Reklama

Reklama

V Dublinu 19. století žije Albert Nobbs, excentrický muž středního věku. Pracuje jako číšník v Hotelu Morrison, který řídí nekompromisní Marge Bakerová. Albert pracuje tvrdě a šetří peníze aby si jednoho dne mohl koupit trafiku a žít vlastní život. Nemá na světě nikoho, kromě svých spolupracovníků. Albert (Glenn Close) je totiž žena, která více než třicet let předstírá, že je mužem. Je mužem, který má své tajemství a ženou, která má svůj sen. Jednoho dne najala paní Bakerová malíře jménem Hubert Page (Janet McTeer), aby vymaloval jeden z pokojů v hotelu. Přinutí ho, aby na jednu noc, dokud nedokončí práci, sdílel Albertovu postel.  Hubert zjistí důvod, proč s ním Albert nechtěl sdílet pokoj. Odhalí mu vlastní- stejné tajemství. Skrývá se v mužském převleku před svým tyranským manželem. Oba jsou uvězněni ve vlastní pasti... (TV JOJ)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (139)

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Hořký, jak grepfrujt. Nic proti Glenn Close, ale po hodině sledování filmu, jsem začal ten její kontra zženštilej výraz nesnášet. Těžko se mi chápalo, jak rádoby malíř skrýval svá dosti velká (a co si budeme vykládat, dosti pohledná) ňadra. Dle mého úsudku, byl Albert Nobbs tím nejoriginálnějším, co bylo v '11 vydáno. 78% ()

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Glenn Close coby Albert Nobbs... Nemohu si pomoci, ale toto byl podle mě výkon hodný Oscara. Docela dobře chápu, že většina diváků od tohoto filmu očekává něco ve stylu "cesta do hlubin transvestitovi duše à la 19.století," ale nejsem si jist, zda něčím takovým tento snímek skutečně je. García se k tématu postavil se značným odstupem a rezervovaností a výsledkem je překvapivě naprosto skvělá, působivá podívaná bez (dnes už takřka nezbytné) umělé emoční kotvy, která by nás táhla na dno moře laciného sentimentu. Zároveň však věřím, že většiny lidí se příběh Alberta Nobbse alespoň trochu dotkne. I bez této berličky. ()

Reklama

Myrreczech 

všechny recenze uživatele

Zpočátku roztomilý děj se změnil ve skoro traumatický zážitek plný útrap a zrady. Tak moc jsem se těšil na nějaké emoce, které by se daly od takového příběhu očekávat a nedostalo se mi jich. Jak moc mě začátek bavil a přál jsem hlavnímu hrdince splnění snů, tak jsem byl zklamán na konci a tím jak to všechno vlastně dopadlo. Jediné co uchvátí jsou herecké výkony Glenn Close a Janet McTeer, která byla snad i o kousek lepší a práce jejich maskérů. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

(viděno 6. 1. 2012) Zase jeden z těch snímků, který jsem chtěla vidět, abych byla v obraze na nadcházejících udělování filmových cen. Herecky výborné, Glenn Close si pravděpodobně odnese oscarovou nominaci, ale myslím, že na samotného Oscara to ani tentokrát není. Film sám je na tom hůře. Pro mě naprosto chladný, odtažitý a bez emocí. Jenom kolem vás propluje a za pár týdnů si na něj pravděpodobně ani nevzpomenete. Škoda, že Albert Nobbs je takový nedotažený a nepropracovaný, protože námět je to slibný a určitě z něj šlo vytřískat více. ()

JustMeeKatie 

všechny recenze uživatele

Tak z tohohle filmu jsem opravdu nadšená! Po celou dobu jsem Albertovi fandila a doufala, že se mu splní jeho sen a on si bude moct otevřít svůj vysněný obchod. A pak ten film skončí tak smutně, ale zároveň s jistou nadějí. Musím říct, že se mi hrozně líbí nápad s tím, že se ženy převlékaly za muže, aby si zajistily lepší pracovní místo i pozici ve společnosti. Zfilmovat něco takového určitě nebylo na škodu a potěšilo mě i skvělé herecké obsazení! Hlavně Glenn Close se tady předvedla v celé své herecké kráse a řekla bych, že byla mnohdy i k nepoznání. Já se u Alberta Nobbse teda zabavila a film mi utekl neskutečně rychle, ačkoliv tedy má pár slabších momentů. I tak bych ho ale doporučila, protože mi přijde svým tématem zajímavý a originální. ()

Galerie (111)

Zajímavosti (5)

  • Roli Helen měla původně ztvárnit Amanda Seyfried, postavu Joa zase Orlando Bloom. Oba však natáčení opustili z důvodu účasti na dalších projektech. (oje)
  • Celosvětová premiéra proběhla 2. září 2011 na filmovém festivalu v Telluride. (BMW12)
  • Natáčení probíhalo v irském Dublinu a Wicklow. (Saku)

Související novinky

Glenn Close je chlap a chce za to Oscara

Glenn Close je chlap a chce za to Oscara

20.03.2010

O tom, že je Glenn Close vynikající herečka, se nemusíme dohadovat. Přestože by měla sbírat nominace a Oscary s frekvencí Meryl Streep (neříkejte mi, že jste si je nikdy nespletli), má na kontě jen 5… (více)

Reklama

Reklama