Reklama

Reklama

Velký třesk

  • Česko Hledání zmizelých (více)
Trailer

Intenzivní pátrání po pohřešovaném končí... na počátku. Jedné pozdní noci v Los Angeles, zavítá návštěva ke dveřím soukromého očka Neda Cruze (Antonio Banderas). Ruský boxer nedávno propuštěný z vězení přichází s lukrativní nabídkou práce. Úkol zní najít jeho ztracenou sestru Lexie a její skrýš diamantů v hodnotě 30 milionů dolarů. Cruz však brzy zjistí, že zdánlivě běžný případ pohřešované osoby může zavinit konec světa, jaký známe dnes. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (113)

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Mam rad filmy na temu noir, ale tento bol taky nezazivny a docela ma aj dost nudil. Nemyslim teraz, ze je to nejaky brak, ale chcelo by toho viacej, aby ma to bavilo sledovat s napatim, co sa bude odohravat dalej. Niektore dialogy boli zbytocne rozsiahle, co len filmu uskodilo, akoby malo pomoct v napredovani tohoto detektivneho filmu. Film hyri roznymi farbami co mi ani nevadilo, bolo to take pestre a film aj ako tak ozivilo. Dokonca sa aj dostal rad na taky mensi katastroficky prvok, ked sa pri konci filmu prepadavala zem, ked unikali na aute. Bolo to pekne a napinave, ale bohuzial to nemalo dlhu trvanlivost. Film ako celok je prilis roztahany a niektore sceny mi tam prisli navnivoc. ()

Aiax 

všechny recenze uživatele

Životem unavený soukromý detektiv, všudypřítomné šero, déšť, tajemná kráska v nesnázích...víceméně. Všechny náležité rekvizity noir detektivky tady jsou, Krantz si je ovšem upravil k obrazu svému. Velkým třeskem vzdává tomuhle parádnímu žánru uctivý hold, a zároveň jej lehce, vlídně paroduje. Jo a taky trošku míchá s LSD tripem. Asi to zní hodně divně, pro mě osobně to ale funguje skvěle, jednak protože noir detektivky miluju, jednak díky skvělém Banderasovi, ale hlavně protože rozhodně nejde o samoúčelovou pseudouměleckou masturbaci režiséra, který roupama neví coby. Ač se to nezdá, pod kapotou fialové mlhy, zdrogovaného soundtracku a metafyzických řečí o částicové fyzice v postelových scénách brumlá zápletka, která má hlavu a patu, a rozuzlení nejen že dává smysl, ale navíc i pobaví. Velký třesk je nejspíš prvním představitelem žánru "weird noir", nebo možná lépe "acid noir". Co se mě týče, jen houšť a větší kapky. ()

Reklama

Topco 

všechny recenze uživatele

Prvých 15 minút som bol v tom, že ide o otrocký remake klasiky filmu-noir Murder, My Sweet z roku 1944. To bolo ešte ako-tak pozerateľné. Následne sa do toho primiešala moderná fyzika, silené moderné pozadie a témy či sci-fi prvky... zavŕšené nechutným blokbasterovým finále... Ako neo-noir nevkusné, nefungujúce. ()

Tred2 

všechny recenze uživatele

Big Bang je takový chaotický béčkový mix žánrů, který by rád sahal ke kvalitám jako je Lynch. Bohužel chtěním to tak nějak docela končí. Casting, který jednotlivými jmény není až tak hrozný, ve výsledku naprosto nefunguje. Mysteriózní zápletka, u které do poslední třetiny filmu nevíte jestli bude vlastně nějak rozuzlena, skončí naprosto uboze a děj samotný prostě netáhne. Ona běčkovost je cítit v každém záběru, logika, která se v takovémto filmu úplně nevyžaduje, chybí i v důležitých momentech a postavy.. ty táhnou ještě níž. Ale přes všechny tyhle zápory musím uznat, že mě film dokázal udržet u obrazovky a v napětí. Nechci to přirovnávat k žádnému konkrétnímu dílu, abych tím nikoho neosočil, ale konkrétní inspirace tu je velmi zjevná. Uznávám, že trojku si film asi nezaslouží z objektivního pohledu, ale díky nostalgii, kterou se mu povedlo ve mně vyvolat, jsem ochoten jít výš. ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Akční, zvláštní, kriminální × nemastné neslané. Ono to asi nebylo tak špatné, ale něco mi v tom vadilo. Asi ta snaha o Marlowa, snaha o ležérní styl, který se kombinuje s drsností a suchostí soukromého detektiva. A astrofyzikové a molekulární nadšenci mi tam přišli trochu mimo, chvílemi to vypadalo jako v jiné dimenzi. Film si nepouštějte po obědě, jinak u něj usnete. ..a z těch 30 miliónů v diamantech bych postavila novou laboratoř, abych mohla zkoumat další elementární částice, které se nacházejí v atomech.. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • Jedným z alternatívnych názvov snímky bolo aj označenie The Diamond Job. (MikaelSVK)
  • Ed Limato, slavný filmový agent, který pracoval například s Richardem Gerem nebo Melem Gibsonem, se dle vlastního vyjádření do filmového scénáře na první pohled zamiloval. Účast ve filmu nasměroval bezprostředně Antoniu Banderasovi, jemuž se shodou okolností scénář zalíbil stejnou měrou. (Conspi)

Reklama

Reklama