Reklama

Reklama

Ned si žil spokojeným životem na bio farmě po boku své hippie přítelkyně, dokud jej však jeden nerozvážný incident s marihuanou na farmářském trhu nedostal za mříže. Po návratu z vězení se nastěhuje ke svým sestrám... V žádné rodině nesmí chybět – černá ovce, která je vždy o pár kroků pozadu. Zvláště pak, má-li si dát do pořádku život. Pro sestry Liz, Mirandu a Natalii je to jejich věčně pozitivní bratr Ned, bývalý majitel organické farmy, jehož neskonalá ochota spoléhat se na poctivost lidstva způsobuje jeho osobě nemalé problémy. Normálně by byl naprosto nepoužitelný, ale jednou je to jejich bratr, takže když ho opustí přítelkyně a vyhodí ho z farmy, jsou to opět sestry, kdo zavelí k záchraně. Každá ho u sebe nechá nějakou dobu bydlet, ovšem bratrova neotřesitelná víra v naprostou upřímnost jim obrátí životy vzhůru nohama. Avšak i díky tomu si všichni v rodině nakonec uvědomí, že jeho víra v lidi kolem sebe není zas až tak hloupá. (HBO Europe)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (194)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Mám tě moc ráda, Nede…“ – „Já tebe taky, mami.“ – „I přesto, že jsi nikdy neměl pořádnou práci, i přesto, že jsi byl ve vězení, a i přesto, že mi asi nikdy nedáš žádné vnouče.“ Nenáročná, milá pohodovka se sem tam úsměvnější scénou či hláškou. Jejím nejsilnějším článkem je však více než sympatické herecké obsazení (Emily a Zooey jako filmové sestry!), se kterým je radost tu hoďku a půl strávit. Na druhou stranu, člověk do toho tak nějak musí jít s tím, že je film absolutně předvídatelný a nepřekvapí ani svými životními modry, které průběžně divákovi dávkuje (co ovšem oceňuju, je relativní nevtíravost, se kterou se to snaží provádět). Je to tak mezi 3/4*, ale za tu malou poctu Růžovému panterovi (resp. Peterovi Sellersovi) volím vyšší variantu. „Hele, Jane už se nějakej ten pátek snaží pronajmout tu starou stodolu. Kdyby se ti povedlo dát dohromady dvouměsíční nájem, možná bys mohl...“ – „Fakt?! Kolik to stojí na měsíc?“ – „No, chtěla 400 dolarů za měsíc, ale tobě to pronajme nejspíš za…500.“ ()

movie 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli nejsou čtyři hvězdičky až moc, ale já se bavil a docela sem se odregoval od drsnějšího humoru, kterému dávám posledních par let přednost. Paul Rudd tu hraje zcele bezelstného hipíka, jehož přehnaná dobrota a upřímnost ho přivádí do nepřijemných (rozuměj "vtipných") životních situací. Celé je to hodně odlehčené a bez děr, Paul Rudd je podlě mě ve své nejlepší roli a naprosto uvěřitelný. ()

Reklama

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Beznadějný trouba -nebo spíš náš blbej brácha (ty české překlady názvů...) jsem chtěl zkouknout už dříve,ale odrazoval mě zdejší popis ze kterého jsem získal dojem,že to bude plačtivé drama a nebo smutný film o jednom člověku ,kterému nikdo nerozumí,ale dost jsem se spletl a film mi hodně sednul.Příběh o Nelovi,který si žije pohodový život mezi rostlinami s přítelkyní na farmě a jeho věrným psem a zároveň strašně moc na dnešní dobu věří lidem a je k nim hodně upřímný na zavede do jednoho jeho všedního dne kde na trhu prodává svojí vypěstovanou zeleninu a ovoce,ale jaksi uvěří místními policistovi,že si jen tak přišel kvůli ulevení koupit od něho trávu...Nel mu uvěří,ale policajt ho zavře a tím se roztáčí spirála ,která nám ukáže jak si Neda přehazují matka (u které nechce bydlet sám Nel) a všechny jeho sestry.Nel kvůli svým vlastnostem přinese sestrám nejednu nelehkou situaci :-))).Tak trochu se ve svém životě cítím jak Nel a tím pádem mě film bavil a až to,že některé scény mohly být absurdnější jiné zase vtipnější či dojemnější tak za mě celkově dávám 80 % a čtyři hvězdy. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Fajn zábavná komedie, kde mě překvapivě bavil i trouba Paul Rudd, který hraje beznadějného budiž k ničemu, který vychází z vězení a přespává u svých tří sester, které všechny rozhádá a rozhází jim osobní životy. Pár krát jsem se i zasmál, ale spíš se jedná o pohodovou komedii, na kterou se dobře kouká a spraví náladu.70% ()

togaf 

všechny recenze uživatele

Váhala jsem mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami, nakonec jsem dal "jen" tři. Čekala jsem, že Our idiot brother bude trochu extrémější. Že Ned udělá větší hlouposti, než že se bude se synovcem dívat na Růžového pantera. Ale bylo tam pár výborných momentů a osobně mám slabost pro Zooey Deschanel, takže jsem ve výsledku spokojená. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (4)

  • Rashida Jones a Paul Rudd si spolu ve filmu Kámoš k pohledání (2009) zahráli pár. Zde Rashida Jones hraje přítelkyni Nedovy (Paul Rudd) sestry. (žvanimírek)

Reklama

Reklama