Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Je tu konec školního roku a dlouho očekávané prázdniny jsou konečně tady. Malý Mikuláš, jeho rodiče a babička vyrazili k moři a ubytovali se v hotelu Beau-Rivage Hotel. Mikuláš si u moře najde nové přátele: Ben, který tam bydlí... Freddy, který pořád něco jí, dokonce i syrové ryby.... George, který je vtipný už jen proto, že je angličan, uplakánek Paul a Christopher , který chce mít vždycky pravdu a je to otravné... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (67)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Film je to maximálně na čtyři, ale vzhledem k místnímu neduživému hodnocení mu musím hvězdičku přidat. Pohodová letní komedie o krásně barevném světě, v němž se sice občas objevují mráčky a někdy i inverze, ale náhrdelník z mušliček má vždy větší cenu. (Viděno během Challenge Tour Speciál 2015: Filmový lov.) ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Díky bohu, přežil jsem to. Ke konci jsem to přeskakoval z minuty na minutu. Čekal jsem zpracování knihy, to však nepřišlo. Teda, základ to mělo stejný, ale... Kdyby to mělo být PŘESNĚ podle knihy, tak jenom nechápavě kroutím hlavou. Ale nic, když už tu máme tohle, tak to zhodnotíme jak to bylo udělané. A mě zde hodně věcí vadilo. A bohužel, nebylo to ani vtipné... ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Sympatická letní vyprávěnka, ze které čiší francouzská lehkost i problesky skvělé literární předlohy. Doplácí ale na to, že první díl se víc opíral o titulního hrdinu, zatímco pokračování soustředí polovinu času svou pozornost na jeho rodiče. Ti si sice díky famózní dvojce Valérie Lemercier - Kad Merad znovu bez problémů razí cestu do diváckých srdcí, ale ono neodolatelné mikulášovské kouzlo se pomalu vytrácí. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Ovšem to je hnus velebnosti! Mikulášovy patálie z roku 2009 podle Goscinny-ho předlohy jsem si velice oblíbil a tak jsem se moc těšil na tento, mnou tak očekávaný sequel Mikulášových dobrodružství. Navíc jsem se mylně domníval, že v rukou francouzských, filmových producentů se nedá nic zkazit. Bohužel, opak byl pravdou. Zpočátku se děj plynule a krásně odvíjel (když přehlídnu strašný dabing hlavní postavy, Mikuláše), ale postupem času to začínalo být doslova o ničem, přičemž tématika prázdnin by se dala v tomto případě zpracovat fantasticky. Připadalo mi jako kdyby Laurent Tirard (režisér), který mě mimochodem velice zklamal nevěděl co všechno má do devedesáti minut vtěsnat a tudíž začal do této pasáže cpát agregátní humor, při kterém mi šly oči v sloup a modlil se ať už je konec. Byla to jedná velká komerční šaškárna, která v jistých ohledech nedávala ani hlavu ani patu. Po skončení filmu mi hlavou probíhala jediná otázka: To je vše...? ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Osobně ten film vnímám strašně ambivalentně. Na jednu stranu - především pro člověka, který viděl (a má rád) jedničku - je ten film velká zrada, protože všechny dětské role jsou obsazeny novými tvářemi (je to samozřejmě pochopitelné vzhledem ke skutečnosti, že oba filmy od sebe dělí 5 let - člověk má ale nutkání se ptát, proč tam byla tak dlouhá prodleva, během níž se zatím původní obsazení stalo "nepoužitelné"?), a navíc zde mají výrazně větší důležitost postavy Mikulášových rodičů, až téměř malého Mikuláše odsunuly na druhou kolej (Mikulášův tatínek je ale strašný sympaťák, nutno říct, což už tak úplně neplatí i o jeho matce). Na druhou stranu to natočil stejný režisér, obsazení dospělých postav zůstalo stejné, a stále je to strašně vtipné a bezstarostné a ty klukoviny Mikuláše a jeho kamarádů nemají chybu (byť z chlapce, který žral cokoli, mi bylo vyloženě na zvracení), takže se mi to vlastně líbilo skoro stejně jako jednička - ale kvůli tomu zklamání z jiných dětských herců - a taky kvůli nevalnému českému dabingu, v němž jsem to viděl (původní verzi se mi nepodařilo sehnat) - nakonec bohužel hodnotím jen rezervovaně. Mimochodem český distribuční název mi zde přijde vyloženě debilní - nechápu, proč se to u nás nemohlo prostě promítat pod názvem Mikulášovy prázdniny. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (3)

  • Scéna s chrápáním v hotelu je podobná (nejspíš ovlivněná) té samé scénce z  filmu Velký flám (1966). (mar48)
  • Film se natáčel na ostrově Noimoutier v provinicii Vendée ve Francii. (Laslo)

Reklama

Reklama