Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Původně byl projekt zamýšlen jako celovečerní dokument, ve kterém byly konfrontovány životní příběhy trojice mužů, jejichž osudy různým způsobem determinovala droga. Jeden patřil k nejvýraznějším vynálezcům a „vařičům“ pervitinu u nás, druhý léta působil v protidrogovém oddělení policie a třetí, známý rocker, propadl drogové závislosti. Dramatické zvraty v osudech této trojice reálných hrdinů inspirovaly posléze producenty a tvůrce filmu k nápadu zkombinovat dokumentární výpověď s hranými sekvencemi. V nich se zrcadlí strhující pád na samé dno a „cesta z pekla“ zpátky do života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (201)

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to není nic, co bych si dokázal pustit podruhé. Ale je to parádní "dokument", není to úplně to pravé slovo, ale nevím, jak jinak to nazvat. Od začátku až do konce tento snímek vyvolává emoce. Je to opravdu šílený, smutný a depresivní příběh, ovšem s docela fajn zakončením. Herecké výkony jsou fantastické a na českou scénu je celý dojem z filmu na velmi vysoké úrovni. Nic naplat, drogové filmy prostě táhnou a když se dobře spracují vznikne takovýto výtečný snímek. Ovšem, jak jsem psal - NIKDY VÍC! ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Docela zvláštní film. Na jedné straně se tváří jako vizuálně umělecká záležitost. Na straně druhé jako perfektní výpověď a dokument. Vizual je super, kamera taky, hrozné jsou ale herecké výkony a tím jde film jako FILM dost do kopru. Pokud ale vnímám film jako dokument a výpověď, tak to nemá chybu ...Opravdu hodně zajímavé, přesné, nezkreslující, specifické. Finále je až úsměvné ve zjištění, že ti největší feťáci končí v Bohnické léčebně v Praze dvakrát. Jednou jako narkomani, po letech jako terapeuti ... :-)) ()

Reklama

salalala 

všechny recenze uživatele

Film to neni špatný a rozhodně má svůj význam. Příběhy všech osob jsou rozhodně zajímavé, ale přijde mi, že na osmdesát minut je tam toho děje hodně. Vztahy mezi postavami se pak nějak nestihnou vybudovat. Nevím, proč si ten policista vybral zrovna konkrétně toho Gregora, co ho k tomu vedlo? Je to spíš takové hodně nakouslé a nedořečené. Jinak ale Řehořek ukazuje, že talent má, atmosféru vytvořil dost dobrou, kamera byla taky hodně dobrá. Prokládání dokumentárními záběry ten film určitě oživilo a pomohlo mu. Nejvíc se mi ale líbila hudba, která vystihovala všechny polohy filmu. Horší je to s herci. Rostislav Novák je dobrý a důvěryhodný, ale König a Benoni jsou takový nevýrazní, což je škoda. Ale pořád je to dobrý film, nad kterým je možno se zamyslet a školní projekce jsou určitě dobrý nápad. 60% ()

venca163 

všechny recenze uživatele

Podařenej pohled na život a realitu tehdejších feťáků. Českej dokument z českýho prostředí, což pro mě byl v tomhle případě určitě plus. Unikátní mi přišel hlavně realistickej pohled na to, jak to tehdy v takovejch partičkách chodilo. ("Byli jsme prostě hrozně pohodová parta, jeden přines tablety, druhej hořák, třetí poskytl zavšivenou díru pamatující časy, kdy se jí dalo říkat byt a všichni jsme se společně sjeli jako hovada"). Autentický výpovědi skutečnost ukázaly nepřibarveně, nepřikrášleně, ale hlavně ne zbytečně senzacechtivě. Styl prolínání vypravování a hranejch částí byl super (herecký výkony byly ovšem na ránu). (80%) ()

Galerie (25)

Zajímavosti (4)

  • Exteriéry se točily v dramatických kulisách, které dokumentují chmurnou atmosféru příběhu a tvoří mu výmluvné kulisy. Depresivní prostředí našli filmaři v krematoriu, na hřbitově, v márnici, na hlavním nádraží, ve zničených a polorozpadlých domech, za zdmi vězení a také v areálu psychiatrické léčebny v Bohnicích. [Zdroj: Falcon] (POMO)
  • Ve filmu si zahrálo i několik skutečných policistů z Národní protidrogové centrály ČR. (Indy21)
  • Film byl natáčen pod názvem "Cestou z pekla", posléze byl přejmenován na "P" s podtitulem "Cesta z pekla" a až nakonec se tvůrci rozhodli pro název PIKO. (darek kartac)

Reklama

Reklama