Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh dívky z města jménem Caroline, která se přestěhuje do malého městečka a zaplete se do milostného trojúhelníku s největším fešákem z fakulty a jejím učitelem ze střední, panem Andersonem a Thurstonem, jejím spolužákem a huličem. Sedmnáctiletá Caroline Wexler čelí noční můře každého dospívajícího: její ovdovělý otec se rozhodl přestěhovat z velkoměsta doprostřed pustiny. Když Caroline zjistí, že se svými novými spolužáky nemá vůbec nic společného, následuje jedinou osobu, která se stala objektem jejího zájmu – svého pohledného mladého učitele, pana Andersona. Vše vyústí v bizarní milostný trojúhelník, když se k nim připojí sladký potížista, spolužák Thurston. Nenechte si ujít tento nadčasový příběh, který doprovází vábivý indie soundtrack. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (145)

Teebo 

všechny recenze uživatele

Film, který je režijním debutem mladého, nezkušeného scénáristy, a opravdu tak i vypadá. Jako by Goldbach po svůj dosavadní život sbíral inspiraci pro několik svých filmů a nakonec všechen svůj materiál naládoval do jednoho. V první polovině nás film naladí na určitou vlnu, aby se v té druhé po prvotních náznacích definitivně proměnil v nesourodý mišmaš narušující atmosféru budovanou v úvodní části. Filmu by pomohlo více se soustředit na ústřední trojici na úkor vedlejších dějových linek, které zřejmě mají budit dojem, že i na malém městě je všechno možné, bohužel ale do filmu jako celku vůbec nezapadají a neospravedlňují divákovi svojí přítomnost (Rolly, bílé sako, ...). Vývoj jedné z hlavních postav (učitel) je vyloženě odfláknutý. Skoro bych napsal, že tu máme případ režiséra bez talentu, ale nezačínal náhodou Cameron na Piraních? ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Dost dobré drama a vlastně i maximálně funkční romantický film. Chemie mezi postavami funguje na výbornou, některé hollywoodské snímky by mohly závidět. Líbila se mi propracovanost scénáře a celkově hodně rozmanitá porce emocí. Od úzkosti, až po napětí a ve finále i pocit uspokojení s happy endu. Melancholicky laděný soundtrack rovněž zahřál na duši. Herecké výkony jsou na hodně solidní úrovni, avšak postava hlavní hrdinky byla místy fakt protivná. Ale i takový život bývá a je hezké vidět, že se lidé dokáží poučit ze svých chyb. Ač to v reálu bývá někdy hodně problematické. ()

Reklama

Mauric 

všechny recenze uživatele

Náctiletá melancholie s nádechem něčeho většího je zajímavě natočená a občas se vám začne dosti drát pod kůži. Dle mého si tu každý najde kus sám sebe (obzvláště ti se vzletnější fantazií). Ucelenému příběhu se vkusně doplňujícímu vedlejšími vložkami se toho ani moc vytknout nedá - v umě vytvořeném buranově se zajímavé postavy (nejenom ty hlavní) různě proplétají a jejich osud vygraduje ve výborně sestříhaném závěru. Právě živé charaktery a osudy většiny postav považuji za největší klad tohoto dosti náladového filmu. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Za poslednú dobu v tomto žánre asi najväčšie prekvapenie. S Kat Dennings sa poslednú dobu stáva čoraz zaujímavejšia a dobrá herečka, ktorá ma charizmu a je zároveň ... sympatická ? Priznajme si to. Je to kosť a každý je rád, že nevyzerá ako barbie. Príbeh je celkom zaujímavý a hlavne dobre natočený. Režijný debutant Michel Goldbach dal tomu tu správnu sýrovosť. Atmosféra je miestami fakt hustá a hudba tomu tiež dopomáha. Film sa tvári navonok doslepácky, ale je to stále o teenageroch. A to je hlavne plus tohto filmu. Zachytiť film, ktorý sa tvári dospelo a hrajú v ňom školáci sa len tak nevidí a tento film je v tomto smere fakt jeden s najlepších, hlavne vďaka skvelej režii. 80% - 4* ()

k212 

všechny recenze uživatele

Jako dlouhý videoklip k new-weird flákům Devendra Banharty budiž, ale jako samostatně stojící filmové dílo nikoliv. Kočko-pejsek, který mě nedonutil udržet pozornost. Hlavní problém je ve scénáři, který vždycky něco nakousne, lehce předžvýká a najednou ustrne někde ve vzduchoprázdnu. Navíc voiceover, který působí s obrazem disharmonicky - nic moc. Ten cool odfláknutý scénář si ani nezasloužil tak dobré herecké výkony, která v tomhle filmu evidentně jsou. Mimochodem, typický generační film, který musí lehce až těžce alternativní puberťáky totálně nadchnout! ()

Galerie (67)

Zajímavosti (4)

  • Caroline (Kat Dennings) řídí první generaci vozu VW Golf (v USA známém pod označením Rabbit) z přelomu 70. a 80. let, který ještě nebyl vybaven airbagy. Přesto je však při nehodě vidět spuštěný airbag. (DJDVD)
  • Názov filmu je prebratý z albumu skupiny Sonic Youth a keďže je meno hlavnej postavy Thurston, podobne ako lídra kapely Thurstona Moorea, je zjavné, že film má čiastočne záujem vzdať hold tejto alternatívnej hudobnej skupine. (Arsenal83)
  • Když se Caroline (Kat Dennings) s Barrym (Josh Lucas) pohádá, omylem shodí hrnek s kávou na zem a ten se rozbije. V dalších záběrech je však vidět hrnek zpátky na stole a nepoškozený. (DJDVD)

Reklama

Reklama