Reklama

Reklama

Přírodní katastrofa donutila lidstvo opustit Zemi a usadit se na nové planetě. O tisíc let později došlo ke konfliktu mezi mírovou organizací vedenou generálem Cypherem Raigem a mimozemskými tvory, kteří chtějí planetu dobýt. Mimozemšťané používají k boji monstra, která sice nevidí, ale dokážou vycítit, když má člověk strach. Pouze jediný muž, generál Cypher Raig, dokáže bezezbytku ovládnout svůj strach natolik, že nestvůry může bez obav zlikvidovat. Raige má syna Kitaie, pro něhož je ale spíše nadřízeným než otcem. Od jisté události nedokážou spolu normálně komunikovat. Osud tomu chtěl, aby otec se synem ztroskotali na planetě Zemi, která se mezitím vyvinula do nového ekosystému zaměřeného proti lidem. Pokud chtějí mít alespoň nějakou naději na návrat domů, musí se naučit spolupráci a vzájemné důvěře. (TV Nova)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (959)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Zadnej zazrak se sice nekona, ale neni to nastesti vubec tak hrozny, jak jsem se bal a minimalne o tridu lepsi nez Posledni vladce vetru. Hlavni problem je v samotnym pribehu. Uvod by jeste usel, i kdyz vsechno je vzany hodne povrchne a nic moc se neresi vic do hloubky, ale aspon se zase film nikde zbytecne nezdrzuje. Jenze jakmile se dej presune na Zemi, tak se z pribehu stane naprosta vymastenost o ceste z bodu A do bodu B, kde veci, co se dejou na ceste, jsou bud naprosto predvidatelny a nebo smesny. Sem tam se sice neco krapet napinavyho povede a trikove nemam namitek, ale to bohuzel nestaci. Je fajn, ze Jaden nehraje nejakyho prechytralyho pubertaka a tak se hlavni hrdina boji a nepronasi zbytecny kecy. Jen skoda, ze Jaden je jako herec dost bezradnej. Tentokrat mi bohuzel nesed ani Will, jednak tak nejak hraje nehraje, coz znamena, ze se vetsinu casu tvari nasrane. Horsi je, ze jeho neustale dokola se opakujici kecy zacnou za chvily otravovat. Takze celkove ale musim rict, ze tech 100 minut film zabavit dokaze a kdyz nad tim clovek moc nepremejsli, tak se to da v pohode skouknout. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

OBSAHUJE SPOILERY!!!Tenhle film vopravdu mohl bejt dobrej, kdyby tam a) nehrál Willův Smithův syn, b) bylo by to o něčem jiným. K tomu prvnímu - jestliže mi Jaden přišel v Karade Kidoj jako obstojnej děckej herec, tak s nástupem puberty o svůj talent přišel. Tady je to přehrávající, otravnej frája, co se na důkaz odvahy vrhá z útesů, aniž by věděl, kam vlastně letí. Jeho otěcko zas hraje seriózního pana nuďáka, furt jen sedí, mračí se, znuděně vypráví ultra dlouhej příběh, jak se mu podařilo zaghostovat kdysi dávno (něco ve smyslu "stačilo si uvědomit, že strach je volba") a svou ratolest oslovuje "kadete," aby si pak na konci mohli vlítnout vřele do náruče, fakt divný teda. A k tomu druhýmu - můj problém byl v ději, kterej neměl žádnej převažující motiv. Mohlo to bejt třeba o objevování nově zařízený Země - to bych třeba já zrovna uvítala - tady se to ale omezilo na pár vřeštících paviánů bažících po krvi, jednoho orla a super hustý nástupy mrazu. Pak ten orel. Jakej měla význam podivná dějová odbočka hodného orla, co se obětoval, protože nejspíš pochopil - ač v tu chvíli ve hnízdě vůbec nebyl - že Jaden chtěl zachránit jeho mláďata před stromo-lvem? Když ho tam navíc sám hodil? To ho neměl jako žrádlo pro novorozence? To ho přivedl, aby jim dělal po vylíhnutí kamaráda? Nebo pak změnil názor a rozhodl se ho zachránit na úkor vlastního života? Nebo ho tam zahrabal, aby měl potravu čerstvou a pak nedopatřením zmrznul? Fakt nevim, co tím chtěl Šajmalan přesně sdělit... Možná má jen rád orly... A jaká příhodná náhodička, že v příruční lékárničce má Jaden protijed zrovna na kousnutí předtím nepoznaný pijavice. No jinak by byl namydlenej, ale fakt měl štěstí, hoch....Jadenův oblek sice mění barvu, kontroluje životní funkce a má zabudovaný křídla, ale nějaký termo zařízení proti mrazu - to bohužel krejčího nenapadlo. Taky ta Ursa, no vypadala jak pavouk, ale jinak design celkem ušel, škoda, že každýmu je hned jasný, jak to s ní bude (známky přítomnosti nám neukazujou, aby jí na konci Jaden minul... a o tom "ghostování" taky nemelou, kdyby se to Jadenovi na konci nemělo podařit). Docela se mi líbil "styl" civilizace budoucnosti - hadry, vesmírná loď atd., pak ta džungle byla fajnově udělaná, ale nic moc zajímavýho v ní nebylo. Jediný co - tak to není až zas tak nudný, aby se to nedalo dosledovat. Ovšem proti Avataru je to pokrok. Tohle ale fakt mohlo bejt mnohem, mnohem lepší...50%EDIT: Tak po zjištění, že za většinu děje a scénáře je zodpovědnej Will Smith a ne Shyamalan se tímto rejžovi omlouvám, možná za to tentokrát tolik nemohl. Měl jen smůlu. A ty, Wille, kaj se a neobsazuj příště svýho synátora! ()

Reklama

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Nevšiml jsem si, že by nějak Země zanikla, když se po ní jeden ze Smithů tak (ne)zdárně potloukal a druhý, ten starší, si to v leže v kosmické lodi užíval a v duchu si říkal, co že to zplodil za blba .. ale však on si cestu k synovu srdéčku nějak najde, to je přece jasný .. i to, že to skončí náramně dobře a tak krásně kýčovitě, jen mi k tomu nějak přebývala jedna noha navíc. ()

Spooner odpad!

všechny recenze uživatele

Je sice hezké, že se M. Night Shyamalan snažil svoji postapokalyptickou sci-fi natočit tak trochu jinak, jak už ostatně jeho zvykem. Problém je, že u něj už to jeho "tak trochu jinak" několik let nefunguje a zde si definitivně sáhnul na to největší dno. Zde totiž nefunguje vůbec, ale vůbec nic. Triviální příběh by neutáhnul ani krátkometrážní film a nic zajímavého či napínavého se zde za 90 minut nestane! Jaden nám navíc zmutoval do dosti nesympatického a protivného spratka, který by zasloužil shodit ze skály a ani jeho fotřík se tentokrát moc nepředřel. Navíc Shyamalana podezírám z toho, že tenhle film za něj odtočil nějaký jeho domácí mazlíček, protože zde je podprůměrné úplně všechno. Dialogy jsou dementní, napětí žádné, akce žádná a celé to vypadá jak nějaký céčkový sci-fi seriál. Opravdu jsem dlouho bojoval s nutkáním, abych to nevypnul, a to se mi zatím stalo jenom dvakrát. Bezkonkurenční sračka roku. A to říkám jako fanda Willa Smithe a člověk, který letos viděl Sharknado. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Většinou jsou postapa taková frustrující dramata, plná nukleárního spadu a mutantů. Snad kromě filmu Demolition Man je lidská společnost buď vyhubena, zoufale bojuje o každý centimetr půdy nebo hlt vody, nebo už rovnou někde pomalu chcípá u plotu. Zde svítá naděje v podobě osmiletého Beara Gryllse odněkud z Ugandy. Přes veškerý patos je to vlastně docela pěkný dobrodružný film pro starší děti, taková brána do světa velkých SF pro dospělé. Typický monomýtický příběh o cestě hrdiny, jeho zocelení a následném vítězství nad zlem, je zabalen do krásného vizuálu a tak není důvod to chápat jinak, než jak má být: survival SF s prvky postapa a soft SF. Před plnou palbou mě odradilo to, že vlastně ve filmu je hlavní zápletkou jen ta vysílačka. Nic víc. Je to jako epizoda nějakého nabušeného SF seriálu. Dál by mělo následovat něco o návratu na Zem nebo něco takového. Horší čtyři, že bylo cítit, kde všude se dalo přitlačit na Filu. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (17)

  • Pôvodne mal byť film o campingovom výlete otca a syna, pričom syn sa mal prebojovať cez les, aby našiel pomoc pre otca po tom, ako ich auto zišlo z cesty a havarovalo. Will Smith (Cypher Raige) ako producent a scenárista Gary Whitta však videli v príbehu väčší potenciál a rozhodli sa ho prepísať na veľký sci-fi projekt. (S3MIR)

Související novinky

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

20.02.2023

Jakkoli to po tragické sérii ještě tragičtějších filmů Stalo se (2008), Poslední vládce větru (2010) a Po zániku Země (2013) nevypadalo, známý režisér M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) přece… (více)

Shymalan se vrací k hororům

Shymalan se vrací k hororům

27.08.2015

M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) se pokusil o výlet do blockbusterových vod a moc se mu tam nedařilo. Poslední vládce větru a Po zániku Země sice nelze označit za propadáky, což je v… (více)

Willis a Shyamalan potřetí

Willis a Shyamalan potřetí

31.01.2014

Po zániku Země a Poslední vládce větru rozhodně nepatří mezi filmy, za které by M. Night Shyamalan sklidil příliš chvály. Pověst mistra napětí si vysloužil spíš Šestým smyslem a Vyvoleným, takže… (více)

Will Smith a jeho nejhorší den

Will Smith a jeho nejhorší den

09.01.2014

Největší černošská herecká hvězda se pomalu vrací na plátna kin. Po čtyřleté dovolené se Will Smith objevil v předloňských Mužích v černém 3, rok 2013 potom strávil ve sci-fi Po zániku Země, kde… (více)

Reklama

Reklama