Reklama

Reklama

VOD (1)

Silný příběh vypráví jeden z nevětších milostných příběhů 20. století: vztah literárního génia Ernesta Hemingwaye a válečné korespondentky Marthy Gellhorn. V hlavních rolích uvidíte Nicole Kidman a Cliva Owena. Film Hemingway & Gellhorn z dílny Philipa Kaufmana s Clivem Owenem a Nicole Kidman v hlavních rolích, vypráví o vášnivém milostném románku a následném bouřlivém manželství Ernesta Hemingwaye a válečné korespondentky Marthy Gellhorn. Příběh sleduje dobrodružné spisovatele skrze sedm zemí v období Španělské občanské války. Vzájemná přitažlivost Hemingwaye a Gellhornové z nich udělala jeden z prvních vlivných slavných párů a otevřela jim cestu do vyšších společenských kruhů, včetně Hollywoodské smetánky, aristokracie literárního světa i prezidentské rodiny Spojených států amerických. Příběh zároveň na pozadí ukazuje některé z velkých konfliktů tehdejší doby. (HBO Europe)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (54)

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu, především španělská část, je hodně nudná a amatérsky natočená ptákovina s opravdu silně srandovně nepovedenými (a bohužel častými) pokusy o naklíčování hrdinů do dobových záběrů. Druhá půlka už se dá sledovat, ačkoliv hlavní postavy jsou pořád stejně opruzné. Jako jediný důvod, proč bych tohle někomu doporučil (protože z historického hlediska jde o film docela bezcenný) je samozřejmě pár nahatých scén Nicole Kidman (která tu vypadá fakt dobře) a především malá, ale důstojná a důležitá a úplně normální (jakože žádné bubenické cameo apod:-) ) role Larse Ulricha z Metallicy, kterej asi pomrkává po herecký kariéře. A rozhodně to není žádnej dřevák (když to srovnám s běžnějma českejma muzikantama v našich filmech). ()

Rapikk 

všechny recenze uživatele

Jak již název napovídá, dominantním elementem celého filmu jsou dvě hlavní postavy - Ernest Hemingway a Martha Gellhorn. A bylo to poznat i na plátně, protože Clive Owen a Nicole Kidman absolutně ovládli celý film herecky i emocionálně. Hrozně se mi líbila hra s kamerou, barvami a celkově s obrazem. Navíc filmaři do toho vložili i desítky černobílých dobových záběrů. Co dodat? Tradičně vysoká úroveň HBO. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Chápu že Hemingway s tím vším chlastem byl dost nesnesitelná postava, ale myslím si, že když už se tvůrci rozhodli pro jeho životopisný film, ve kterém hlavní slovo měla i jedna z jeho manželek, tak to alespoň mohli natočit tak, že mě to bude bavit. Herecký výkony sice skvělý, ale sráží to neuvěřitelná délka a obrovská nuda. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Dva výborní herci ve filmu, který nedokázal zprostředkovat hloubku a komplikovanost vztahu dvou vyjímečných osobností a z Ernesta udělal jen sobeckého trtkálistu a z Marthy válkami posedlou tvrďačku. Toto nebyl ani příběh o Hemingwayovi, ani o Gellhornové. Takto tvrdě vymalované postavy, se hodí tak leda do komixu, ale ne do životopisného filmu. Nebýt obou herců, tak neváhám a plácnu 2* ()

venison 

všechny recenze uživatele

Neobyčejná love story na pozadí válečných dramat a prolitá hektolitry alkoholu.. Příběh o vztahu, ve kterém se milenci titulovali více sprostými slovy, než by si vyznávali lásku a přesto se hluboce milovali.. Avšak jejich láska nebyla silná, aby porazila nudu všedního dne, upřednostnila se před kariérou a potlačila vyšší smysl životního poslání.. Nicole Kidman a Cliva Owena jsem celou dobu hltala.. I přes délku stopáže se do filmu nevešlo vše, co by mě zajímalo.. Další příjemná záležitost z produkce HBO :-) ()

Galerie (12)

Zajímavosti (12)

  • Na scéne nočných klubov v 30. rokoch 20. storočia majú tanečnice oblečené bikiny. Bikiny však boli predstavené až v roku 1946. (Arsenal83)
  • Martha Gellhornová (8. listopadu 1908–15. února 1998) byla americká spisovatelka, autorka cestopisů a novinářka, považovaná londýnským listem Daily Telegraph za jednu z největších válečných zpravodajů 20. století. Informovala prakticky o všech významných světových konfliktech, které se odehrály během její šedesátileté kariéry. Gellhornová byla také třetí manželkou amerického spisovatele Ernesta Hemingwaye, 1940–1945. Ve věku 89 let, nemocná a skoro úplně slepá, spáchala sebevraždu. Je po ní pojmenovaná cena za žurnalistiku – „The Martha Gellhorn Prize for Journalism“. (Wences)
  • V kantíne vidíme muža, ktorý hrá na gitare, na ktorej je napísané „Táto gitara zabíja fašistov“. Toto je pocta americkému folkovému pesničkárovi Woodymu Guthriemu, ktorý kedysi napísal na zadnú stranu svojej gitary: "Tento stroj zabíja fašistov." (Arsenal83)

Reklama

Reklama