Reklama

Reklama

VOD (1)

Kolumbie v roce 1992. Fabio sedí u Dona Luise a sentimentálně se spolu loučí. Don Luis se zeptá, zda je byznys hotový a Fabio mu předává nějaké diskety. Když Fabio odchází, Luis řekne své ochrance, ať ho zabijí. Fabio přijíždí domů, kde je jeho žena a dcera Cataleya. Říká, že musejí hned odjet. Dceři cosi předá a řekne jí, že pokud se něco stane, tohle je její pas; a kdyby byla sama, má jít na adresu, kterou jí předává. Nakonec jí věnuje řetízek s přívěskem orchideje. Pak k jeho domu přijedou auta s ozbrojenými muži. Ti začnou střílet do ochranky před domem, Fabio a jeho žena popadnou do rukou zbraně a vydávají se naproti útočníkům. Malá Cataleya sedí u stolu a pouze slyší výstřely. Poté do místnosti vejdou ozbrojení muži. Přisedne si k ní jeden, Marco, a říká že je dobrým přítelem jejího táty. Vysvětluje jí, že potřebuje jakousi malou věcičku, která patří Donu Luisovi. Ptá se jí, co by chtěla. Ona vytahuje nůž, probodne mu ruku a odpovídá: „Zabít Dona Luise“. Poté mrštně uteče z domu a spolkne tu věc, co jí dal otec. Muži jsou jí v patách, a když už se zdá, že jí dohonili, skočí Cataleya do úzkého kanálu, kam se za ní žádný z nich nedostane... Po patnácti letech v Kalifornii je Cataleya zkušenou a chytrou mstitelkou. Právě dostala dalšího ze svých nepřátel. Agent Ross říká kolegům, že musí dát vše do médií – během čtyř let proběhlo 22 vražd a každá oběť měla na sobě nakreslený stejný znak a napsáno stejné slovo rtěnkou, jako má tahle poslední. Pokud ten vzkaz není pro policisty, chce, aby ho dostal ten, komu patří... Za Donem Luisem přijíždí agent Richard ze CIA. Pomohli Luisovi dostat se z Kolumbie a rozjet v Americe jeho byznys. Za to očekávají přísun informací. Chce vědět, kdo za vraždami stojí. To, co mají na sobě oběti vyobrazeno, je orchidej, která roste jen na jednom místě planety; jako svůj znak ji používal jeho bývalý společník Fabio, Cataleyin otec. Agent Ross rozjíždí vyšetřování. Prohlíží si obrys orchideje, kterou pachatel kreslí na oběti. Nějaký muž mu řekne, že je to Cataleya, orchidej z Kolumbije.  Agent Ross volá agentu CIA Richardovi a chce přístup k informacím týkajícím se série vražd, ale CIA mu přístup zamítá a ani Richard k němu není zrovna přívětivý. Poté Richard volá Markovi a chce po něm, aby ten problém okamžitě vyřešil... (TV Prima)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (440)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MUSÍTE OČEKÁVAT NEČEKANÉ. JE JAKO MLHA POD DVEŘMI. JAKO MYŠ VE ZDI. NIKDY NEZAÚTOČÍ PŘÍMO A NEUVIDÍTE JI, DOKUD NEBUDE PŘÍLIŠ POZDĚ. JE JAKO NEVIDITELNÁ“....... /// Luc Besson oprášil vzpomínky na ,,Nikitu“ a udělal z ní ,,Leona“. Místo kaktusu má orchidej a místo holčičky přítele. Její ,,srdceryvný“ příběh“ je vlastně docela zábava. Občas to je trochu věřte – nevěřte, ale v tempu a bez zbytečnejch keců. Koho by taky bavilo přemejšlet, čím prostřelila tvrzený sklo, odolný 57 mm střelám? Zoe Saldana nemluví ,,modře“ a efektní serepetičky jí jdou k pleti. NENÍ TADY! UZAVŘETE BUDOVU! A vy si myslíte, že na vás bude čekat? OK, tak zase příště Cataleyo.... 3a½!... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Hledám netradiční učební obor. 2.) Chci bejt Leon (nebo Cataleya). 3.) Potřebuju někoho sejmout na policejní stanici. 4.) Thx za titule ,,Hogwarts“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Výjimečně v něčem souhlas s verbalem. Když vidím, že má být Colombiana akční film, tak čekám akční film, u kterého vypnu mozek a nebudu hledat žádný skrytý smysl. Tohle byl akčňák jak se patří, spousta zbraní, nějaké ty honičky.. ale popravdě mě to zaujalo více příběhově. První scény, kdy byla Cataleya malá jsou u mě na 5*. Zbytek se zvrhl v klasický a ničím nevyčnívající film tohoto žánru. Každopádně Zoe Soldana táhla celý film a byla ve své roli výborná. V mnohém, hlavně co se týče vyřídilky hlavní hrdinky a žlutém podbarvení filmu mi připomínal Domino s Keirou Knightley. ()

Reklama

Jordan odpad!

všechny recenze uživatele

besson a europa corp. upadajú a sťahujú so sebou aj celý žáner akčného (resp. subžáner revenge) filmu. tento film bol natočený len kvôli jednému jedinému: zoe saldana. všetko ostatné, akákoľvek iná motivácia a dôvod (teda - okrem prachov) išla niekam do neznáma: lenže ani tá zoe, akokoľvek má pekné telo, nemá čo v plochej postave, ktorá je niekoľkonásobným odvarom nikit/leona bez hĺbky, charakteru a čohokoľvek, čo by z nej robilo "hrdinu" (alebo aspoň anithrdinu); navyše sa z celej metráže vyskytuje (nevedome som to rátal) iba polovicu času. a tri štvrtiny z času, ktorý sa tam vyskytuje, sa buď vyzlieka alebo prezlieka, prípadne si rozpúšťa vlasy alebo si ich inak upravuje; luc besson a mark kamen degradujú scenáristiku na najnižšiu možnú úroveň: primitívny scenár sa hemží nelogickosťami, schválnosťami, klišé tak opozeranými a opotrebovanými, nemá žiadne napätie, prekvapenie ani zvraty, nemá sympatické postavy (emilio? zloba! ten agent FBI, ktorý je bezduchou kópiou morgana freemana? nedokáže nič iné, než liezť na nervy), každý ďalší krok, každá ďalšia scéna a "vývoj" je dopredu očakávaný a ani sa nejako páni scenáristi netaja tým, že im je divák, žánrová konvencia a či "filmové čaro" posvätný či aspoň trochu dôležitý; réžia? mám pocit, že túto hovadinu nerežíroval živý človek, ale počítačový program na generovanie priemerných, štandardných polotovarových béčkových filmov. a aj tak mu nevyšlo "najlepšie dielko"; a čo má znamenať ten johnny cash v záverečných titulkoch? skrátka: celé zle, o ničom, akčný film bez akcie - iba s trápnymi dialógmi a patetickými "replikami"; revenge movie bez pomsty; ani trocha invencie, humoru, nápadu, originality či snahy urobiť dobrý film. hrozné vymývanie mozgu, plýtvanie časom a peniazmi; som rád, že som na to nešiel do kina (pretože trajler ma trošku nalákal), no na druhej strane ma mrzí, že - hoci zadarmo - som ten film napokon videl a nebol som dostatočne múdry, aby som ho vypol už po desiatich minútach, kedy sa celkom odhalil a vyjavil ako jedno veľké prázdno; PS: XENA bola vymyslená v roku 1995 - vo filme sa Cataleye pýta Emilio v roku 1992, či chce byť ako Xena; Hnus! ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Chuťovečka. Nebyť obyčajnej béčkovej zápletky, a vlastne všetkého čo je spojené s druhotriednou zábavou, tak mohol byť tento film veľkým prekvapením. Z každého aspektu filmu stačilo pridať len máličko, aby sa film posunul o level vyššie. Jediné, čo si drží počas filme vysoký nadštandard bola Zoe a akčné scény. Technicky je film spracovaný dobre, strih a kamera mohli byť nápaditejší, hudba pokrivkávala, ale čo ma najviac mrzí bola klišovitosť dialógov a niektorých hereckých kreácií. Nečakajte veľa a dočkáte sa viac. 70%. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Má to cool cover, Zoe Saldana taky není k zahození, ačkoliv některé kousky jsem jí tak úplně nevěřil, je to prosluněné, plné nažloutlých kamerových filtrů a dobrého vizuálu, z kterého se vytěžilo pramálo. Pouze obyčejný rutinní příběh o pomstě, plný klišé, standartních filmařských prvků a několika průměrných akčních scén. Ta nejlepší byla až na konec a ještě poměrně zle sestříhaná. Nebál bych se tvůrce pochválit za kvalitní zvuk a především pak mixáž právě poslední akce ala Jason Bourne (žádná hudba, jen zvuky úderů, výkřiků a rozbíjení věcí kolem - výtečně syrová záležitost). Bohužel hlavní hrdince to v 90 procentech případů tak úplně nevěříte, jak již bylo zmiňováno, a to beru za fatální průšvih. Chtělo to víc kulervoucí scénář. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (10)

  • Orchideje rodu Cattleya rostou po celé Jižní Americe, nejčastěji v Brazílii a Venezuele. Na rozdíl od informace uvedené ve filmu, žádný druh neroste pouze v Kolumbii. Hypoteticky by se mohlo jednat o druh Cattleya maxima, rostoucí v Peru, Ekvádoru, Kolumbii a Venezuele. (Jirka_Šč)
  • Oblečení, které si na sebe Cataleya (Zoe Soldana) bere poté, co se poprvé objevuje ve filmu, je inspirováno oblečením, které nosila Mathilda (Natalie Portman) ve filmu Leon (1994). [Zdroj: IMDb] (hellstruck)
  • Cataleya (Zoe Saldana) v cele na policejní stanici sebere hlídajícímu US Marshalovi pistoli Glock. Poté ji však nenatáhne závěr a podle pozice spouště je zřejmé, že nemá náboj v komoře, přesto však následně zamíří a vystřelí. (JohnSmith)

Související novinky

Zoe Saldana znovu v akci

Zoe Saldana znovu v akci

05.02.2017

Neytiri z Avatara, Uhura ze Star Treku, Gamora ze Strážců Galaxie, Aisha z Parchantů, Cataleya z Colombiany... Zoe Saldana má s akčními hrdinkami tunu zkušeností. V nejbližších letech bude nakopávat… (více)

Šerbedžija podusí Neesona

Šerbedžija podusí Neesona

17.10.2011

Pár záporáků a psychopatů si už Chorvat Rade Šerbedžija zahrál – kdo by zapomněl třeba na Borise Břitvu z Podfu(c)ku? Teď se bude mstít za smrt svého syna, kterého agent Bryan Mills alias Liam Neeson… (více)

Besson chystá Taken 2 a „fantastický epos“

Besson chystá Taken 2 a „fantastický epos“

26.08.2011

Luc Besson v Los Angeles propagoval vlastnoručně režírovanou disidentskou The Lady s Michelle Yeoh a akční Colombianu ze své produkční dílny. Novinářům při té příležitosti prozradil své nejbližší… (více)

Reklama

Reklama