Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Greg Heffley, kluk, který proslavil „poseroutky“, se vrací v neskutečně legračním pokračování filmu, jenž vznikl na motivy druhého dílu série knižních bestsellerů! Greg se konečně zbavil svého sýrového prokletí, směle nastupuje do sedmé třídy a oči může nechat na Holly Hills, dívce, která se právě přistěhovala do města. Jen doma se mu věci vymykají z rukou, obzvláště jeho starší brácha Rodrick ho pořádně trápí. A tak Greg brzy zjistí, že může být ještě něco daleko děsivějšího než škola — jeho vlastní rodina! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (84)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TAK JSTE SE USMÍŘILI?“... ,,JSME BRATŘI!“...... /// Mít bráchu neznamená pro každýho terno. Hlavně, když je starší (a puberťák) nebo o moc mladší (a rozmazlenej). Bratrský ,,trauma“ a věci, který ho způsobují - toť hlavním tématem filmu. Jinak taky to, že ,,poseroutka“ je trochu .... – vlastně všem nám bylo třináct. Občas trapný, ale i vtipný a pokud máte kolem sebe kluky podobnýho věku, rozhodně se nudit nebudete (nebo spíš oni). Víc vlastně nemá smysl řešit. Můj mladej se smál furt – a vo tom to je! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knížku ,,Deník malého poseroutky 2: Rodrick je king“, kterou napsal Jeff Kinney číst nebudu. 2.) Mám bráchu 3.) Ať se v pátek večer děje cokoliv, umělou ,,blitku“ nic nepřekoná. 4.) Jsem kouzelník – začátečník a hledám nápady pro svoji show. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Incantator 

všechny recenze uživatele

Vo filme síce nájdeme niekoľko svetlých (rozumej: humorných) momentov a scén, inak je to však dejovo i formou veľmi plytká snímka, ktorá zaostáva aj za kvalitami prvého dielu. Okrem toho, v niektorých častiach konajú postavy skutočne nerozumne, až sa človeku nechce veriť, že tak nerobia iba kvôli zámernému navodeniu trápnych situácií, z ktorých sa potom my, diváci, máme smiať. Sladký záver by sa hodil skôr do nejakej telenovely, chcelo by to aspoň jednu pointu, trebárs vybudovanú na vedľajších postavách. Nuž čo, bez hlbšej analýzy možno skonštatovať prínos filmu pre mladšie generácie a snáď aj pre dospelých s deťmi. Kto ho však pozerá sám a chce veľký divácky zážitok, toho Denník slabocha 2 nepoteší. Zhliadnuté v TV [HBO] [český dabing] (14.8.2012) ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Série fiktivních deníků nepochopených dospívajících dětí se od dob Adriana Krtka nějak rozmohly. Tahle je další z nich. U nás ze série autora Jeffa Kinneyho, který si knihy i sám ilustroval, vyšlo celkem šest knih. A stejně jako u deníků od dalších autorů, kteří se snaží navázat na britskou klasiku, byly i Kinneyho knihy zfilmované. Námětů je v posledních desetiletích málo, když nepočítáme komiksy, tak se sáhne i po tomto. V podstatě jde o sled scének, jak se dějí dvanáctiletému klukovi z běžné americké středostavovské rodiny se starším bráchou a tříletým bráchou samá příkoří, ani ve škole nepatří mezi hvězdy, sem tam, spíše častěji, se objeví nějaký ten populární fekální fórek. Možná dopoledne v sobotu ve vysílání pro děti by to mohlo menší rozruch vzbudit, ale u dospělých se obávám, že by mohli mít strach o svou inteligenci. ()

waltosin 

všechny recenze uživatele

Bylo to lepší než jednička. Celý film jsem myslel že dám o jednu míň než dávám ted! Presvědčilo mě to jejich kouzelnický vystoupení, jak vypustil toho holuba a von šel k zemi a jak rupla ta truhla to jsem se nasmál dost! Jak se říká smích je zdraví, tak nakonec dávám o jednu víc než jedničce. :) Uvidíme jaký budou další díly, už se na ně ted těším! :) ()

coinneach 

všechny recenze uživatele

Pokračování filmu, jež by se dal nazvat nevýrazným, jde tentokráte o něco dál, na řadu přišlo doslovné prznění pojmu dětský film. Deník malého poseroutky 2 je jako želatinová tyčinka, která se na popud scénáristů a režiséra kýve odnikudy nikam. Této rádoby komedii chybí pevná ruka režiséra a jasná vize scénáristů, která by film udělala alespoň mírně snesitelným. Dalším hřebíčkem do rakve filmového umění jsou do teatrálnosti přetažené herecké výkony, které nemají opodstatnění ani v dětské komedii, názornou ukázkou nezvládnuté role se pak stává otec ztřeštěné rodiny v podání Steve Zahna, jehož do absurdna dotažené úšklebky mající vyvolat smích jsou bolestivé i pro nenáročného diváka. Přesto se najdou i v tomto balastu prvky, nutíc neklesat s hodnocením ještě níže, v první řadě je to herecký talent malého hrdiny Zachary Gordona, jemuž ale vyloženě škodí režisérovo pojetí snímku. A zejména, přestože se v pojetí nynějších tvůrců jedná o pouhou přehlídku infantilních skečů, pozornému oku neujde, že námět má veliký potenciál, a stačí přitom tak málo k jeho rozkřesání. U kormidla by se ale museli objevit lidé dělajíc poctivé řemeslo, ke kterému má tato přehlídka teatrálnosti nezdravě daleko. 40 % ()

Galerie (40)

Zajímavosti (1)

  • Postavu nejmladšího Gregova (Zachary Gordon) bratra Mannyho si zahráli stejně jako v první díle dva herci, dvojčata Connor a Owen Fielding. (metal.storm)

Reklama

Reklama