Reklama

Reklama

Vrtěti ženou

  • Velká Británie Hysteria (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladý doktor Mortimer Granville, snažící se bojovat se zastaralými metodami používanými v medicíně na konci 19. století, se kvůli špatné lékařské péči a špíně na oddělení pohádá se svým šéfem ve Westminsterské nemocnici a opět se ocitá na dlažbě. Přestože mu jeho nejlepší přítel, syn jeho poručníků Edmund St.John-Smythe, nabízí peníze, začne si hledat nové místo. Nakonec nabídne své služby doktoru Robertu Dalrympleovi, který se specializuje na ženské nemoci, především na v tu dobu velice oblíbenou „hysterii“, kterou vykládá jako důsledek „přecitlivělé dělohy“ a vypracoval si i vlastní léčbu. Ta spočívá ve vaginální masáži, kterou si jeho pacientky – bohaté paničky, které jejich manželé zanedbávají – nesmírně chválí … Brzy do své „metody“ zaučí i Mortimera … Ten se seznamuje i s jeho dcerami, z nichž starší Charlotte pracuje v útulku pro potřebné a je to velice sebevědomá, moderní a vše nové propagující mladá žena. Naopak mladší Emily je poslušná dívka, vedená k práci v domácnosti, o níž její otec soudí, že se jednoho dne může stát výbornou manželkou nějakého lékaře. (TV Prima)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (579)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Johan Lisa Dyer, Stephen Dyer, Howard Gensler | Hudba: Gast Waltzing, Christian Henson | Produkcia: Tracey Becker, Judy Cairo, Sarah Curtis | Distribúcia: BIM Distribuzione | Štúdio: Informant Media, .... || Netradičné, odvážne, miestami zábavné. Ako krásne sa emočná linka rozbieha v prvej polovici, tak jej dochádza dych v tej druhej. A tu je to neodpustiteľné, pretože bez nej sa zo snímku stáva dokument o orgazmickej továrňi. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Taký nemastný - neslaný film... Je to ľahký žáner, ale akosi nevybalansovaný, lepšie miesta striedajú tie horšie. Línia so vznikom "istej pomôcky" je určite zaujímavejšia (hoci miestami až silene vtipná a nefungujúca) ako postava Maggie Gyllenhaal a všetko okolo nej...Napriek výhradám sa jedná každopádne v rámci kategórie "filmová jednohubka" o príjemné spestrenie času. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

"Měla jste během pokusu záchvat?" "Tři, jestli počítám správně, byla jsem popletená." Cesty pokroku a poznání jsou spletité. Protože vždycky na té cestě stojí zaostalci. Z mluvy hlavního hrdiny se mi zvedal kufr. Něco mi na tom filmu chybělo, trochu mi vadilo skoro až zlehčení všech nastíněných problémů. Jako jasně, je to komedie, ale... ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Na to, že jde o romatickou komedii o vynálezu vibrátoru, tomuhle filmu chybí ostřejší hrany. Vše je uhlazeňoučké a takřka nevinné, drama tu nijak moc nefunguje, stejně tak romantika je docela unylá (i když Dancy a Gyllenhaalová jsou fajn). Nelíbilo se mi to přílišné zaměření na londýnskou chudinu, které bylo přesně tak levičácké a naivní, jak to jen jde. Mnohem zajímavější by bylo skoro celý film udělat právě o oněch přenosných vibrujících stroječkách ve viktoriánské Anglii. Film neurazí, nezaujme, zapomenete ho za t-2 dny. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Takto zavádějící název filmu (a to nejen ten český, ale vlastně i originál anglický) aby jeden pohledal. V obsazení vidíte samé sympatické tváře v čele s babyfacem Dancym, fešnou Felicity Jones (která mě tak uhranula v Cemetery Junction) a samozřejmě skvěle živelnou Maggie Gyllenhaal (to je tak, když má někdo dar /neúmyslně/ strhávat po celý film pozornost jen na sebe) a tak jen stěží můžete chápat předem, jak to ten český distributor s tím názvem vlastně myslel :-) No ať je to jak chce, spustila se tu série okolností, jenž dala do pohybu výrobu něčeho vpravdě revolučního (prý hysterie :-)). Samotný film je pak velmi příjemným osvěžením díky svému jemnému a milému humoru, stejně tak jako díky těm krásným in/exteriérům. ()

Galerie (112)

Zajímavosti (3)

  • Film je inspirován skutečnými událostmi okolo Dr. Joseph Mortimer Granville, který v roce 1880 patentoval první elektronický vibrátor. (R´Hell)
  • Tanya Wexler se prací na snímku vrátila k režii filmů po 10 letech. (R´Hell)
  • V 53. minutě uchopí dr. Granvill (Hugh Dancy) do ruky jakýsi motor, jenž "otáčí peřím". Při střihu se změní směr otáčení tohoto stroje. (Gmisiycs)

Reklama

Reklama