Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Původně byl projekt zamýšlen jako celovečerní dokument, ve kterém byly konfrontovány životní příběhy trojice mužů, jejichž osudy různým způsobem determinovala droga. Jeden patřil k nejvýraznějším vynálezcům a „vařičům“ pervitinu u nás, druhý léta působil v protidrogovém oddělení policie a třetí, známý rocker, propadl drogové závislosti. Dramatické zvraty v osudech této trojice reálných hrdinů inspirovaly posléze producenty a tvůrce filmu k nápadu zkombinovat dokumentární výpověď s hranými sekvencemi. V nich se zrcadlí strhující pád na samé dno a „cesta z pekla“ zpátky do života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (201)

bari68 

všechny recenze uživatele

Bravo!To, že Tomáš Řehořek má talent sme poznali už v jeho debute ,,Proměny,,.No a s PIKO-m, aspoň mňa utvrdil v tomto názore, že som sa nemýlil.Som rád, že konečne niekto v podobnom materiáli ukázal aj vlastnú cestu ako trochu okoreniť tento námet a vniesť do filmu trochu originality a novoty.Je síce pravda, že dokumentárne cykly brzdili tempo filmu, ale ako som už spomenul nebol to žiaden ,,cover remake á la Requiem for a dream made in Czech Republic,, , ale proste a jednoducho Řehořkovo PIKO s prekvapivo skvelým výkonom Rostislava Nováka. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Mazec...Novák excelentní... Příběh se velmi blíží skutečné realitě, není tajemstvím že postavu Pavla Gregora psal autor podle rockera Dana Horyny a postavu policisty který ho celou dobu pronásleduje, podle skutečného kriminalisty Zdeňka Zavázala. Z party lidí která pervitin v sedmdesátých letech vařila a konzumovala žije už jen právě Dan Horyna. Do pořadu Krásný ztráty v r. 2012 pozval oba zmíněné  Michal Prokop. Dan si ve snímku zahrál jednoho z "feťáků". ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Novodobý talent, české kinematografie Tomáš Řehořek a jeho pokus o "český film o drogách". Vizuálně slušné, skutečné rozhovory poutavé ale dějové chudé a herecky nevýrazné. Původně zamýšlené natáčení jako dokument se mi jeví jako o hodně lepší nápad, který by i výslednou podobu vytáhl výše, jelikož dokumentární části jsou těmi nejzajímavějšími. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Film s hraným obrazom a dokumentárnym komentárom je určite pútavejší, ako keby to bol iba dokument s hovoriacimi hlavami. Užijeme si aj niekoľko zážitkov v delíriu, len opakujúce sa zábery a občas nudný komentár mierne kazia dojem. Možno namiesto skráteného celovečerného trvania by stačil aj dokumentárny 50-minútový formát. Film celkom vyvracia dojem, že socialistický človek nepotrebuje drogy. Hoci nie všetky osudy sa skončili šťastne, hlavný protagonista rozpráva svoj príbeh usmiaty pred kamerou a na konci si herci pokecajú so svojimi skutočnými predlohami. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Docela zvláštní film. Na jedné straně se tváří jako vizuálně umělecká záležitost. Na straně druhé jako perfektní výpověď a dokument. Vizual je super, kamera taky, hrozné jsou ale herecké výkony a tím jde film jako FILM dost do kopru. Pokud ale vnímám film jako dokument a výpověď, tak to nemá chybu ...Opravdu hodně zajímavé, přesné, nezkreslující, specifické. Finále je až úsměvné ve zjištění, že ti největší feťáci končí v Bohnické léčebně v Praze dvakrát. Jednou jako narkomani, po letech jako terapeuti ... :-)) ()

Galerie (25)

Zajímavosti (4)

  • Ve filmu si zahrálo i několik skutečných policistů z Národní protidrogové centrály ČR. (Indy21)
  • Piko je krycí název pro drogu Pervitin. (Indy21)
  • Exteriéry se točily v dramatických kulisách, které dokumentují chmurnou atmosféru příběhu a tvoří mu výmluvné kulisy. Depresivní prostředí našli filmaři v krematoriu, na hřbitově, v márnici, na hlavním nádraží, ve zničených a polorozpadlých domech, za zdmi vězení a také v areálu psychiatrické léčebny v Bohnicích. [Zdroj: Falcon] (POMO)

Reklama

Reklama