Reklama

Reklama

Mikuláš, Vendelín, Celestýn, Kryšpín, Albín, Viktorín a další hrdinové senzačních příběhů dětských knížek o Mikulášovi se v hrané verzi konečně dostávají na filmová plátna. Za 50 let od vydání první knihy si Mikuláše a jeho zběsilé spolužáky oblíbily generace dětí po celém světě i u nás. (oficiální text distributora)

Videa (5)

Trailer 5

Recenze (501)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $201,857(len Kanada)║Tržby Celosvetovo $60,000,000Takýto film dokáže človeka doslova nakopnúť, či nabiť radosťou, príjemná oddychovka o akých si v Amerických filmových končinách môžu nechať len snívať. Francúzi v poslednej dobe filmársky ožívajú a ponúkajú žánrové delikatesy. To detské zoskupenie by si rad radom zaslúžilo Oscarov. Krátke výstupy "Slávika v klietke" Gerarda Jugnota a šéfa žandárov zo Saint Tropez Michela Galabru sú čerešničkou na torte. /videl v kine: 95%/ ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Celkom ma to bavilo, i keď už dávno nepatrím do cieľovej skupiny divákov, pre ktorých je film určený. Pre rovnaký dôvod nebudem zháňať knihu, aby som ako mnohí žialil nad tým, o koľko je lepšia, ako film. Myslím, že tri hviezdičky odo mňa za pol druhej hodinky príjemnej zábavy sú primeraným ocenením tohto dielka. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,.. a byl jsem zvědavý, jak budou rodiče reagovat na to, co se stalo“….. Mikuláš je sympaťák, ale to samé se dá napsat o všech ostatních hercích. Nejdůležitější je, že JE SNIMA PRDEL! Dospělí se chovají jako děti a jsou snad ještě vtipnější než starosti Mikuláše a jeho přátel (a Celestýna). Zaplesat mohou kulturní barbaři (jako já), kteří nečetli a tedy neznají pointy. Přiznávám bez mučení, že JESTLI JSEM SE NĚKDY U NĚČEHO ZASMÁL tak u třeba tady a u Mikuláše. A jestliže je kniha určena spíše mladším čtenářům, tak film je pro všechny!! PŘÍBĚH **** HUMOR ***** AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Adaptovat geniální knížku s geniálníma ilustracema je těžká práce, protože čtenář si už zkrátka ty postavy nějak utvořil v hlavě a vůči filmařově představě bude mít vždycky tak trochu výhrady. Tady jsem je ale v podstatě neměl - ty postavy sedí ke knížce parádně (no, snad jen soused, pan Burda, toho jsem si vždycky představoval tlustšího). A vlastně celá ta atmosféra a dialogy a gagy. Že to je celkově sled scének myslím nevadí, to je knížka taky. Jedna kapitola nemá obvykle víc než tři čtyři stránky. Celkově myslím jedno z nejpovedenějších převedení knížek na plátno. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

FFF .. Scénář: Laurent Tirard, Grégoire Vigneron .. Slavná a osobitá předloha .. a nyní navíc vynikající filmová zábava. V hrané filmové řeči funkční, s dobře vykreslenými charaktery pestrých postav a s dynamicky stavěným dějem. Patálii řeší Mikuláš vskutku ošemetnou aneb barvitě zkreslující dětský pohled na věc v kontrastu s dospěláckou realitou. Herecké obsazení je znamenité, dětští herci jsou typově rozmanití a rodiče příjemně komediální. Přesně ten typ rodinné komedie, kterou oceňuji a slabost pro francouzskou kinematografii už v tom tak zásadní roli nehraje. Těším se na knihy, Jiří. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (8)

  • Posledné slovo pri schvaľovaní scenára mala Anne Goscinny, dcéra autora knižnej predlohy Reného Goscinnyho (1926 - 1977) a dedička jeho autorských práv. (Very_kuul)
  • Mikulášova (Maxime Godart) matka (Valérie Lemercier) u závěrečných zkoušek autoškoly při rozjezdu nepoužije spojku, ale pouze plyn, a během parkování pouze zatočí volantem, přesto vůz zaparkuje a stojí. (Kuny27)
  • Na place během natáčení panoval mírný chaos, děti zajímalo naprosto vše. Chvílemi dokonce okupovaly režisérskou židličku. (Sfinkter)

Reklama

Reklama