Reklama

Reklama

Univerzální voják 4: Odplata

  • Česko Univerzální voják: Den odplaty (více)
Trailer 2

VOD (1)

John je bývalý voják a žije poklidným životem se svou rodinou. Jednoho dne je však přepaden a jeho rodina nemilosrdně postřílena, sám je těžce raněn. Jediné, co mu zůstane ve vzpomínkách, je, že vrahem je jeho kolega z armády Luc Deveraux. Po několika měsících se John zotaví a jeho jediným hnacím motorem je pomsta. Vše kolem Johna je však velice divné a nepochopitelné. Jakási dívka jménem Sarah tvrdí, že spolu mají poměr, ale John si nic nepamatuje. Postupně si však nějaké okolnosti vybavuje. Vše je ale docela jinak... Kdysi byl vládou vybudován projekt „univerzální voják“, v němž byli všichni účastníci speciálně vylepšeni. Tento projekt se však vymkl kontrole a samotní poloroboti se rozprchli mezi normální lidi. Po nějaké době se Andrew Scott pod vedením Luca Deverauxe snaží shromáždit všechny z programu a zřídit si svou vlastní komunitu. John se postupně dozvídá věci, které nechce slyšet, a v opuštěné chatrči nalezne své „dvojče“, které zabije. Po všemožných útrapách se konečně John dostane do tábora, kde se shromažďují  všichni vojáci z projektu... (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (209)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Hyams je břídil. Natočit akční film způsobem, že si chci nudou rvát vlasy z hlavy, budiž vskutku barbarství. Naprosto nevhodně volené tempo neakčních pasáží plné nicneříkajících zpomalovaček, neuroticky blikající scény, téměř úplné odcizení od původního konceptu a děje série, chabé využití původních postav potažmo herců, opětovná ultra lacinost ex- a interiérů. Angažování Adkinse do hlavní role se mohla zdát jako skvělá volba, leč Encyklopedie nebeských kopů a akrobatických fines zůstala v podstatě zavřená. Jedno odkopnuté salto vzad, jedna! otočka, pár obloukových kopů, jeden strh a končíme. Choreografie tentokráte není tím esem, které by režisér mohl vysypal z rukávu jako největší trumf, Stovall se nepochopitelně držel při zemi a Adkinse krotil stahovacím obojkem. Proč?? To ví snad jen on sám. Mohlo to být stokrát nápaditější, promakanější, vždy si vybavím, co se Scottem dokáže Florentine. Né že by bitky byly úplně špatné, ale byly mi naprosto ukradené. Postavy se řežou a neustále vstávají ze země jakoby se nic nestalo, bodají do sebe noži, mačetami, ale pro mě v podstatě bez jakéhokoliv zájmu. Proč nemají univerzální vojáci alespoň uniformy?? Arlovski je normální instalatér v montérkách, co to je jako?!? Tenhle film (ehm, film) parazituje na sérii Univerzální voják odporně jako klíště do poslední kapky krve. Další díl už ne, prosím! Strašně nerad bych vytahoval z hodnocení odpad! Ale čtyřka k tomu daleko neměla. Jenom několik momentů (procházení podzemí a oddělávání soupeřů v jednom záběru) to drží na jedné hvězdě. Vyjádřeno v číslech: 11,5 mega hoven, měsíce zbytečných odkladů a 105 minut ukázkové nudy, která mi zkazila celý páteční večer. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $11,5miliónaTržby Celosvetovo $655,000▐ Ako taký video film dosť dobré, nápaditá kamera, veru žiadne suché zábery + psychadelické dajú aj zabrať, dej újde, Van Damme a Lundgren hrajú dôstojne a Scott Adkins ako nový akčný bijec obstál, akcia na výbornú, spokojnosť. /65%/ ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

I přes přítomnost Van Damma a Lundgrena to s původními díly nijak nesouvisí (Van Damme je tentokrát dokonce hlavní záporák) ale přesto se ve výsledku jedná o slušné, nízkorozpočtové akční béčko s podařenými souboji tělo na tělo. Adkins umí a přidat více akce nebo ubrat na délce, mohlo to být ještě lepší. ()

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Jeden si až říká, kde má ta žumpa akčních hvězd osmdesátých let dno. Bulharské blockbustery rozhodně zdaleka nejsou tím místem, kam až se dá klesnout. A tak si WCJD s chutí střihnul strýčka Festera v Hyamsově rodině, kde společně s Ádou už po kolikáte neúspěšně hrají onu populární hru "Wake the dead". Tato Univerzální sračka, ještě umocněna hnisavým abscesem všech nehereckých svazů, baletním mistrem panem Adkinsem, jen dokazuje, že co je mrtvé, má zůstat pohřbeno! A tak jediné pozitivum spatřuji v tom, že mladej Korbič dal konečně na radu svého ošetřovatele a začal brát ty IQ stimulanty. Einsteina to z něj sice neudělá, avšak bude li pylný a othodlaný, mohl by se v brzké době dostat minimálně před průměrného foxteriéra. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

To zírám, jakým směrem a kam až se devadesátkově béčková story o univerzálních vojácích posunula. A náhodou tenhle díl považuju za nejlepší z celé tetralogie. Na rozdíl od zastaralé (i když stále skvělé) jedničky, trapně rádoby komediální a odlehčené dvojky, nebo bulharsky retardované trojky, je tohle pokračování plnotučné akční béčkové scífko jak se patří. Klonování, implantace vzpomínek, spousta parádní akce se zbraněmi všeho druhu. Samozřejmě mě potěšil v opět skvělé vedlejšce Dolfi, i běloruský bijec Andrej, ale hlavní housle hraje Scott Adkins, žeru třeba ty jeho efektní triky, kterak vyskočí, omotá se chlápkovi nohama okolo krku a sroluje ho na zem. Naopak největší opruz jsou dvě scény na začátku s mimořádně odporným stroboskopem. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (19)

  • Neoficiální podtitul „New Dimension“ vznikl pouze na základě 3D formátu filmu. (misar3)
  • Keď John (Scott Adkins) sedí v chatke, má ranu na krku a krv mu steká po hrudníku až mu zakrvaví biele tielko, ale keď sa postaví, aby podal dievčaťu kľúče, tak je jeho tielko spredu čisté. (ČSFD)

Reklama

Reklama