Reklama

Reklama

Kozí příběh se sýrem

  • USA Goat Story 2
všechny plakáty
Trailer 1

Obsahy(1)

Nápaditá pohádka plná fantazie ze sýrového pohádkového království, v níž nechybí humor, s množstvím dětem známých pohádkových postav jako je např. Čertovská babička, vodník a Dlouhý, Široký a Bystrozraký. Volné pokračování úspěšného animovaného filmu Kozí příběh ve 3D animaci ze středověkého prostředí staré Prahy. (Česká televize)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (154)

baribal odpad!

všechny recenze uživatele

Děti jsou malé a hloupé a protože jim hloupé věci přijdou vtipné, tak se jim taková neskutečná kravina líbí. Animace mi připomíná počítačové hry před deseti lety a číst v nějaké "odborné" recenzi srovnání s Rebelkou je opravdu vtipné. Ohromná hromada vtipů, které vtipné nejsou, koza která má být něco jako osel ze Shreka a rádoby vtipné rockové písně? Jeden z největších omylů české kinematografie.. a to jsem neviděl první díl, mám strach co mě u něj čeká (vím, že díly navazují volně, takže mě nemusíte kamenovat). ()

Klajnik odpad!

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem neviděl takhle otravnej film. Bizardní prvky jedničky (kterou považuji za směšnou) zmizely ve prospěch toho, aby se dvojka stala více pohádkovou a dětem vstřícnou. Tím se samozřejmě stala méně pozoruhodnou. Ve výsledku tam dvě děti, jedna koza a Široký, Vysoký a Bystrozraký jsou hledat rodiče těch dvou dětí a po cestě si zpívají, potkávají vodníky a čerty, kteří děj nijak tematicky nerozšiřují, pouze ukazují postavám, kam dále jít - to je lazy writing. Kvality scénáře (ani animace) se tedy nikterak nezlepšily a tu absenci bizarních aspektů jedničky ničím nevynahradily. Přibyly jen písničky, při kterých jsem si rozhryzal zápěstí. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Nemohu si pomoci, ale pro tento film budu mít ještě dlouho slabost. Na rozdíl od podivně stavěné jedničky, která nebyla ani pro děti ani dospělé, je tento hezky animovaný příběh rozhodně pohádkový a i můj malý pětiletý synátor o tom ještě večer vyprávěl mamince. Takže příběh se rozhodně povedl, nebylo to tak strašidelné jak jednička, nahláškované to možná bylo méně, ale rozhodně přijatelněji pro děti. Celkově to bylo minimálně o stupeň lepší než jednička a mám z tohoto filmu upřímnou radost. A to se nestává často. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Ale no tak, buďme trochu soudný, ta animace, o který všichni mluví jako o předzvěsti celogalaktické apokalypsy, rozhodně není tak špatná a v porovnání s ostatní Evropskou animovanou produkcí zaostává jen o pár metrů(ačkoli třeba první díl nepřekonala). Některý vtípky se taky celkem povedly (například syrečky), některé vůbec (skoro všechno s Bystrozrakým). Škoda, že co se výtvarní stránky týče, není dvojka tak zajímavá jako předchozí díl, kde jsem některé nápady docela ocenil. Celkem vzato je tohle průměrná pohádka, kterou bych se nebál pustit malým svišťům. nechápu pro někteří srovnávají s Disnexarem, tohle je pohádka pro děti, ne pro dospělé. Převážně neškodné. PS: jakmile začne hrát závěrečná písnička (takhle to dopadá, když s eněkdo snaží využít americkejch prvků) tak okamžitě, ale okamžitě vypnout, je extrémně hrozná ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Celkem povedená česká animovaná pohádka. Příběh byl fajn, akorát mi tam moc nesedělo zařazení Dlouhého, Širokého a Bystrozrakého. Ale rozhodně se mi to líbilo více než první díl. Animace byla v pohodě, nevím proč tolik uživatelů kritizuje animaci, páč já jsem s ní problém neměl, prišla mi dobrá. Samozřejmě tento film nemůžeme porovnávat s americkými animáky, ale myslím si, že je to velice slušně natočená animovaná pohádka s celkem dobrým příběhem a dobrou animací. Oceňuji, že Češi taky dokáží natočit na naše poměry kvalitní animák. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (17)

  • Film si odbyl premiéru 1. 6. 2012 na zlínském filmovém festivalu ještě v nedokončené verzi. (Kolbenova)
  • Jména postav Honzíka (Martin Sucharda) a Zuzanky (Alena Kokrdová) zvolil Jan Tománek podle svých dětí. (JoranProvenzano)
  • Natočit všechny zvukové stopy k tomuto animovanému filmu zabralo nejméně 20 dní ve studiu. Desítky dalších dní trval výběr zvuků, které nelze ve studiu nahrát, z nabídky databank. Jedna scéna ve filmu se skládá ze 40–60 zvukových stop a dalších 40 stop hudby. [Zdroj: ceskatelevize.cz] (hippyman)

Reklama

Reklama