Reklama

Reklama

Batman Rok jedna

  • USA Batman: Year One
Trailer

Obsahy(1)

Když Gotham City zoufale potřebuje hrdiny, dva muži se ujmou spravedlnosti... ovšem na opačných stranách. Bruce Wayne se po letech v zahraničí vrací domů a stává se bojovníkem proti zločinu, zároveň se do Gothamu stěhuje stejně čestný policista, poručík James Gordon, aby zjistil, že zde bují všudypřítomná korupce. Když se Bruce stane maskovaným mstitelem Batmanem, město exploduje! Kolem se stahují jeho nová nemesis Catwoman, gangsteři i Gordon! Nenechte si ujít tento strhující originální animovaný film DC Universe, který vznikl podle průkopnického příběhu Franka Millera a jemuž své hlasy propůjčili trojnásobný vítěz Emmy ® Bryan Cranston, Ben McKenzie, Katee Sackhoff, Eliza Dushku a Alex Rocco. Užijte si odvážnou a dynamickou vizi prvního roku Temného rytíře a začátku jeho trvalého přátelství s Jimem Gordonem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Je to úplně stejné jako komiks, to znamená nedokonalé. Zkopírované téměř slovo od slova, obrázek od obrázku a hrozně, strašně moc zkratkovité a hrozně rychle ukončené. Děje se tam toho docela dost, ale nevýhoda je, že je prostě všechno hned ukončeno. Kdyby byl komiks lepší (dejme tomu minimálně o dvě čísla), prospělo by to nejen jemu a filmu, hlavně ale příběhu. Film ale za to nemůže, že Franku Millerovi se to tentokrát spíš nepovedlo... Jinak ale nechci být kritický - líbil se mi jak komiks, tak film, má to parádní atmosféru a úplně nejlepší je, že se Batman drží spíše v pozadí a hlavní postavou je tady Jim Gordon, což rozhodně není na škodu, protože Batmanovo zrození stejně každý zná. Jinak tempo i délka je tam akorát a z komiksu nic nechybí, takže za mě spokojenost ale na těch pět hvězd to prostě nevytáhne vůbec nic. 80%. ()

Admirall 

všechny recenze uživatele

Som úprimne rád, že okrem nolanovho Batman begins existuje aj animovaná verzia batmana, ktorá Bruca Wayna ukazuje v jeho počiatkoch a neglorifikuje ho ako nejakého nezničitelného superhrdinu so super schopnosťami, ale ako človeka naplneného bolesťou a spravodlivým hnevom, ktorý ale bez svojich hračiek a opasku by bol stratený. Určite je to jedna z podarenejších filmových animovaných batmanoviek a ak má niekto záujem pozerať batmana chronologicky, mal by začať práve s týmto snímkom. Objavujú sa tu totiž všetky kľúčové postavy (okrem záporákov ako napríklad Joker, Mr. Freeze, Poison Ivy a pod... no mafia a catwoman tu majú svoje miesto) a divák si tak zvykne na mená a vzťahy. ()

Reklama

swamp 

všechny recenze uživatele

Celkem povedený animák o počátcích Bruce Waynea jakožto Batmana. Mihnou se tu všechny možné známé tváře (Selina/Catwoman, Dent, budoucí Joker), ale především mě tento film zaujal příběhem a postavou Jima Gordona, kterému propůjčil hlas Bryan Cranston. Nedozvíte se tu sice žádné novinky, ale kouká se na to příjemně. ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Kdyby to nebylo tak zkratkovité, více se pracovalo s atmosférou a trvalo to alespoň 120 minut, tak si to těch pět hvězd zaslouží. Takhle je to sice věrné Millerově předloze (parádní scénář), ale tvůrci si zřejmě neuvědomili, že film je zcela jiné médium a tak pouze rozpohybovali a ozvučili komiksová políčka. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Hodně slušný animák, který určitě patří k tomu nejlepšímu co fenomén Batman nabízí, je důkazem toho že Frank Miller je považován za velikána komiksu oprávněně. Jeho verze zrození je někdy na půli cety mezi tím co nabídli ve filmech Burton a Nolan, zároveň je však ještě o něco temnější a je jasné, že Nolanův Gotham se nevyskytnul zničehonic, ale má svůj původ právě v příbězích Franka Millera. Podobností je tu spousta. Konečně má také nějaký komiksový animák důstojné technické provedení. Kresba a animace je na úrovni anime seriálů a solidní je i hudební doprovod. Klidně bych se vydžel dívat i déle než něco málo přes hodinu. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (7)

  • Bryan Cranston původně odmítl roli Jima Gordona, protože si myslel, že byl tento projekt založen na seriálu Batman (od r. 1966). Nakonec ji přijal poté, co si přečetl scénář. (JORDY)

Reklama

Reklama