Dilema

USA, 2011, 111 min

Ron Howard

Hans Zimmer

• TheMaker

Hrozný film. Jediné co stojí za zmínku je, jak si Vince dávají s Channingem spolu do držky, u toho jsem se mohl smíchy potrhat:))(16.9.2011)

Podprůměrné drama, půměrná komedie..ale každopádně to mělo světlé chvilky, kdy se mi chtělo čůrat smíchy! Rok 2011 má mnoho skvostných filmů a tak si asi občas může i ujet, no..Níž už ale nemusíme, ne?(22.3.2011)

• TeeAge

|| Scenár: Allan Loeb | Hudba: Hans Zimmer, Lorne Balfe | Produkcia: Brian Grazer, Vince Vaughn | Distribúcia: Universal Pictures | Rozpočet: 70 miliónov $ | Tržby: 69,7 miliónov $ ||(15.9.2011)

'' A: Are you gonna be shooting birds ? B: Yes. A: What kind ? B: Unfaithful ones. '' Vince Vaughn udělá i ze sebevětší blboviny zábavnou podívanou a když přidáte komedianta, jako je Kevin James, je to i se zárukou. Podobným komediím se poslední dobou vyhýbám, ale tímhle výběrem jsem určitě nic nezkazil. Doporučuji všem, kdo někdy v přátelství zažil podobné Dilema a věřte, že se to může stát i Vám :) - 70%.(9.6.2011)

• Ony

Skoro dvouhodinová cirkulace tří schémat: 1. Mezi dobrými přáteli nebo partnery se něco děje, ale oni si to nedokážou říct a řeknou si místo toho něco jiného. 2. Ronny se snaží chránit svého nejlepšího kamaráda a stane se mu u toho něco komického. 3. Sejde se víc lidí a stane se něco trapného nebo patetického. Přes tuto monotónnost to takové lítostivé krávě, jako jsem já, mohlo být sympatické. Bohužel se tam postupně nahromadila kupa vyložených chyb – nelogičností, přetažených scén a tak.(15.3.2011)

• Ruut

Nejhorší film Rona Howarda a snad poslední "komediální" role Vince Vaughta - na toho tlusťocha se nedá dívat. Komedie ani omylem! (až na 2-3 boží scény), spíš stoprocentně vykastrvané a nezajímavé moralizování.(4.3.2011)

Priateľstvo, dôvera? hodnotenie klesaaá... nevera v svadobnú noc od Chrena hodnotenie stúúpa, takí skazení sme (ste)! Ja dilemma nemal, pretože tento snímok príjemne odreagoval od každodenných strasti a slasti, síce povrchným spôsobom formulácie no budiž. Príjemná herecká sešlosť. 5/10 Kruhové dýchanky sú fakt účinné, človek sa dozvie vecí. A dobre to bolo ku*va... hipokrati.(8.6.2011)

• predators

Každý z nás činí různá rozhodnutí. Samozřejmě se lépe konají ty jednodušší. My se zde však podíváme na zoubek jednomu z nejtěžších rozhodnutí a to...říci svému nejlepšímu příteli o nevěře jeho přítelkyně či manželky nebo nikoliv? No, sami uznejte, že je to setsakra těžké rozhodnutí a tento snímek všechna jeho úskalí zdokumentovává věrohodně. Bohužel je to málo vtipné a zbytečně dlouhé. Herecké výkony netřeba komentovat, Vinc už je prostě za zenitem. 40%(25.4.2011)

Velmi milé překvapení, ačkoli některé recenze tvrdily opak. Původně jsem čekala obyčejné suché komediální drama, které se bude tradičně snažit vtlouct divákům do hlavy nějaké ty moudrosti o důležitosti rodiny, ale nakonec to byl přesný opak. Vtipný a především odlehčený film se skvělými herci. Hlavně Tatum mi tu způsobil šok v podobě dobrého hereckého výkonu. Už by měl hrát jen samé potetované magory, ti mu zjevně jdou jedna radost.(11.6.2011)

6/10 = 60%(21.6.2011)

Už podle obsazení jsem tak nějak tušil, že film bude totální průser. Trošku jsem doufal, že Ron Howard nějakým zázrakem natočí s tímhle obsazením kvalitní film, ale bohužel se to tak nestalo. Mi osobně Kevin James a Vince Vaughn nikdy nepřipadali vtipní a když jsem viděl, že mají hrat v jednom filmu vedle sebe dokonce s Tatumem tak se mi udělalo nevolno. Podle očekávání jsem v kině viděl mizernou komedii která nebyla ani vtipná, originální a už vůbec ne dobře napsaná a zahraná. Tohle si Ron Howard za rámeček určitě nedá.(9.10.2011)

Ron Howard si natočil film. Asi už jej unavilo po všech těch parádních dramatech a komerčních blockbusterech (zdravíme Toma Hankse) točit zábavné snímky pro diváky, a tak si řekl, že pro jednou udělá radost hlavně sám sobě. Výsledkem je žalostně neatraktivní ukecané drama s několika osvěžujícími komediálními prvky, jehož pomalé tempo nutí diváky v kině zívat únavou. Ty tři hvězdičky ode mne jsou horko těžko vydolované odkudsi z nejhlubších propastí sbírky průměrně natočených konverzačních filmů, jež jsem zatím shlédl: zásluhu na tom má jednak dobré herecké osazenstvo (další nepočítaná pusa pro Connelly) a jednak skutečnost, že když se nad dílem člověk později šířeji zamyslí, dojde mu, že to vlastně Howard nemyslel vůbec zle. Inu, ne každý je P.T. Anderson.(26.3.2011)

"Říct či neříct. To je, oč tu běží." O tom je film, jehož zápletkou je dilema hlavního hrdiny, jestli říct či ne svému nejlepšímu kamarádovi o nevěře jeho ženy. Nějak se film plácá v tom, jestli to má být komedie nebo drama, ale není to nijak špatné, i když od režiséra Howardova formátu bych asi nejen já čekal něco víc.(14.2.2012)

• Kryton

Příliš dlouhý film na krátké téma. Byť Howard kvalitní herce dobře vede, tak celý scénář je založený jen na tom, že kamarád se bojí říct kamošovi, že ho podvadí žena. Tohle se celý dvě hodiny děje a příliš moc vtipné to není. Malé plus filmu je foťák značky NIKON (sám mám zrcadlovku NIKON :) ).(5.6.2011)

• Rosaviva

Už když jsem viděla trailer tak jsem si myslela, že to nebude nic moc, takže mě to vlastně nepřekvapilo. Příběh o dvou nesympatických chlápcích a jejich stejně nesympatických partnerkách. Opravdu mě to moc nebavilo a ta výsledná délka skoro dvou hodin, byla příšerně moc! Zkrátila bych to tak o hodinu, vymazala půlku scén a možná by to mohla být docela vtipná komedie, která rychle odsýpá. 2* jediný na koho se tam dalo dívat byl Channing, i když ten smajlík co měl na zadku, to mě dostalo.(17.9.2011)

Za to přátelství.(12.11.2011)

Winona Ryder oslavila svůj filmový návrat Černou labutí a už je tu další kousek, ve kterém hraje a kde dostala konečně mnohem více prostoru. Samozřejmě si od dramatu odskočila k poněkud odlehčenějšímu žánru,tedy komedii s ohraným námětem, která nepřinesla vůbec nic nového pod sluncem a bohužel není ani vtipná, jak by se od výchozí situace mohlo očekávat. Jen v podstatě rozšiřuje to nepřeberné množství ostatních komedií a nepůsobí ani jednooký král mezi slepými.(8.6.2011)

• Derek

s ronom howardom zacinam mat problem, ani jeden z jeho poslednych filmov nevyvolal vo mne dobry pocit (frost/nixon som nevidel). jeho starsie veci i ked vacsinou ciste holywoodske rozpravky boli vzdy zabavne (tak ako mali byt) a dobre natocene ale i onobcas sliapne vedla (adaptacie brownoviek). dilema patri medzi tie nepozorne sliapnutia... rozhodne nejde o komediu ako sa vam to snazi nahovorit trailer, ale ide skor o dramu lebo pocas filmu som sa zasmial asi tak 5 krat a ked uz na smiech prislo tak to bolo take nervozne uchechnutie. herci su vybrany dobre ale ich vykony su dost zvlastne ako keby kazdy z nich hral v inom filme (vaughn je na tom najhorsie, lebo strieda "vtipne pady" a vazne sceny ako "rozhovor s bohom" a dokopy to nezapada vobec). queen latifah ma najlepsie hlasky ale opat posoby ako by hrala v crazy komedii. dlzka je trocha prestrelena a hlavne to cele nakoniec prilis do seba nezapadne. skoda...(23.4.2011)

Velmi průměrný, na tři to vytáhl fňukající Channing a krásná Jennifer. Film na jedno zhlédnutí.(15.12.2011)

• hous.enka

Komedie, ktera se snazi byt zaroven i dramatem dopada vetsinou vzdycky stejne - podprumerne. Ano, par smesnych scen ve filmu The Dilemma najdeme (sceny po rozbiti akvarka), ale tech nekolik gagu jeste nedela komedii. A tak The Dilemma zustava nejasnym problemem, zda film doporucit nebo ne. Ale asi jo. Kvuli Latife, ktera je, ac pokazde stejne, porad k sezrani. Zbytek dost nuda, bohuzel - a dlouhaaaaa (bezmala dvouhodinova). Ze scenare ale zrejme vic vytriskat neslo. Skoda.(29.7.2011)

<< předchozí 1 2 3 4 6 7