Reklama

Reklama

Duch doby - Stále kupředu

  • USA Zeitgeist: Moving Forward
všechny plakáty

Obsahy(1)

Již třetí film ze sárie Zeitgeist opět poskytuje kritický náhled na společnost dnešní doby. Tentokrát se zabývá tématy jako neudržitelnost peněžní a tržní ekonomiky, neefektivní využívání zdrojů vedoucího k poškozování lidského zdraví a planety a tím, do jaké míry jsme ovlivněni okolím oproti genetické výbavě. Řešení, které zde je nastíněno, stojí na co nejefektivnějším udržitelném využívání energetických zdrojů a zajištění co největšího blahobytu pro všechny lidi, bez propastných rozdílů a nerovností, na kterých je systém založen v dnešní době. (Narya89)

(více)

Recenze (87)

pih-poh 

všechny recenze uživatele

Prvních 40 minut o vývoji člověka a jeho mysli po porodu je výborná, ale jakmile se začne o ekonomice, střídají se téměř geniální myšlenky s naprostejma blábolama. Postupem času se autoři zamotávají do megalomanství některým "mluvících hlav", kteří se snaží poučovat celý svět jak by měl žít. Tvrzení že hned den po zrušení pěněz klesne kriminalita na celém světě o 95% je už jen úsměvná třešnička na dortu :-D ()

insurgentes odpad!

všechny recenze uživatele

To si snad děláte prdel, ne. Takže sociální inženýrství a totalitu jednoho druhu nahradíme sociálním inženýrstvím a totalitou tisíckrát horšího kalibru, jo? Jděte se bodnout, řešení evidentně není tak jednoduché, aby ho vykoumalo pár levičáckých dokumentaristů, co jim jeblo v kouli a řekli si, tak jo, my teda zchráníme svět. Ale aspoň je mi jasný, kdo vlastně tohle celý financuje: jedině ilumináti a bilderberg jako svou skrytou, rafinovanou propagandu, protože když jsem to dokoukal, říkal jsem si, to raději novej světovej řád, než tohle! ()

Reklama

ilemas 

všechny recenze uživatele

Potřetí už mě tato série Zaitgeistů i přes svou aktuálnost nějak nebere, přesto je to velmi zajímavý dokument a rozhodně stojí aspoň za jedno povinné shlédnutí. Pro mne ovšem nic nového, co už bych dávno nevěděl. Zbytečně dlouhé a opět otřesně nezáživně natočené. Kapitola s futuristickým městem mě velmi zaujala, na toto téma bych rád viděl samostatný dokument. ()

Tomatáš 

všechny recenze uživatele

Zřejmě nemá moc význam obhajovat tento dokument svým názorem. Myslím si, že si vystačí bohatě sám. Je ovšem nezbytně nutné, aby dostal šanci!Komu není lhostejné, jakým způsobem doslova přežíváme a parazitujeme na této planetě, měl by se zamyslet a na základně "selského rozumu" přehodnotit, vyvrátit či se utvrdit v tom, jakým směrem se jeho a životy dalších lidí ubírají a kam směřují.....The revolution is now!!! ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Pro někoho tento dokument bude modla, a pro někoho naopak soubor hromady keců. A přesto oba budou mít pravdu. Proč? .. Protože autor chce řííct svůj názor a využívá k tomu všeho co potvrdí jeho verdikt.. A tak chvílemi můžete přikyvovat a souhlasit s názory autora a za pár chvil se nad jeho řečmi budete udivovat.. ... Pro představu dám příklad jak tento dokument funguje. Autor řekne : Jablko je ovoce a jablko se skládá z atomů. Most se také skládá z atomů, A tak se dá řící, že most je vlastně ovoce. .... HODNOCENÍ: 30% (2*) ()

Reklama

Reklama