Reklama

Reklama

Love

Trailer

Někdy to slovo znamená lásku, někdy peníze. Ale nikdy ne obojí najednou. Bratislavští kamarádi Maťo a Tomáš si velmi dobře vydělávají kradením a vykrádáním aut. Bydlí spolu a nemají prakticky žádné starosti, neboť pohyb za hranicí zákona je pro ně přirozeným způsobem existence. Jenže ten dostane první trhliny, když se Maťo zamiluje do půvabné studentky Veroniky a začne vážně pomýšlet na konec zločinecké kariéry. Jako svou poslední společnou akci vykradou mladíci benzinovou pumpu. Jenže akce neproběhne zdaleka tak hladce, jak by měla. Pro Maťa to znamená definitivní vystřízlivění… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (403)

Matty 

všechny recenze uživatele

Slovenský příspěvek do prožitkové - na okamžité emoční odezvě postavené - kinematografie až příliš prozrazuje věk svého autora (24), který jde někdy na věc moc hrr, jindy zdržuje vysvětlováním zjevného. Oproti hybridním splácaninám pro všechny a pro nikoho ale Love současně jasně dává najevo, na kterou skupinu diváků cílí. Život je zde pojímán jako počítačová hra, v níž síla jednotlivých zážitků, povětšinou viscerálních (bitka, pitka, pipka), vítězí nad pevnou narativní linií. Není důležité k něčemu dlouhodobě směřovat, ale užít si přítomnost. Na film s adrenalinem v krvi však Love nezvykle mnoho situací řeší natahovanými dialogy, jejichž několik minut by šlo vizuální zkratkou vměstnat do pár vteřin. Absenci akce všité do příběhu Kroner zdatně maskuje povrchní efektností. Dlouho se neděje nic dramatického, je to jen takové vcelku příjemné dlení s hrdiny v jejich přirozeném prostředí, když už se ale děje, pak něco naoko velkého, s hudebním podkresem jako z finále veletragické opery. Film by nebyl love story, nemyslet rovnoměrně na diváky obou pohlaví. „Huličské“ scény z brlohu dvojice kámošů jsou tak prokládány „drbacími“ scénami z dívčího pokoje na internátu, aby posléze došlo k vytouženému spárování. Postavy tuhle bezbolestnou výplň volného pátečního večera nekomplikují upozorňováním na nám zjevné díry v logice (bizarní hotelová epizoda), nezanášejí naivní vyznání lásky hlubokomyslnými úvahami nad konečností bytí a vyjadřují se slovy a gesty, která jsou primárně cool (cokoliv už to slovo znamená). Přirozený je slovník alespoň tehdy, baví-li se spolu osoby téhož pohlaví, což s sebou zejména u chalanů nese netušené množství modifikací slov „kokot“, „piča“ a „jebať“. Tři důvody, proč mám rád slovenštinu. Sympatický je mi ale i zbytek filmu. Možná navzdory jeho prostotě, možná právě díky ní. 60% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Tak príbehovo sa mi film páčil, dej v podstate výborný a keby to natočil niekto schopný, vyšlo by to špičkovo. Láska, krimi, osobné vzťahy, všetko super. Ale čo ten scenár, to fakt toto? Vulgarizmy ako pičacinka sa striedajú s priteplenými replikami pričom Nemtuda každých 5 sekúnd hovorí slovíčko láska akoby mal Amora nastoknutého v zadku. Apropo Nemtuda je castingový prešľap storočia, to je čo za herec (po novom dokonca režisér)? Veď ten sa celý film ksichtí ako by mu nedali jesť, keď vraští čelo tak má divák pocit, že vidí všetky litosférické dosky a keď rozpráva svoje texty, tak ich len tak bezdušne verklikuje, ako by ho to normálne otravovalo. U Nemtudu platí známe Omen nomen. Maďarská Nemtuda teda nem tudom - Neználek. Presne tak, o herectve netuší absolútne nič. ()

Reklama

iamek 

všechny recenze uživatele

Vypadá to, že slovenský film jde nahoru. Dům, Cikán a teď Love dokazuje, že i na Slovensku jsou talentovaní mladí tvůrci. Love má spoustu děr ve scénáři, ale rád jsem mu to odpustil díky skvělému castingu a závěrečnému vyvrcholení. Možná by neuškodilo, kdyby se film ubíral jen jedním směrem. Takhle je to něco z komedie, dramatu, thrilleru a nakonec i kopa romantiky. ()

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Lóve je na slovenské pomery viac než slušne natočený a až na niekoľko scén príjemne napísaný film. Cieľovým divákom bol jednoznačne dnešný "blavácky teenager", a tomu je prispôsobené prostredie hrdinov aj ich slovník, ale to jedine kvitujem, pretože zapadám do tej kategórie aspoň generačne. Hlavne vedľajšie postavy sú sympaťáci, ktorí na rozdiel od Nemtudu hrajú celkom dobre aj vo vypätých momentoch. S dejom som taktiež spokojný. Kriminálna rovina perfektná, jej naviazanie na tú romantickú tiež, ale samotná romanca najmä v intímnych momentoch (myslím dialógy, nie sex) totálne kolabuje. A to je dôvod, prečo nedávam 4*. Dve romantické scény na streche, ako aj celkovo väčšina dialógov medzi Nemtudom a výbornou Svarinskou totálne kazia zážitok z inak úprimného a sympatického filmu. V tých scénach do Lóve presakuje toľko scenáristickej demencie, toľko debilných, patetických, sentimentálnych žvástov, že ma takmer rozboleli uši. Ani napriek jedinečnosti Kronerovho projektu v našich podmienkach sa neprikloním k lepšiemu hodnoteniu, pretože ten chlapík v sebe skrýva viac talentu, než preukázal touto nevyrovnanou snímkou. (4/10) ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Keďže na slovenské filmy ťahám rovnaký meter, ako na české, namerala som až tri hviezdy... A důvody mám, jelikož Lóve má odpich, nápady, je zoufale dnešní, zároveň i společensky prospěšný, protože varující a k zahození nejsou ani svěží výkony všech, co se snímkem byť jen mihnou... A že se tak někomu líbí žít? Jo, lehkomyslný život není počítačová hra, funguje přesně obráceně - do dalšího levelu se dostaneš velmi snadno, zpátky na start mnohem hůř... a žádný život navíc, jen ten jeden... tvůj. Viděno během Challenge Tour 2015: 30 dní se světovou kinematografií ()

Galerie (13)

Zajímavosti (15)

  • Pri nakrúcaní nahánačky K1 s policajtmi, sa za mostom Apollo stala nehoda a vodič K1 dostal akvaplaning. Pri náraze na obrubník odtrhol obidve nápravy a v ten večer bolo prerušené natáčanie. (-ondro-)
  • Za prvých osem týždňov premietania v slovenských kinách videlo film 107 000 divákov. To zo snímky robí rekordéra na domácej scéne. (toi-toi)
  • Po veľkom úspechu v kinách bol o film záujem aj na filmových festivaloch v rôznych krajinách sveta ako Francúzsko, Poľsko, Bielorusko, Ukrajina, Turecko, Taliansko, či Česká republika. (harryy)

Reklama

Reklama