Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Původně byl projekt zamýšlen jako celovečerní dokument, ve kterém byly konfrontovány životní příběhy trojice mužů, jejichž osudy různým způsobem determinovala droga. Jeden patřil k nejvýraznějším vynálezcům a „vařičům“ pervitinu u nás, druhý léta působil v protidrogovém oddělení policie a třetí, známý rocker, propadl drogové závislosti. Dramatické zvraty v osudech této trojice reálných hrdinů inspirovaly posléze producenty a tvůrce filmu k nápadu zkombinovat dokumentární výpověď s hranými sekvencemi. V nich se zrcadlí strhující pád na samé dno a „cesta z pekla“ zpátky do života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (201)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Podobné filmy může docenit jen ten, kdo sám drogy užíval (nikoli užívá) nebo přišel či přichází s toxikomany do kontaktu. Dokument je unikátní v tom, že se u jednoho stolu sešli bývalý policista z protidrogového, ex-narkoman a revolucionář v užívání pervitinu a nakonec Danny Horyna, frontman dnes již zaniklé metalové legendy Vitacit, který jako jeden z prvních nový druh aplikace vyzkoušel. Společně pak na podkladu hraných pasáží popisují cestu do pekla, ze které se dokáže vrátit jen malé procento závislých. Někomu se možná nemusí zdát ona filmová linie, což chápu, ale na mě udělala dojem jak obrazovým zpracováním, tak hereckými výkony, které, pravda, občas kolísaly či působily příli uměle, ale s přihlédnutím k formátu, který tvůrci zvolili, nemám pčíliš co vytknout. Víc podobných příběhů. 90% ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Ani piko, ani film o něm, a už vůbec ne být na něm není nic moc. Já jsem se tomu vždycky vyhýbal obloukem, protože nesnáším jehly a mám pořád rýmu, ale jednou jsem si trochu šńupnul a pak jsem cvrkal po garsonce 3 dny bez spánku a další 3 spal v kuse. Od té doby se mi drogy dost zhnusily a jejich konzumenti taky ()

Reklama

vander19 

všechny recenze uživatele

PIKO prináša triezvy pohľad do duší najzasvätenejších postáv jeho histórie. Ide dá sa povedať o prvích užívateľov pervitínu v Čechád zrejme v takej podobe ako ho poznáme dnes. Lenže dokument rovnako prináša aj to ako sa začínalo. Ako KSČ si nevedela predstaviť, že v "našom " raji bolo niečo také vôbec reálne. Hlavne skutočné výpovede ľudí sú dosť drsné a nie pre každú povahu. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Perník, piko, čégo či peří. Aneb první vařiči u nás. Kousek ambiciózního režiséra Tomáše Řehořka má několik nadějných pasáží, solidně kombinuje prvky hraného filmu s dokumentárními záběry. Představuje vařiče a narkomana, expolicistu z protidrogového oddělení i bývalého frontmana metalové kapely, který do toho rovněž několikrát spadnul. Místy má vyprávění šťávu, jindy by si divák představoval podrobnější souvislosti a klidně by se podíval ještě dál. Atmosféra je solidně depresivní, zvuk jen umocňuje bezvýchodnost situace. I když pád na samé dno mám raději v klasické hrané podobě. Díky, nedám si. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Po technické stránce bezchybný polodokument, který ukazuje realitu o drogách. Po dlouhé době český film, který si na nic nehraje a svým zpracováním je originální. Po dobu celého snímku vypráví skutečné osoby, kterých se ta událost týká, jinak je hraný herci. Já se poučil a každý člověk by se měl aspoň jednou podívat než si začne s nějakou drogou. Realita je krutá a ty stavy, které opravdový feťák má jsou podchyceny víc ne skvěle. Za mě rozhodně doporučuji i těm, kteří si na českou produkci nepotrpí.. 8/10 = 80% ()

Galerie (25)

Zajímavosti (4)

  • Film byl natáčen pod názvem "Cestou z pekla", posléze byl přejmenován na "P" s podtitulem "Cesta z pekla" a až nakonec se tvůrci rozhodli pro název PIKO. (darek kartac)
  • Exteriéry se točily v dramatických kulisách, které dokumentují chmurnou atmosféru příběhu a tvoří mu výmluvné kulisy. Depresivní prostředí našli filmaři v krematoriu, na hřbitově, v márnici, na hlavním nádraží, ve zničených a polorozpadlých domech, za zdmi vězení a také v areálu psychiatrické léčebny v Bohnicích. [Zdroj: Falcon] (POMO)
  • Piko je krycí název pro drogu Pervitin. (Indy21)

Reklama

Reklama