Reklama

Reklama

Russell Brand vytvořil po svém postavu roztomilého miliardáře Arthura Bacha, nezodpovědného sympaťáka, který celý život spoléhá na to, že ho z maléru vždycky dostanou dvě věci: jeho obrovské bohatství a celoživotní chůva Hobsonová (nositelka Oscara ®* Helen Mirren). Teď ho ale čeká osudová výzva: musí si vybrat mezi domluveným manželstvím s ambiciózní manažerkou Susan (Jennifer Garner), které by mu pojistilo jeho luxusní životní styl, a nejistou budoucností s tím, co se za peníze koupit nedá - jeho pravou láskou Naomi (Greta Gerwig). S nekonvenční pomocí Hobsonové podstoupí Arthur nejdražší riziko svého života a v nové verzi oscarové®* romantické komedie se naučí, co znamená být mužem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (287)

Pája=) 

všechny recenze uživatele

Nedejte na zdejší "wanna be" rádoby filmové kritiky. Arthur je přesně to co od něho můžete čekat. Dokonale roztomilý Russel Brand se skvělou Helen Mirren. Hravý film, který má díky hlavním protagonistům jisté kvality britského humoru. Arthur se na rozdíl od jiných podobně založených filmů vyhýbá přehnaně trapným situacím a naopak jde vstříc i važnějším momentům. Ve své kategorii je to určitě to lepší co můžete najít. Pokud ale nosíte wayfarer brýle a sledujete nezávislou scénu, tak na to prosím nechoďte. Zaručuju, že vás to nikterak neoslní. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Ne, nejde o animovaný film Luca Bessona. Tenhle Arthur má milióny na kontě, opíjí se, užívá si s děvkami, chová se jako idiot, ale přesto se do něho zamiluje chudá dívka pro jeho fantazii. Ale no tak! Remake americké komedie roku 1981, kde si tehdy zahrál komik Dudley Moore, vznikl letos pod patronací města New York (což je znát na výpravě, která je občas spíše turistickým průvodcem), a s nekomikem Russellem Brandem. Možná že Američanům britský přízvuk hlavního hrdiny pronášený pokusem o dívčí alt přijde vtipný, ale jinak pojal svoji postavu bez špetky sympatie, bez nadhledu, bez nějakého vnitřního uvědomění, a navíc ji hraje stále stejně od začátku do konce, když by přece jen v určité chvíli mělo dojít ke zlomu. Kdo příběh nezná, je prostý. Naprosté pako s duší dítěte je milionářský synek v dospělém věku. Stále má chůvu a sluhu (což je změna oproti původnímu filmu, kde byl jen suchý anglický sluha), peníze rozhazuje oknem za blbiny, za večírky, sex a chlast, a divák si má říct, jé, ten je milý a sympatický, jako veselé zvířátko ze zoo, a jakou má bohatou fantazii! Protože tenhle spratek potká ženu svých snů, a svou fantazií v ní rozžehne spisovatelský talent... Ale! Rodina chce aby si vzal milionářskou dcerku druhého konsorcia, herdek, to je zápletka. Nic proti, jsou chvíle, kdy film pobaví. Většinou tam, kde přesně cituje originál včetně dialogů, a najednou máte pocit, že jste zpět v 80. letech a přijde vám divné, jak zde mohou znát internet, smatrphony a Harry Pottera, Hrají tu herecké hvězdy jako Helen Mirren, Nick Nolte nebo Jennifer Garner, která se snaží, ale prostě už holka stárne a není femme fatale ani náhodou. Celkově má film sám o sobě bláznivou strukturu, ale v rámci mezí, toho bláznění nakonec také moc není. Pobaví, vyšumí, odplyne. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Chvilku jsem se na to snažil koukat bez přetáčení dopředu, ale po necelé třičtvrtěhoďce jsem to vzdal. Brandovy výstřelky a jeho projev, to začalo být po čase strašně unavující, stejně jako řadová zápletka s jasným koncem. Herecky to drželi nad vodou Helen Mirren a Guzmán, protože Jennifer Garner podobné role nesedí. Bohužel to na moc nestačilo. Pár povedených gagů oceňuji, ale jinak nudné. 30% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobrá komedie. Z Russela Branda jsem měl (vzhledem k filmům, kterém jsem s ním doteď viděl, myslím, že oprávněný) strach, ale zbytečně. Nejvíce se mi líbily slovní přestřelky mezi Arthurem a sarkastickou chůvou v podání Helen Mirren, ovšem vtipných momentů bylo mnohem více. Díkybohu za ně. Bez obav můžu napsat, že jsem se bavil od začátku do konce, který sice nebyl překvapivý, ale co byste chtěli od pohádky o napravení zhýralého alkoholika miliardáře. ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Ptám se "bože, proč?" Proč musí vznikat naprosto zbytečné remaky, když původní verze jsou takřka bezchybné a pořád aktuální a koukatelné? A nepomůžou tomu ani hvězdná jména v titulcích: H.Mirren, N. Nolte a další. Vždyť právě nejvíc jsem byl rozčarován změnou pana Hobsona (v původní verzi oscarový John Gielgud) na paní Hobsonovou. Jedna hvězdička je za pár scén, kde jsem se zasmál, ale to proto, že by použité vtipy fungovaly i jinde a druhá hvězdička je za to, že kdybych neznal původní verzi, asi by moje hodnocení bylo bývalo vyšší. Ale pozor, pokud si počkáte na závěrečné titulky, můžete se dočkat původní filmové písně z originální verze ("Best that you can do"), ale bohužel nově nazpívanou a v novém kabátě.... ()

Galerie (50)

Zajímavosti (13)

  • Celovečerní debut režiséra Jasona Winera. (HellFire)
  • Do kin byl snímek distribuován pod krycím názvem On the Rocks, což je odkaz na pokračování původního snímku Arthur 2: On the Rocks (1988). (Avalon820)
  • Arthur (Russell Brand) se ve filmu zmíní, že jeho otec zemřel ve 44 letech. Jedná se o poctu Stevu Gordonovi, režisérovi původního filmu z roku 1981, který také zemřel ve svých 44 letech. (Avalon820)

Související novinky

Ben Stiller zdraví ze záhrobí

Ben Stiller zdraví ze záhrobí

16.10.2011

To není bizarní forma nekrologu. Jeden z nejúspěšnějších komiků současnosti je pořád mezi námi. Horší to bude s jeho postavou v mírně hororové komedii Rentaghost, kterou Tom Lennon a Robert Garant … (více)

Reklama

Reklama