle zbytečný film. Doufám, že nenatočí trojku. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Co se asi dalo čekat od pokračování průměrného béčka. Evoluce? Ale jděte! Len Wiseman pochopil, že jeho největší devizou je manželka, takže ji nenechá moc opouštět plátno. Kate sice v přiléhavé kůži vypadá pořád skvěle, ale na celý film to nestačí. Jistě, jsou tady jakési potvory od Patricka Tatopoulose a skladatel Marco Beltrami také ví, o co u podobného filmu jde, ale já jsem staromilec a pořád trvdím, že to nejdřív chce mít scénář. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Klasické béčko, které si pomáhá poměrně složitými flashbacky, má na jedné straně velmi kvalitní triky a pak jsme najednou svědky amatérsky průhledného efektu. A o tom to celé je, nic jiného tady hledat nelze – herci nijak neoslní (Bill Nighy se filmem jen mihne a Derek Jacobi se sem jednoduše nehodí), Kate Beckinsale opět ve fetišistickém latexu má jediný úkol – vypadat v každém záběru dobře! Bezduché a nudné dialogy, které tu a tam někdo mezi sebou prohodí, jsou tolikrát ohrané, že jen nechápavě kroutíte hlavou. Len Wiseman rozhodně není dobrý filmař, je neohrabaný, ale zároveň je bezesporu kvalitní klipař a dokáže dát svému dítku potřebnou dávku agresivity, násilí, sexu a hlavně všudystříkající krve. Jenomže další proměna ve vlkodlaka, další útok křídly(!) už postupem děje začíná nudit! Divím se tak, že i v dnešní době po všech stránkách mnohem povedenějších Matrixů a Bladeů má divák náladu a chuť jít do kina na něco podobného – a dávat producentům důvod, točit pokračování.. Ale jak říkám – tenhle filmeček nedopadl nejhůře, vlastně vzhledem k očekávání překvapivě dobře!! ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Len Wiseman na nás vytiahol pokračovanie Underworldu, ktoré na moje prekvapenie nieje vôbec zlé. Rýchlejšie, akčnejšie, svižnejšie - proste pokračovanie ako sa patrí... Pridaná história a mytológia oživila snímok a vdýchla mu dej, ktorý už potreboval. Kate Beckinsale tu opäť pobehuje v svojom upnutom kostýmku, takže spokojnosť v mužskej strane publika zaručená. Scott Speedman sa taktiež polepšil a pripadá mi tuna presvedčivejší. Opäť pochvala réžií, pretože aj napriek slabšiemu rozpočtu je prevedenie cool... V celku dobré pokračovanie, ktoré dokázalo dotiahnuť ľudí do kín.. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Zabite ma, ale takmer rovnako dobré, ako jednotka, ktorá ma nadchla na 4* a vôbec sa za to nehanbím, aj keď je mi prirodzene jasné, že to nie je film desaťročia. Jednotka mala vynikajúce akčné scény, futuristický terminátorovský modrý nádych, skvelé masky a výborné herecké obsadenie v čele s Kate Beckinsale. Britská dračica nebola smiešna v úlohe, v ktorej by bolo smiešnych 99% iných herečiek. I divákom sa pôsobivý, príjemne tupý (ehm) crossover dvoch najslávnejších hororových monštier páčil a tak nečudo, že takmer identický tím (vráti sa dokonca aj jedna minule usmrtená postava) do dvoch rokov zasa rozhýbal kamery. Vznikla poctivá dvojka, ktorá nás v lesnom prológu zavedie stovky rokov do minulosti. Následne dej skáče do súčasnosti a ostro nadväzuje na koniec originálu: Beckinsale so samopalom a upírovlkolak (!) Scott Speedman sú stále na úteku. Dej sa v druhej časti presunul z mesta do lesa a znova má skvelé masky, poctivú akciu a postavy, ktoré nás zaujímajú. Len ku koncu sa to už začína zbytočne komplikovať (množstvom postáv) a očakávané akčné vyvrcholenie už len akosi šumí do prázdna. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (18)

  • V scéne, kde Selena (Kate Beckinsale) a vojaci skáču z vrtuľníka do vody, je vidieť ako si vojaci nasadzujú na tváre masky, ktoré im zakryjú celú tvár - a majú ich aj pri výskoku. No v následnom zábere pod vodou majú už potápačské okuliare a kyslíkové prístroje. (N0X.)

Související novinky

Kšefty s nesmrtelností

Kšefty s nesmrtelností

27.12.2005

Režisér Len Wiseman dokončil druhý díl své upírské ságy Underworld: Evolution (v plánu je celá trilogie) a už rozmýšlí nad dalším projektem, snímkem SHELL GAME. Ten by se měl odehrávat v nedalekém,… (více)

Reklama

Reklama