Reklama

Reklama

Ninja Faktor

(pořad)
  • Japonsko Sasuke (více)
Soutěžní / Sportovní
Japonsko, 1997, 173 min

Ninja faktor je japonská soutěž, která se koná dvakrát do roka na úpatí hory Midoryama. Úkol soutěžících je prostý. Zdolat čtyři úseky, v nichž je čeká řada nejrůznějších překážek. První dva úseky jsou především zkouškou rychlosti a obratnosti, naopak třetí prověří sílu horní poloviny těla. Jediný špatný krok může znamenat vyřazení, a také koupel v bahnité vodě. Pro ty nejsilnější a nejrychlejší je připravena vysoká věž, kterou zatím dokázala zdolat jen hrstka soutěžících. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (240)

Shit 

všechny recenze uživatele

Tohle je prostě nejlepší soutěž, hrozně rád to sleduju a hrozně rád bych si to zkusil, navíc je fakt zajímavý vidět špičkový atlety, kteří třeba získali zlato na OH a pak ani nedokážou projít první úsek a prdel jim natrhnou borci jako železnej muž a rybář Makoto Nagano nebo hasič Toshihiro Takeda, ty borci jsou fakt neuvěřitelný a obzvlášť hustý je, když projdou třetí úsek, kterej je stavěnej pro lidi s železnýma svalama na rukou. ()

fmash 

všechny recenze uživatele

Takže to máme další pořad, u kterého mi zmizelo hodnocení i s komentářem. Co se dá dělat. Alespoň můžu srovnávat nově namísto Fear Factoru s prašivou napodobeninou Wipeout, která mě má k tomu, že zde nově zaokrouhluji nahoru na tři. Trochu pošahaná zábava asijského typu, kde si účastníci dávají při ošklivých držkopádech na tlamu a publikum převesele jásá. Nakonec se tomu ale určitá zábavnost upřít nedá a některé úkoly, přesněji urputnost, s jakou se jich někteří závodníci snaží zhostit, vzbuzují obdiv. Ale pravidelně sledovat? To ne. ()

Reklama

Wishkah 

všechny recenze uživatele

Japonci musejí být šílení. Nepřijde vám taky někdy úžasné, jak třeba ve Wipeout má každý helmu, vestu, chrániče zubů, loktů, holení a kolen a k tomu ještě suspenzor.....a v Ninja Faktoru si klidně vyběhne chlápek v černých tangách a jde do toho:-) Sice to není přímo myšlené jako zábavný pořad a oproti Takeshiho hradu je to nudné, ale po několika shlédnutích musím říct, že mě to chytilo. Shingo Yamamota, Makoto Nagano, Katsumi Yamada a Toshihiro Takeda jsou mí favoriti. Líbí se mi jejich bojovnost a vytvalost s jakou chtějí dosáhnout vrcholu. ()

Slam7 

všechny recenze uživatele

To je něco! Ty lidi jsou neskutečný, ale hlavně jsou tak skromný, prostě japonci no! Zajímavý je, jak se dráha za ty roky změnila, vážně téměř k nepoznání a myslim si, že teď nasadit tu první dráhu, tak je minimálně v každym turnaji tak 5 vítězů!!! Tahleta poslední je fakt "skoro" nepřekonatelná, hlavně třetí úsek, to je fakt zlo! Makoto Nagano, Šinži Kobajaši, Tošihiro Takeda, Šingo Jamamoto, Judži Urušihara, Katsumi Jamada, Hitoši Kano atd...všichni neskutečný frajeři... ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Povedená a na zvládnutí pro soutěžící opravdu nesmírně obtížná soutěž. Škoda, že se na Prima Cool nedá pustit s originálním japonským dabingem. EDITACE(24.8.2010): Přidávám další hvězdu na plný počet, jelikož během léta si mne tahle soutěž naprosto podmanila! Jak už zde někdo psal, osudy soutěžících jsou nesmírně zajímavé a poutavé a tvoří jakýsi příběh Sasuke. Obzvláště All-Star tým ve složení Kazuhiko Akiyama(vůbec první vítěz, bývalý lovec krabů, jehož trápí degenerativní onemocnění očí a často se mu nedaří dostat se přes první úsek), Makoto Nagano(rybář a největší hvězda Sasuke, v pořadí druhý celkový vítěz a člověk, který se jako jediný dostal do finálového úseku 5x), Toshihiro Takeda(hasič, jenž se jako jediný dostal do třetího úseku 13x, avšak nikdy neměl možnost okusit finálový úsek), Shingo Yamamoto(manažer benzínové stanice, miláček publika, kterého v jedné z jeho dvou účastí ve finálovém úseku zradilo zranění ramene a který se zúčastnil všech 25 klání Sasuke), Bunpei Shiratori(bývalý atlet, v současnosti státní úředník, jenž si postavil dráhu Sasuke doma na zahradě, kam se do jeho "Shiratoriho chrámu" sjíždějí fanoušci Sasuke z celého Japonska) a Katsumi Yamada(Mr.Sasuke ikona soutěže, jenž již v třetím klání Sasuke byl velice blízko celkovému vítězství, avšak od 12 Sasuke ho provází nezdary, když se celkem 11x v řadě nedostal přes první úsek a tak před 25 pokračování soutěže oznámil svůj odchod) je studnicí inspirace a zároveň příkladem přátelství. V Ninja Warrior soutěžili například i olympionici, bratrská dvojice amerických gymnastů Paul a Morgan Hammové, desetibojař Paul Terek či bulharský gymnasta Jordan Jovtchev. Zatím posledním komu se podařilo zdolat nástrahy hory Midoriyama je prodejce obuvi Yuuji Urushihara v předposledním odvysílaném Sasuke 24. Kdy už bude 26? ()

Galerie (12)

Zajímavosti (6)

  • Od roku 1997 soutěž dokončili pouze 3 lidé, a to ve 4. klání 16. října 1999 lovec krabů Kazuhiko Akiyama (číslo 86), v 17. klání 11. října 2006 rybář Makoto Nagano (číslo 99) a ve 24. klání 1. ledna 2010 prodavač bot Yuuji Urushihara (číslo 93). (Rominator)
  • V USA existuje od roku 2007 obdoba japonské verze pod názvem American Ninja Warrior, z níž se vybraní soutěžící následně účastní turnaje v Japonsku. (ČSFD)
  • V roce 2011 proběhl vůbec první turnaj také v Malajsii. Jeho vítěz byl vybrán k reprezentaci v japonském turnaji, avšak vypadl hned na druhé překážce. (ČSFD)

Reklama

Reklama