Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh dívky z města jménem Caroline, která se přestěhuje do malého městečka a zaplete se do milostného trojúhelníku s největším fešákem z fakulty a jejím učitelem ze střední, panem Andersonem a Thurstonem, jejím spolužákem a huličem. Sedmnáctiletá Caroline Wexler čelí noční můře každého dospívajícího: její ovdovělý otec se rozhodl přestěhovat z velkoměsta doprostřed pustiny. Když Caroline zjistí, že se svými novými spolužáky nemá vůbec nic společného, následuje jedinou osobu, která se stala objektem jejího zájmu – svého pohledného mladého učitele, pana Andersona. Vše vyústí v bizarní milostný trojúhelník, když se k nim připojí sladký potížista, spolužák Thurston. Nenechte si ujít tento nadčasový příběh, který doprovází vábivý indie soundtrack. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (145)

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

To si takhle člověk pustí večer před spaním (na první pohled) oddechovku z níž se po pár minutách vyklubala mysteriózní bomba s indie nádechem a realistickým vykreslením mezilidských vztahů. Kat Dennings kvete nejen do krásy (té má od matky přírody naděleno), ale především do budoucí herecké špičky! Jakožto debut doslova dechberoucí! ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Střídající se proudy dospívajícího pocitu úzkosti, cynického vtipu, hrůzné nervozity a nestoudné smyslnosti. Daydream Nation představuje Juno předělané Davidem Lynchem nebo zábavnější a zářivější verzi Donnie Darko. Kanadský scénárista a režisér Mike Goldbach je překvapivě vynalézavý a přichází s nekonvenčním vyprávěním o sarkastické a sexuálně předčasné sedmnáctce plné sebejistoty, která se přestěhuje do méně divnějšího městečka Twin Peaks. A to celé krásně doplňuje dobře zvolený rock-alternativní soundtrack, včetně bolestně melancholické cover písně Neila Younga - "Expecting to Fly", kterou nazpívala Emily Haines. ()

Reklama

runner85 

všechny recenze uživatele

Kedže som aj ja veľký rojko tak som sa na tento film dal, zaráža ma jedna vec, to fakt toľko mladých ľudí vo veľkej miere droguje a požíva alkohol ? To sú vážne na tomto svete ľudia tak nešťastní ? Hľadajú nejaký zmysel života ?! Tak pre dnešok dám zas jeden citát ... "Život žádný smysl nemá. Nehledej ho. Proč ? Protože tvá mysl neumí milovat, radovat se, tetelit se blahem, a tak je sama beze smyslu. Mysl si dává smysl jen sama sobě. Umí jen popisovat, nic víc. Vyhledávej pocity, které tě naplňují, chutnají ti. To stačí." ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Obsahuje spoilery! Caroline se tajně schází se svým učitelem a aby je nikdo nepodezříval, začne si s nesmělým Thurstonem, který je do ní bezhlavě zamilovaný. Mezitím řádí ve městě sériový vrah v bílém obleku...Je v tom víc než se zdá, nejedná se o úplně klasické teenage drama ze střední, vlastně je to film plný krásných myšlenek, artově vypadající a tak nějak jiný, originální. Kat Dennings je velice nadějná herečka a já doufám, že jí uvidím ve filmech víc a víc. Atmosféra filmu a to napětí, kdy (a jestli vůbec!) se hlavní hrdinka střetne s vrahem bylo neuvěřitelné.Konec, kdy ho Caroline srazila autem byl naprosto nečekaný a skvělý! Tipovala jsem,že zabiják je učitel, ale ten byl ke konci jen trochu pošahaný.:)) Zkrátka výborná atmosféra, kamera, herci, hlášky..takových filmů by mělo být víc. You're just jealous because you've been, ah, brainwashed by puritanical assholes who think sex is a sin. But then again, your, ah, little gerbil-sized brain has been reprogrammed by the media to believe that sex is the be-all, end-all. So now you're stuck, right? 'Cause on the one hand you love to fuck, but afterwards you feel overwhelmed by guilt and you're not sure why. Maybe it's because sex is neither as good or as evil as you've built it up to be. ()

kerkulka 

všechny recenze uživatele

Hm... pár zajímavých myšlenek, ale toť vše. Kolikrát mě to tak nudilo, až jsem si některé scény musela "popohnat" (ač by mi to normálně bylo proti srsti, nicméně, nemohla jsem jinak), jelikož bych ten film ani nedokoukala. Vlastně jsem na to od začátku až do konce koukala jen kvůli Kat. Josh Lucas měl pár dost obstojných momentů, ovšem ve finále žádná velká sláva. Naopak alespoň malého překvápka se mi dostalo v podobě pěkné tvářičky Reece Thompsona. Carolinin otec si tam párkrát štěkne a ve finále zůstane nevyslyšen a já mám chuť na cupcakes a ledničku prázdnou. Sečteno podtrženo, fakt nechápu tak vysoké hodnocení. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (4)

  • Film sa nakrúcal vo Vancouveri (Kanada). (Arsenal83)
  • Caroline (Kat Dennings) řídí první generaci vozu VW Golf (v USA známém pod označením Rabbit) z přelomu 70. a 80. let, který ještě nebyl vybaven airbagy. Přesto je však při nehodě vidět spuštěný airbag. (DJDVD)
  • Názov filmu je prebratý z albumu skupiny Sonic Youth a keďže je meno hlavnej postavy Thurston, podobne ako lídra kapely Thurstona Moorea, je zjavné, že film má čiastočne záujem vzdať hold tejto alternatívnej hudobnej skupine. (Arsenal83)

Reklama

Reklama