Kontraband

Contraband

Kontraband

Thriller / Krimi / Akční / Drama

USA / Velká Británie, 2012, 110 min

Haters gonna hate, zjevně i když dojde na poctivě odpracovanou žánrovku, na které není vůbec nic k posmívání. Je to vyvážená řemeslná práce se syrovějším severským otiskem, bez vyloženě slabých míst, zato se sympaticky uvěřitelnými hrdiny (ve smyslu že postavy jsou z masa a kostí, nepobíhají mezi pixely, a proto jim divák může i v takhle okoukané story držet palce). 70%(11.1.2012)

• Enšpígl

Mistr kameraman si asi doma v koupelně zpívá, " zoom mám rád a na tom filmu je to doufám znát. Zoomovanie mám zo všetkého najradšej, to sú moje chvíle najkrajšie." Škoda, že pan kameraman se svou úchylkou obtěžuje i mě, protože jinak ten film má drive, a parádně graduje. Mark je pro tyhle role naprosto vynikajcí a v okamžiku kdy se fakt nasere, doslova smrkám nedočkavostí, co se stane v přístím záběru. Dobrej film zmrvenej kameranem idiotem, pokolikátý už ???(15.2.2012)

• Marigold

V Hollywoodu zavál drsný severský vítr a byl bleskurychle ohřátý na tamní pokojovou teplotu. Zaprdlé rodinné drama o chlapovi, co je sice zločinec, ale dobrej táta a manža, překombinovaný heist (ten film by mohl ve slovníku adjektiv zastupovat právě tuto vlastnost) a prostoduchá morálka, ze které nakonec vyběhne něco tak idiotského, jako že krást se vyplácí a je to cool. Kormákur je solidní režisér, Kontraband má pár solidních scén, ale jinak je to odstrašující příklad toho, jako by mohlo vypadat Drive, kdyby se ho neujal Refn. Prostě zcela tuctová podívaná, u níž zapomenete i na typicky severský způsob snímání "přes překážky" a věčné syrové přeostřování. Forma tuhle naivní věc nemá šanci ubrzdit. Islanďan si prostě nezvládl udržet drsnou tvář a podřídil se mainstreamu. Zbytečnost.(9.1.2012)

Hrozný béčko s brutálně tuctovou synopsi. Ale zároveň je to docela dost zajímavě natočený (chápej nepůsobí levně a furt se něco děje), navíc zakaboněný Wahlberg vypadá daleko líp než třeba ve Fighterovi, takže proč né. Jen teda SPOILER pointu s tím, že loupit a rabovat je fajn věc, si jaksi mohli v Hollywoodu po seversku odpustit. KONEC SPOILERU. Mimochodem se severským stylem natáčení tohle nemá nic společného.(9.1.2012)

Hodně dobrý napínavý akčnák. Mark Wahlberg a spol to zahrali fakt skvěle. Snad jeden zmála filmu u kterého jsem se bál že to fakt dopadne špatně!(11.2.2012)

Tohle zábavné pašování peněz mě bavilo mnohem víc než páté zběsilé dobrodružství Doma a Briana! Výborná práce s divákovými nervy o zdraví hlavních postav.(29.1.2012)

Dostal som to čo som čakal. Velmi slušná B-čkova podivana s A-čkovou produkciou. Jasne 4*(28.1.2012)

• MartinezZ

Dlouhá nudná slabota ~~~ Vidět to v kině za to nestojí ~~~ Komentář obsahuje SPOILERY!: Nečekal jsem nic akčního, čekal jsem alespoň něco zajímavého a promyšlenějšího. Mělo mě varovat, že tu hraje Wahlbergem, protože jsem z kina odcházel "kupodivu" zklamán. Chování postav je idiotské a nebo pořádně nevysvětlené, celé dění je účelově dost zjednodušené, navíc je to celé skutečně neúměrně protahované a některé scény a dlouhé pohledy by stálo za to úplně vystřihnout a zkrátit film o dobrou půlhodinu, která by odsýpala a nestačila nudit. ~ Papínek, kdysi špičkový pašerák se svým kámošem, se na pašeráctví vykašlal a má spořádanou práci, manželku a děti. Mladší batr manželky je ale debil, kterého máte chuť odprásknout a hodit přes palubu prakticky od prvního jeho výskytu na plátně. Díky jeho imbecilnímu chování po celý film tak tuto představu neopustíte a nechápete, proč ho neoddělá rovnou Wahlberg. Právě onen mladík totiž pašuje předražený bilý prášek ,kterého se musí náhle nečekaně zbavit, což rádi neslyší ti, pro které byl prášek pašován. Začnou vyhrožovat jemu, jeho sestře a tím také celé Wahlbergově rodině. Mark tak musí chtě nechtě vzít další práci a propašovat do USA hodně peněz z Panamy. Manželka raději nasadí krk svého muže a vzápětí i svůj a svých dětí, aby zachránila krk kreténskému bráškovi, nevezme děti a na fotra, který jde zase nasazovat svůj krk, se nevykašle a neodjede kamsi do prčic zelených. Kdepak, zůstává ve městě hezky na dohled "mafiózovi", který jí i dětem opakovaně vyhrožuje smrtí a pak je hrozně překvapená, když se objeví znovu. Sviní je ve filmu samozřejmě víc, divákovi je ale hned od začátku jasné KDO jím je a PROČ to dělá scénárista vysvětlí prostým "proto". Závěrečný happyend je úplně napřesdržku, protože jsem jaksi celý film nechápal, proč bych měl fandit pašerákům, vydávaným tady za "cool-bro" a navíc jim přát pohádkové jmění, které si vydělali jaksi bokem. Nic, buď si to měli jít odsedět a nebo alespoň prostředky použít k odstranění a pomstění se ostatním hajzlům, kteří odchází "vypečeni" v podstatě bez námahy, náhodou. Noc nic, prostě další film pro DVD, který má ale o něco lepší vzhled a do kin se tak "hodí". Mimochodem, kameramanovi za jeho cukající a artově neostřící kameru useknout pazoury. ~ Nuda, jež potvrzuje fakt, že na sedadlech je třeba domontovat FFWD tlačítka. ~~~ PS: Kate je kočka, zřejmě jediné větší plus filmu. ~ PPS: Viděno dnes 27.1.2012 v Cinestar Anděl, sál 10. V sále nás sedělo maximálně 6. To se snad nevyplatí ani rozsvěcet a pouštět klimatizaci.(27.1.2012)

Oproti původní severské verzi je to svižnější a obsazení je na jedničku. Giovanni Ribisi je pošahanej bláznivej gangster naprostý top. J. K. Simmons je badass motherfucker i s jeho vysavačem. Wahlberg a Foster jsou príma a Kate je výborný doplněk, ale jak jsem někde četl, málo se obnažuje. Heist jako svině, ale vše dobře dopadne (člověk nemůže mít všechno). Rozhodně ještě stojí za zmínku přepadení obrněného auta v Panama City.(2.2.2012)

Dobrou noc! :-) Ano, uvědomuji si, že vypadám jako blázen, když Jungovi s Freudem podstrčím tři, a téhle partičce pašeráků celých pět hvězdiček, ale krom toho, že se ztotožňuji s komentářem jisté Gazzellky (Tímto posílám pozdravy za hranice), musím dodat, že výsledek několikanásobně předčil očekávání! Ačkoliv příběh rozehrála děsně obyčejná, až pitomá zápletka, řada zvratů, překvápek a hlavně tempíčko, které jsem naposledy baštil snad ve Třech dnech ke svobodě, zajistily, že jsem vypnul detektor nelogičností, chyb a nedostatků, a "jenom" se bavil.. Mějte se filmově, Woo.(31.1.2012)

Slušná akční odreágovačka, která utíká vcelku rychle i přes svou, poměrně dlouhou, stopáž. Mark Wahlberg je už teď pan herec, a Kate je zkrátka Kate. Námět těží z hesla v jednoduchosti je síla, a tady to funguje o to více. Hudba byla velmi slušná, celkově to pěkně odsejpalo, a já se bavil. Slabší čtyři hvězdy si to rozhodně zaslouží.(30.1.2012)

Film je remake koprodučního (Island/Německo/Nizozemsko) snímku Z REYKJAVÍKU DO ROTTERDAMU a natočil jej člověk, co v původním filmu hrál hlavní roli :-) Přitom vůbec nejde o špatný počin, žánrem jde přesně o typ filmů, který Wahlbergovi sedí a i ostatní si mohou se svými postavami notovat. Odehrává se v zajímavém prostředí, sází na reálnou filmařinu a celkem solidně odsýpá. K americkým recyklátům obyčejně přistupuji se skepsí, tady k obavám ale nebyl důvod. II Scénář: Aaron Guzikowski (podle původního snímku Z REYKJAVÍKU DO ROTTERDAMU z roku 2008, ke kterému napsali scénář pánové Arnaldur Indriðason a Óskar Jónasson). 80%(1.2.2012)

Precizně natočený thriller s pár zajímavými momenty, škoda proto té průměrné zápletky. Nic již neviděného Kontraband bohužel nepřináší, tedy krom příšerného melíru Kate Beckinsale.(30.1.2012)

Rutinní akčně-thrillerové řemeslo,které nemá šanci urazit ani výrazně nadchnout.Potěší žánrově přesné obsazení (aneb Wahlberg si poslední dobou vybírá role na tělo) a několik překvapivých dějových zákrut,přes veškerou řemeslnou kvalitu a zajímavě chladný feeling ale Kontraband zkrátka příliš neutkví.(26.1.2012)

Dannyho parťáci na lodi. Moc jsem nečekal a upřimně jsem ani moc nedostal. Takovýto zlodějský žánr mám rád, ale Kontraband mě moc nechytl. Největší plus vidím ve dvojci Wahlberg a Beckinsale, kteří drží tento film nad vodou.(23.2.2012)

Když od toho člověk nic nečeká, tak je to poměrně fajn. Logika tu sice mnohdy hodně hapruje, ale o to tu tak nějak ani moc nejde. Tempo to má od začátku slušný, i když pravda je, že úvod se dost táhne, pak se to ale rozjede a prakticky do konce to nezvolní. Kormákur se tu pokouší o atmosféru, podle mýho se mu ale moc nepodařila do filmu dostat, celý se to odehrává v jedný rovině a tak nějak tam většinou chybí napětí, což je hrozně velká škoda. Zamrzí taky to, že Kormákur trošku nepřitlačil na pilu a nevymyslel nějakou drsnou scénu, která by člověka vytrhla ze stereotypu. Natočený je to slušně, akční scény jsou solidní, i když trošku chaotický, ale pořád sympatický. Wahlberg je taky moc fajn a drsňáka jsem mu věřil, s Beckinsale už to bylo horší, ta holka hrát zkrátka moc neumí, bohužel. Ribisi taky nebyl špatnej, ale klidně mohl přidat. Celkově vzato je to spíš průměr, který je sympatický, ale trošku dojíždí na určitou vyměklost a oslavování krádeží a pašování. 60%(9.1.2012)

• foundation

Priemerná kravinka vyslovene na jedno pozretie. Mimo to že Wahlberka absolútne nemusím tu ale aj tak nie je nič kôli čomu by sa to dalo nejak výnimočne pochváliť. Tí ktorí nič nečakajú sklamaní nebudú ale ja tieto filmy proste nemusím aj keď im sem tam dám šancu. Pre mňa strata času ale objektívne to vidím niekde medzi 40-50 percentami. Hodnotenie ale dávam podľa seba.(1.2.2012)

Slušně fungující, sice ne úplně strhující, ale celkem jsem si to v kině užil. Nejlepší byla asi pasáž v Panamě, kde se to rozjelo se zvraty a taky nelogičnostmi, ale bylo to zábavné. Zbytek už se pak jen vezl v dané hladině, jen s trochou úlev. Celkově to působí trochu překombinovaně co se charakterů a jejich pohnutek týká. Kdyby to bylo jednodušší, bylo by více prostoru pro napětí i akci, škoda. Mark Wahlberg ale zrovna dle mě nezáří, role mu moc nesedla, docela trvalo než jsem si na jeho ztvárnění postavy zvykl. Kate Beckinsale měla spíše epizodní roli, ale nebylo ji využito ani jako ženského prvku, spíše jen kulisy pro dramatičnost závěru, přesto přijde mi že v současnosti působí mnohem filmověji nežli dříve i vtěch malých chvilkách, které byla na scéně. No a Ben Foster byl pořád nějak mimo zíběr, nebylo na něj mo smysluplných kamerových záběrů, nechápu. každopádně z jeho postavy i díky závěru mám dost smíšené dojmy, ale většinu v tom špatném smyslu. 7/10(10.2.2012)

Pohodová žánrovka bez jakýchkoliv překvapení, ale se slušným tempem a vyrovnaným obsazením. Na jedno zkouknutí to snad nemůže nikoho urazit (i když jak tak koukám, tak i to se u někoho povedlo). 65%(29.1.2012)

Film vhodný pro večerní sledování, kdy chcete bez myšlení přikusovat křupky a jen sledovat pomalu se táhnoucí sekvence. Nic úžasného, nic pro náročného diváka, ale nijak mne to neurazilo..do kina bych na to nešel, ale pustit si to v obyváku? Proč ne, pokuď to nebude vícekrát...(10.1.2012)

<< předchozí 1 2