Reklama

Reklama

VOD (1)

Silný příběh vypráví jeden z nevětších milostných příběhů 20. století: vztah literárního génia Ernesta Hemingwaye a válečné korespondentky Marthy Gellhorn. V hlavních rolích uvidíte Nicole Kidman a Cliva Owena. Film Hemingway & Gellhorn z dílny Philipa Kaufmana s Clivem Owenem a Nicole Kidman v hlavních rolích, vypráví o vášnivém milostném románku a následném bouřlivém manželství Ernesta Hemingwaye a válečné korespondentky Marthy Gellhorn. Příběh sleduje dobrodružné spisovatele skrze sedm zemí v období Španělské občanské války. Vzájemná přitažlivost Hemingwaye a Gellhornové z nich udělala jeden z prvních vlivných slavných párů a otevřela jim cestu do vyšších společenských kruhů, včetně Hollywoodské smetánky, aristokracie literárního světa i prezidentské rodiny Spojených států amerických. Příběh zároveň na pozadí ukazuje některé z velkých konfliktů tehdejší doby. (HBO Europe)

(více)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (54)

Skip 

všechny recenze uživatele

Hemingway patří k mým nejoblíbenějším spisovatelům, ale znám spíš jeho dílo. A tak nedokážu posoudit, jaký byl jeho vztah s válečnou korespondentkou Gellhornovou. Ovšem každý soudně uvažující člověk musí vidět, že to, co nám bylo nabídnuto ve filmu, je dost přitažené za vlasy. Už jen ta erotická scéna, kdy si to ti dva rozdávají, zatímco bomby mění hotel a jeho okolí v trosky, je hodně na hraně. Leda by to měl být symbol jejich budoucího bouřlivého a výbušného vztahu. Kdo ví? Každopádně na mě to nezafungovalo. Ale líbilo se mi technické zpracování, se kterým si režisér Kaufman pěkně pohrál, a také Owen s Kidmanovou hráli v rámci toho, co jim snénář nabídl, velmi dobře. Takže nakonec i přes zbytečně dlouhou stopáž spoklojenost. ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Ani jeden z hlavních představitelů mně nepřesvědčil. Z Hemingweye chtěli sice udělat démona, ale vyšel z toho jen alkoholik a hulvát. Po jeho genialitě ani potuchy. Co se týká Gellhornové, tak ta pro mně o něco vyšla lépe. Jinak statické a bez šťávy. Trapné zachycení natáčení bojů ve Španělsku, ťapkali za kameramanem jako idioti, které by za takovýchto okolností hned trefili. Milování při bombardování, proč ne, když se smísí strach s vášní, ale to co předvedli zde, bylo trapné a jen k ukázání lepých tvarů Kidman, která tím prakticky nahrazuje herectví (ve všech filmech). Jediným kladem, byly autentické filmové snímky a vynikající fotografie Roberta Capa z občanské války ve Španělsku. ()

Reklama

venison 

všechny recenze uživatele

Neobyčejná love story na pozadí válečných dramat a prolitá hektolitry alkoholu.. Příběh o vztahu, ve kterém se milenci titulovali více sprostými slovy, než by si vyznávali lásku a přesto se hluboce milovali.. Avšak jejich láska nebyla silná, aby porazila nudu všedního dne, upřednostnila se před kariérou a potlačila vyšší smysl životního poslání.. Nicole Kidman a Cliva Owena jsem celou dobu hltala.. I přes délku stopáže se do filmu nevešlo vše, co by mě zajímalo.. Další příjemná záležitost z produkce HBO :-) ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Dva výborní herci ve filmu, který nedokázal zprostředkovat hloubku a komplikovanost vztahu dvou vyjímečných osobností a z Ernesta udělal jen sobeckého trtkálistu a z Marthy válkami posedlou tvrďačku. Toto nebyl ani příběh o Hemingwayovi, ani o Gellhornové. Takto tvrdě vymalované postavy, se hodí tak leda do komixu, ale ne do životopisného filmu. Nebýt obou herců, tak neváhám a plácnu 2* ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Čriepok z histórie a malý kúsok života dvoch osobností, ktoré ukončili svoj život predčasne. Každý sám a vo vysokom veku. Ich vzťah je síce nosnou líniou filmu, ale podáva sa tu vo veľkom aj atmosféra španielskej občianskej vojny, druhej svetovej, útok ZSSR na Fínsko a veľa ďalších silných svetových udalostí. Chybou bolo pridávanie dobových záberov, do ktorých akože vkomponovali aj hercov. Vyzeralo to rušivo a nedôveryhodne. Nedôveryhodne vyzerala aj šukačka uprostred bombardovania = zbytočná scéna. Inak sme sa ale dozvedeli o vzťahu Hemingwaya a pani Gellhornovej veľmi veľa a to bolo aj námetom filmu. To, že zvyšok po rozchode už bol taký život z rýchlika je preto prirodzené. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (12)

  • Gellhornová do Madridského hotelu přijede v tanku T-34. Děj je situován do roku 1936, ale tanky T-34 se začali vyrábět až v roce 1939. (Lvísrdce)
  • Prvá scéna medzi Hemingwayom (Clive Owen) a Gellhornovou (Nicole Kidman) sa odohráva v Sloppy Joe's, stále neuveriteľne populárnom bare a hudobnom mieste v Key West. Sloppy Joe's je otvorený od roku 1933 a Hemingway sem naozaj chodieval a popíjal so svojimi kamarátmi. (Arsenal83)
  • Martha Gellhornová (8. listopadu 1908–15. února 1998) byla americká spisovatelka, autorka cestopisů a novinářka, považovaná londýnským listem Daily Telegraph za jednu z největších válečných zpravodajů 20. století. Informovala prakticky o všech významných světových konfliktech, které se odehrály během její šedesátileté kariéry. Gellhornová byla také třetí manželkou amerického spisovatele Ernesta Hemingwaye, 1940–1945. Ve věku 89 let, nemocná a skoro úplně slepá, spáchala sebevraždu. Je po ní pojmenovaná cena za žurnalistiku – „The Martha Gellhorn Prize for Journalism“. (Wences)

Reklama

Reklama