Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Angel, patnáctiletý recidivista: napadení a krádež auta. Davis, šestnáct let: držení narkotik s úmyslem prodeje. Butch, sedmnáct let: napadení dozorce. Tito tři jsou posláni do nápravného zařízení Enola Vale v Montaně, kde jsou zařazeni pod dohled přísného, ale starostlivého dozorce Goodyeara. Butch může skončit ve vězení pro dospělé, a tak se snaží, aby se mu maléry vyhýbaly… dokud se však on a Davis nestanou předmětem bezohledného napadení jiného vězně jménem Banks. Neudají jej, ale po návratu ze samotky se Banks s Butchem utkají o vůdčí pozici. Stejně jako smečka nalezených psů zavřených v ohradě si mladí muži snaží udržet svá těla a duše nedotčené, ale každé další násilí bobtná se stále vzrůstající silou. (Zlín Film Festival)

(více)

Recenze (87)

Fr 

všechny recenze uživatele

NÁPRAVNÉ CENTRUM PRO MLADISTVÉ, ENOLA VALE, MONTANA.... ,,Předklonit, zakašlat. Víc!“..... Děti jsou elitou národa. I v Americe. Jen ti, kteří se kapku nevyvedou, tráví své mládí jinde a jinak. Film ze života. Výpovědní hodnota? Nulová! Tady jde jen o předvedení šikany, vyřizování účtů, puberťácký keci o bobrech, a o tom, coby kdyby měli ženskou. Pasťák, vypadající jako vězení se systémem, kterej je tak debilní, že by se líbil snad jen Kocábovi. Nechápu, co je na tomto systému nápravnýho. Takže jde jen o to, co od podobnýho filmu očekáváte. Pokud něco ve stylu Zlo mezi námi, budete zklamáni. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Dělám kraviny a brzy mě zavřou do pasťáku. 2.) Chci porovnat úroveň zařízení u nás a v USA. 3.) Jsem Michael Kocáb. 4.) Nevím, proč se má v předklonu zakašlat. PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Pravda příliš originální není, trochu mi svou existenciální bezvýchodností Alberta Camuse připomíná českou verzi Pasťáku (1968), ale i přesto jsem se neuměl ubránit zpětným vzpomínkám na pointy života těch delikventů, obzvlášť Davis mi utkvěl v hlavě, a tak to má být ne? Film přece chtěl, aby utkvěl v hlavě. 80% ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Vcelku obstojná, i když nijak převratná žánrovka z klučičího pasťáku. Pozitivum je, že se vyhýbá melodramatičnosti, patosu, moralizování, "silnému" příběhu a podobným ohavnostem, nesnaží se o nějaké hlubší poselství, ani o kdovíjak intenzívní katarzi. Prostě pesimistický a klaustrofobický film o zabásnutých grázlících, zpruzených bachařích, vzteku a bezvýchodnosti. Ale diváka myslím nemá čím vážněji oslovit. Za zmínku stojí asi jen představitel Butche s očima i ciferníkem trochu připomínajícími mladého Alaina Delona, výrazný týpek se slušným hereckým potenciálem. Jinak ale člověk většinou žasne, jaké mají ti Kanaďani hnusné zdegenerované držky (viz třeba trojlístek mazáků). ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

poměrně slušně zvládnutá sondička do fungování napravného zařízení pro mladistvé.Nicméně s originalitou to tady není až tak slavné a na podobné téma by se jistě pár dalších a výraznějších snímků našlo.Tady si sice také najdou silnější momenty,ale ve finále se nemůžu zbavit dojmu určité rozkolísanosti a nevyrovnanosti...60% ()

oje 

všechny recenze uživatele

Perfektní vězenské drama z prostředí nápravného zařízení pro mladistvé. Za mřížemi jsou ti nejhorší adolescentní grázlové, a tak není nouze o hodně (ale hodně) tvrdou šikanu a ponižování. Nechybí brutalita a krev, hlavně je to ale pořádná porce napětí, která mi dělá radost. Další superlativ bych použil pro zpracování a celkový pocit z filmu, který nese silný nádech tradiční evropské syrovosti. Pozadu není ani atmosféra sterilního a bezůtěšného prostředí, ze kterého navíc není úniku. Ve vývoji jejich vplouvání mezi kasty káznice se možná dalo něco čekat, jinak si ale příběh hledal ke konci nečekané cestičky, takže obrovská spokojenost. Podobným filmem o politice nápravného zařízení je Zlo. Alternativa: Ondskan, Klass, Lockdown, R. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (5)

  • Na konci film je spomienka na Ngyuen Nuoc Luu. Bol to kameraman, ktorý zomrel štyri dni pred dokončením nakrúcania. (TomasB.)
  • Ve filmu si zahrálo mnoho skutečně odsouzených mladíků, z nichž mnozí jsou zpátky ve vězení. (Dr Lizal)
  • Snímka je prerábkou anglického filmu Scum (1977). (Durexon)

Reklama

Reklama