Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Původně byl projekt zamýšlen jako celovečerní dokument, ve kterém byly konfrontovány životní příběhy trojice mužů, jejichž osudy různým způsobem determinovala droga. Jeden patřil k nejvýraznějším vynálezcům a „vařičům“ pervitinu u nás, druhý léta působil v protidrogovém oddělení policie a třetí, známý rocker, propadl drogové závislosti. Dramatické zvraty v osudech této trojice reálných hrdinů inspirovaly posléze producenty a tvůrce filmu k nápadu zkombinovat dokumentární výpověď s hranými sekvencemi. V nich se zrcadlí strhující pád na samé dno a „cesta z pekla“ zpátky do života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (201)

Rendiss 

všechny recenze uživatele

Hraný dokument, ukazujíc jak to tady vlastně bylo za "komára" s drogama. Na český poměry si myslím, že až zavádející. Jenže co se dělo za komára nikoho mladýho moc nezajímá, ba co víc, někdo ani netuší co se tady vlastně dělo. Film je to dost drsnej, ukáže se jaký jsou lidi závislý na drogách. Doporučuju hlavně mladý generaci polosmradů.. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Novodobý talent, české kinematografie Tomáš Řehořek a jeho pokus o "český film o drogách". Vizuálně slušné, skutečné rozhovory poutavé ale dějové chudé a herecky nevýrazné. Původně zamýšlené natáčení jako dokument se mi jeví jako o hodně lepší nápad, který by i výslednou podobu vytáhl výše, jelikož dokumentární části jsou těmi nejzajímavějšími. ()

Reklama

vander19 

všechny recenze uživatele

PIKO prináša triezvy pohľad do duší najzasvätenejších postáv jeho histórie. Ide dá sa povedať o prvích užívateľov pervitínu v Čechád zrejme v takej podobe ako ho poznáme dnes. Lenže dokument rovnako prináša aj to ako sa začínalo. Ako KSČ si nevedela predstaviť, že v "našom " raji bolo niečo také vôbec reálne. Hlavne skutočné výpovede ľudí sú dosť drsné a nie pre každú povahu. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Rovnou se přiznám, že jsem čekal mnohem drsnější snímek, který se mi zaryje do srdce a ponoří mě do pořádné deprese. Nic takového se nekonalo a já jsem jenom obdivoval to, jak o sobě někteří lidé dokážou otevřeně mluvit, jak pronáší i to, za co by se někdo jiný styděl a nechtěl by veřejně přiznat. Je to dobře, ale nemyslím si, že zvolená forma to umocňuje. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Na tomto filmu nehodnotím ani tak jeho uměleckou hodnotu, jako spíše coby nositele dost závažného poselství. Requiem za sen to opravdu není, ale myslím, že by to měli pouštět dnešním dětem ve škole. Někdy kolem 7. - 8. třídy, hm? Jak jsem řekl, herecky nic moc, ale hlavní cíl to není. Milé tam zahlídnout Evičku Josefíkovou. Nechci nic kritizovat, chce to koule, něco podobného natočit. Jsem rád, že jsem to viděl, už to nikdy vidět nechci, ale až moje (jestli) děti budou mít 15 let, tohle jim musí přijít na oči... Díky za toto dílo. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (4)

  • Exteriéry se točily v dramatických kulisách, které dokumentují chmurnou atmosféru příběhu a tvoří mu výmluvné kulisy. Depresivní prostředí našli filmaři v krematoriu, na hřbitově, v márnici, na hlavním nádraží, ve zničených a polorozpadlých domech, za zdmi vězení a také v areálu psychiatrické léčebny v Bohnicích. [Zdroj: Falcon] (POMO)
  • Piko je krycí název pro drogu Pervitin. (Indy21)
  • Film byl natáčen pod názvem "Cestou z pekla", posléze byl přejmenován na "P" s podtitulem "Cesta z pekla" a až nakonec se tvůrci rozhodli pro název PIKO. (darek kartac)

Reklama

Reklama