Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zasněžená vesnice Mystery je možná ten největší americký zapadákov, ale vyznačuje se jednou zvláštností: muži jako by se tu rodili s bruslemi na nohou. Každý z nich je totiž posedlý hokejem. Takový je i místní šerif John Biebe (R. Crowe). Spolehlivý strážce zákona, milující manžel a otec tří skvělých kluků, ale jakmile se ocitne na ledě, jde všechno ostatní stranou. Místní ženy mají pro vášeň svých poloviček pochopení. Některá je tu a tam možná nevěrná, ale když jde o hokej, fandí vždy tomu svému. Největší a nejdůležitější událostí v Mystery je totiž každotýdenní sobotní utkání, ve kterém proti sobě hrají jen ti nejlepší. Jednoho dne ale přijde nabídka, aby si to mysterijští rozdali s profesionálním hokejovým týmem New York Rangers. Amatérští hokejisté teď mohou dokázat, že na to mají a že jejich silácké řeči nejsou jen plácáním do mrazivého větru. Otázkou však je, zda najdou odvahu... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (201)

Triny 

všechny recenze uživatele

Upřesním hodnocení je tak na 3,5 hvězdičkách.. Je to mírný nadprůměr, který tam drží Russell, ale taky v tomto filmesu opět hodně prezentovaná americká patetická soudržnost, která mi tu kupodivu nevadí.. Chlapíci z aljašského zapadákova, kteří se na provizorním ledním hřišťátku dokážou postavit "velkým" NY Rangers.. Určitě se na to podívám znovu..;) ()

Cracker 

všechny recenze uživatele

Keďže sa práve koná Zimná Olympiáda a mi Slovensko, podľa mnohých outsideri, hráme proti Kanade pozrel som si hokejový film aby som sa správne naladil. Aj sa tak stalo a ako mi film pripomínal náš zápas, postupne ma napĺňal nádejou a napätím. Máme tiež šancu a nesmieme ju nechať preplávať pomedzi prsty, musíme byť ako odhodlaný Aljašský klub! To sa mi na filme páčilo najviac, jednoducho mu nechýbali gule! Bol napínavý až do konca, konca ktorý mrzel asi každého kto film videl...Takýchto hokejových filmov plných nádeje, zábavy, napätia a zápletok by som chcel viac! ()

Reklama

Warsheek 

všechny recenze uživatele

Forma, kterou jsou ve sportovních filmech natáčeny zápasy je příšerná. Záběry na objímající se publikum, desetivteřinové detaily na soustředěné tváře atd. Každý kdo někdy viděl alespoň jeden hokejový zapas ví, že to co nám předhodil Jay Roach není hokej, ale účelné plazení za dojemným koncem. Nicméňe vše kolem bylo vcelku příjemné a já jsem to těm holomkům alijašskejm přál. ()

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

Hokej nemusím. Sice k němu nemám tak velký odpor jako k přihřátému fotbalu, ale nemusím ho. A přesto mám ten film rád a to už je co říct. Oplývá milou a přátelskou atmosférou malého městečka a je okořeněn příjemným humorem. Casting všech těch postaviček skvělý. Viděl jsem to minimálně 10x a většinu replik znám nazpaměť, vždycky si to v televizi pustím minimálně jako kulisu. Samozřejmě, že se tam najdou různá sportovní klišé (tleskání), ale dá se to s lehkostí přejít. Když zkombinuju moje pocity se slovy Mike Myerse: Nejsem fanda těhle parádiček na ledě, ale musím říct, že jde o hodně pohodový film. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Film, ve kterém se už před zhlédnutím odvážíte vyložit kompletní děj a šance na zmýlení je minimální. Přesto film zhltnete a po skončení se budete cítit téměř uspokojeni. To je film Mystery, Aljaška. Film, kde se hokejoví nadšenci střetnou s profesionály. A protože se jedná o film, tak film patřičným filmovým způsobem i skončí. Nicméně vše je více než pěkně zahrané, takže na druhou stranu proč ne. Takže asi tak. 3* ()

Galerie (10)

Zajímavosti (11)

  • V 39. minúte filmu sa v športových správach v televízii spomína, že Wayne Gretzky bol zvolený za hráča mesiaca so 17 gólmi a 22 asistenciami, pričom v tej dobe mal Gretzky už asi pol roka ukončenú profesionálnu hokejovú kariéru a vo svojej poslednej sezóne za New York Rangers strelil iba 9 gólov. (p0uNc3r)
  • Rvačka, kterou sledují hráči Mystery v televize, je skutečná hokejová bitka, která se odehrála 12. 1. 1998 v Madison Square Garden v New Yorku. Šarvátka se strhla po sedmi sekundách úvodní třetiny mezi týmy NY Rangers a Toronto Maple Leafs. Hlavními aktéry byli Darren Langdon a Tie Domi. Oba dva za ní dostali trest na 5 minut. (Luky-7)
  • Tvůrci se při vymýšlení jednotlivých postav z týmu městečka Mystery nechali inspirovat řadou skutečných, převážně kanadských hokejových mistrů. (Olík)

Reklama

Reklama