Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První láska může být nevinná nebo intenzivní, opojná... nebo nenasytná. Ve strhujícím napínavém thrilleru o vášnivé romanci, která se brzy stane smrtelnou posedlostí, hrají Mark Wahlberg (Planeta opic), Reese Witherspoon (Pravá blondýnka) a Alyssa Milano (Čarodějky). Nicole Walker (Witherspoon) vždy snila o tom, že ji okouzlí někdo výjimečný - někdo silný, sexy a citlivý, pro koho bude středem vesmíru. David (Wahlberg) je to všechno a ještě víc. Ale její dokonalý přítel není tím, kým se zdá. Pod jeho sladkou fasádou se skrývá divoká, temná stránka, která brzy promění sen v noční můru. (Magic Box)

(více)

Recenze (115)

cunicekb 

všechny recenze uživatele

řekla bych film spíše průměrný, co se postav týče - typické škatulky, které by člověk v tomto filmu čekal. Wahlberg se mi tímto filmem slušně znusil :) Petersen neutrál - hodnej taťka. Whiterspoon, která nepatří mezi mé oblíbenkyňě zabodovala svým mladistvým vzhledem a naivitou. Celkově má však film velmi zvláštní nepopsatelnou působící atmosféru... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Ze začátku nám film spíše připomínal romantické drama, kdy mladá nezkušená Nicole objevuje tajemství a krásy první lásky. Nevinně vypadající chlapec jí okouzlil na první pohled a vůbec na ni v ničem nenaléhá. Typický průběh většiny romantických filmů, který ovšem tady začne nudit. Protože se skoro prvních 20 minut vůbec nic neděje, tak mě k životu opět probudila famózní jízda na horské dráze, kdy jsem začal tiše závidět. Potom se to konečně začalo trochu víc rozjíždět a David začal ukazovat pomalu svojí pravou tvář. On i jeho kamarádi jsou pěkná kvítka a hlavně děvčata si nemůžou být v jejich společnosti ničím jista. První náznaky agresivity jsou ještě odpuštěny, ale poté co se do jejich vztahu začne angažovat otec Steve, tak se film konečně rozjede. Největším zážitkem a zrovna i nejlepší část filmu přijde zhruba posledních 15-20 minut před koncem. Zde se projeví naplno zvrácenost a krutost hlavní postavy a nastane menší teror, který je ale bohužel taky jen průměrný. Ve srovnání s filmem Funny Games U. S. je to jen nevinné laškování. ()

Reklama

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct,ale už potřetí jsem se stále u tohohle filmu thrillerovsky bavil.Ten pomalý teror,co tam vysílá David v podání Markyho je prostě famózní a to se ve filmu nic velkého neděje.Je to dávkující tempo,který zobe režisér kousek po kousku a to se mě velice líbí.Zničující láska nebo jasná věc,že David měl jiné plány?Tohle si říkám i potřetí a obávám se,že za pár let se podívám zas.Samozřejmě horší už konec,kde zas padne plno klišé a trochu prapodivný úplný závěr,který popíral to,co táta Sveve architekt říkal na začátku"mám zabezpečený barák":),Ale atmosféra i tak dobrých 70 minut se stále stupňuje a Marky Mark pouští zas svoje autentické rebelství. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Pominu-li na můj vkus až moc romanticky slaďoučkej začátek, musím uznat, že byť již tradičně debilní překlad českého distributora excelentně dvěma slovy spoileruje jako půlky prdele v těsných džínách, z čehož vyplývá, že scénář nebude žádný majstrštyk, je tento oldschool thriller plně funkční a ve výsledku i podhodnocený. W+W za mlada si to dávají a speciálně Walhberga v kukátku si spojím s tímto filmem navždy. Pohodový thrillerek, fajn volba. 75% ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Pravá blondýnka, Reese Witherspoon, která měla již od svých mladistvých let krásnou tvářičku, si nabrnkne zdánlivě milého a tolerantního Marka Wahlberga, který zřejmě již od svých mladých let zase disponoval patřičnou svalovou kulturou. Coby Nicole ho přivede ukázat i rodině, které se okamžitě zalíbí, ale tatínkovi se na tom chlapci něco nezdá. Nechce, aby se s jeho malou holčičkou stýkal. Nicole však nedbá varování, a klidně jde s Davidem i na horskou dráhu, kde mu dokonce dovolí, aby jí strkal ruku mezi její čisté, (panenské?) nohy. A tak toho večera ji na vrchol nezaveze jen horská dráha... Mark Wahlberg je tady slušné psycho a ten jeho vražedný výraz je parádní. Ve vedlejší roli se blýskla Alyssa Milano, která je pro mě jednou z těch krásných, talentovaných hereček, které by měly hrát za první ligu. Závěr filmu je jasný, i když jsem možná čekala něco ve stylu "jsem sice úplně mrtvý, ale to mi nezabrání, abych dokončil svou pomstu." Ale při pohledu na Davida mi bylo jasné, že z toho už se chlapec nedostane. Milenec nebo vrah je velmi slušný thriller se skvělým obsazením, který rozhodně stojí za zhlédnutí. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (4)

  • Terry (Jason Kristofer) má ve filmu zbraň Glock 17 ráže 9x19mm. (dc125)
  • Horská dráha, která se ve filmu objeví, se jmenuje The Coaster a jedná se o jednu z největších atrakcí vancouverského Playlandu. (zajda404)

Reklama

Reklama