Reklama

Reklama

Doug Glatt (Sean William Scott) vyrůstá v lékařské rodině, ale díky svým odlišným zájmům si připadá jako cizinec. Jednoho dne navštíví se svým přítelem Ryanem (Jay Baruchel) zápas nižší hokejové ligy. Během zápasu se Ryan vysmívá hostujícímu týmu a vyprovokuje šarvátku. Do ní se zapojí i Doug, který druhý den dostane nabídku práce v hokejovém týmu jako ochránce ostatních hráčů. Hlavní hrdina nabídku přijme a ujme se tak ochrany svých spoluhráčů. (Mr.Hudson)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (541)

mzss1 odpad!

všechny recenze uživatele

Jak se tohle může někomu líbit, to mi hlava nebere. Ale věc každýho, každý má svůj názor. Bitky v hokeji - tak přehnané, kde musí stříkat krev a létat vylámané zuby. Divím se, že to Seann William Scott přijal, aby se účastnil v tomhle braku. Takže je mi líto, dokoukal jsem film s těží. Samé demetní bitky a nudné konverzace, trapní herci. Hodnocení je jasné: 0% = odpad! ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Asi jediné co bych na tomhle filmů opravdu pochválil, je to, že jsem u něj neusínal. Ano, může se to zdát málo, ale není. Jsem unavený, jsou více jak 3 hodiny ráno a já tu píšu komentář k tomuhle snímku. Takže by se dalo říci že jsem se nenudil. To je ale asi opravdu vše. Film jako takový je po všech stránkách průměrný až podprůměrný. Ano jde jen o nějakého bitkaře, tak co bych na tom měl hledat, ale já bych chtěl stejně víc, protože tady všechno odflákli. Jak komediální stránku, tak výběr herců, tak dramatickou stránku, tak i love story. Dál jsem sice 3 hvězdy ale procentuálně je to pod 50% ()

Reklama

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Dowse sice rozehrává nápaditou hru, ale neví zda má hrát sociální drama o kariéře či komedii o pošetilém rváči. Tyto dvě dějové linky mi zkrátka nějak nefungují. Nevím zda bylo zapotřebí zkušenější ruky či důkladnější rozvahy nad výběrem tématu, nicméně herecké osazenstvo (vyjma přehrávajícího Baruchela) je trefně vybrané(Liev Schreiber, Kim Coates) a Stifler se ukázal schopným i ve vážnějších rolích. Vzhledem k občasným duševně omezeným dialogům a záchodovému humoru to však více, než 65% prostě není. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Kdybych měl tento film nějak stručně popsat, řekl bych, že to to blbý, až je to vtipný. Sice je od začátku naprosto jasné, o co jde, kam to celé směřuje a hlavně, jak to skončí, ale to vůbec nevadí, protože tenhle film si nehraje na seriózní vědu, ale nabízí hodně ujetou, ale o to svěžejší komedii, v tom nejlepším slova smyslu. Sean sice musel kvůli roli hodně přibrat( hlavně ve svalech), ale role hokejisty- bitkaře se zhostil velmi obstojně. A že za svou roli asi nedostane Oscara? Čert to vem. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

The underdog story of the year. "Goon" není nic nového pod sluncem, ale funguje famózně právě díky tomu, že dobře pracuje s léty prověřeným rámcem filmů o outsiderech, kteří objeví svůj potenciál pro nějakou výstřední oblast lidských činností a postupem času si získávají sympatie nejen svého pochybovačného okolí, ale i diváků. Příznačně současné době, kdy už coming outy nejsou nic neobvyklého a všechny myslitelné cílové skupiny již našly místo v našem srdci, je načase, abychom opět s otevřenou náručí přijali tupého heterosexuálního bouchače. "Goon" je principielně "Rocky" přesazený na led, který hledá své místo v post-apatowovském světě. Není nikterak prostořeký, ani rozšafně vulgární, a už vůbec není žádný smart hošík, který dřepí u compu a vyjadřuje se popkulturními citacemi. Stejně jako Italský hřebec i tahle javorová mlátička je prosťáček k pohledání, který s upřímnou bezprostředností říká věci o oddanosti týmu a i on má právo se realizovat, byť neumí nic jiného než krvácet, rozdávat rány a nepadnout na kolena. V současnosti, kdy jsou bitky v hokeji zakázané, tak může být "Goon" opravdovým hrdinou své doby. Ukazuje totiž, že někomu nabančit nebo ustát několik ran, je také talent hodný uznání. "Goon" okouzluje samozřejmě díky tomu, že svého hrdinu nedělá machem, nýbrž dobrosrdečným ňoumou; prostě méďou, u kterého se může dívka dobře schoulit a k němuž můžou ostatní vzhlížet. Hrdinovu roli v dnešní post-feministické a post-comingoutové společnosti stvrzují právě vedlejší postavy. Typicky apatowovský (prostořeký floutek s košatým slovníkem) kámoš ho obdivuje a hlavní ženská postava z něj ovuluje (příznačně opustí svého smart přítele, typického zástupce vyšší střední třídy, ve svetříku, s upraveným vzhledem, a dokonce řekne, že když je s hrdinou, necítí potřebu spát s jinými chlapy). Ve výsledku "Goon" vlastně představuje podvratný snímek, protože v době politické korektnosti, emancipace, kultivovanosti a krize maskulinity prezentuje jako crownd-pleaser až gladiátorsky barbarskou podívanou plnou krvavých kontaktních rvaček, flusání, excesivní slovní vulgarity, nahoty a nevázaného sexu. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (19)

  • 4. nejlepší hokejový film podle WatchMojo.com. (will_hunting)
  • V zápase proti Concorde Minutemen má Xavier Laflamme (Marc-André Grondin) ve chvíli, kdy vstupuje na trestnou lavici, stále na dresu "A", označující asistenta kapitána. Tato hodnost mu však byla odebrána již před tímto utkáním kvůli špatnému chování. (kukys)
  • Doug Smith po uvedení filmu pracoval jako policista. (Luky-7)

Reklama

Reklama