Reklama

Reklama

Dům na konci ulice

  • USA House at the End of the Street (více)
Trailer 3

Tajemství čeká na své odhalení. Jennifer Lawrenceová v hlavní roli amerického hororu. Rozvedená Sarah (Elisabeth Shueová) se nastěhuje se sedmnáctiletou dcerou Elissou (Jennifer Lawrenceová) do domu na kraji lesa. Nejbližší obydlí na konci ulice má být prázdné po rodinné tragédii (dospívající dcera v něm zabila oba rodiče), ale Elissa zjistí, že tam žije bratr vražedkyně Ryan. Starostlivá Sarah okamžitě vidí v samotářském chlapci nebezpečí, ale přesto mezi Elissou a Ryanem přeskočí jiskra a vzniká náznak romantického vztahu. Tajemství domu na konci ulice, o němž nikdo nemá tušení, čeká na své odhalení... Snímek Dům na konci ulice (2011) vznikl podle námětu známého režiséra Jonathana Mostowa (mj. Ponorka U-571, Terminátor 3), ale hodně dluží především klasickému Hitchcockovu hororu Psycho. Představitelka Elissy Jennifer Lawrenceová (nar. 1990) už sice měla za sebou svoji průlomovou roli Ree, starající se o své sourozence, v nezávislém filmu Do morku kosti (uvedeném na MFF v Karlových Varech pod originálním titulem Winter's Bone), zasloužené postavení hvězdy jí však přinesl až následující snímek, divácký hit Hunger Games. Roli její matky vytvořila Elisabeth Shueová, známá především rolí prostitutky z dramatu Leaving Las Vegas (1995). (Česká televize)

(více)

Videa (10)

Trailer 3

Recenze (292)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Dom na konci ulice. Ja mám tieto nenáročné hororo-thrillery celkom v obľube, aj keď neprinášajú veľa nového a všetky sú si vo zmes podobné. Na jedno mihnutie a skoré zabudnutie to určite nieje. Musím uznať, že tu som zápletku neodhalil, o to ma záver viac prekvapil, takže také rozuzlenie som teda nečakal. Začiatok mi prišiel ako taká romantická dráma, keď sa matka s dcérou prisťahuje do domu, kde v susedstve bola vražda rodiny, potom také to zoznamovanie s chlapmi, večierky, až neskôr sa dostavila nejaká tá slušná akcia a už sa to pekne rozbiehalo, ku koncu aj zápletka s vysvetlením, takže ako hovorím, ja som bol v celku spokojný. A hlavne chválim sexi dvojku Elisabeth Shue a Jennifer Lawrence. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Hned od začátku to zavání okoukaností, ale potěší aspoň přítomnost hereckých tváří a hezky vykreslená vztahovka mezi nima. Po hororové stránce je to ale naprosto nefunkční. Alespoň nějaké thrillerové napětí se dostaví až ve finální scéně. Neoriginalitu, místama blbý střih a vůbec špatné režijní vedení to ale nezahrání. Nemluvě o hloupostech ve scénáři. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Já nevim, co na tý Jennifer Lawrence všichni viděj. Vypadá jak přerostlá dvanáctka a někde pod tim make-upem nejasně tušim uhry. Ale tak hrát trochu umí, tak aspoň něco, ale kdybych si měl tady vybrat, tak dam přednost maturce Elisabeth Shue. Film jako takovej je stravitelná thrillerová jednohubka s řadou zbytečných postav a celkem solidní schizofrenní zápletkou. Upřímně řečeno ten konec mě částečně překvapil, ačkoliv už od začátku bylo jasný, že -spoiler- ten kluk je nějakej divnej. Suma sumárum jedním okem tam, druhým okem ven. 50% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MYSLÍM, ŽE SE TU BUDEME MÍT DOBŘE.....“ /// (stará Jechová by flákla něco ve stylu: ,,to se mi to tady bude hezky věšet“…) … Jelikož dvojitá vražda (tzv. double mord) snižuje cenu nemovitostí, můžou si dovolit bydlení s výhledem na domek se špatnou pověstí i mamča s dcerkou. Ale jak praví místní legenda VŠECHNO MÁ SVÝ TAJEMSTVÍ... Teenegerskej, vobčas ,,trapňoučkej“ vývoj, kterej naštěstí voživujou nečekaný překvápka a příběh tak aspoň na chvíli opouští starý známý a vyjetý rejhy. Všichni se tady chovaj tak i tak (chvíli jako Bond, chvíli jako Kráva…), ale svůj účel to plní, a hlavně – ani moc to nesere! Ale mám li bejt upřímnej, místo návštěvy baráku na konci ulice, radši doporučuju ten barák nalevo. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Ségra mi jebla z houpačky. 2.) Na horor seru, zajímaj mě zvraty! 3.) Už mě to naše město tak nějak sere. 4.) Thx za titule ,,Sagittario“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ** ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Spoiler! Či je to skôr horor, thriller, alebo iný žáner, ktorý sa ťažko vyslovuje ráčkujúcim, to som moc neriešil. Pretože záverečná scéna ukazuje, ako si dobodaná Elisabeth Shue pohodlne nastupuje do auta so svojou dcérou a ako sa Max Thieriot, ktorý schytal tri guľky, s úsmevom hrá na Normana Batesa. Takže na konci musí byť každému jasné, že to bolo vlastne sci-fi. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (5)

  • Byť středoškoláci velmi poškodí Ryanovo (Max Thieriot) auto (rozbité čelní sklo a přední světlomety) po chvíli, když jej řídí Elissa (Jennifer Lawrence), je auto zcela v pořádku a v tomto stavu už zůstane až do konce filmu. (pemap)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 46. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Hladové hry bourají statistiky

Hladové hry bourají statistiky

26.03.2012

To jsou opravdu pozoruhodná čísla. Adaptace bestselleru Hunger Games zlomila o víkendu hned několik rekordů. S odhadovanými tržbami kolem 155 milionů dolarů jde o nejúspěšnější březnovou premiéru… (více)

Reklama

Reklama