Reklama

Reklama

Love

Trailer

Někdy to slovo znamená lásku, někdy peníze. Ale nikdy ne obojí najednou. Bratislavští kamarádi Maťo a Tomáš si velmi dobře vydělávají kradením a vykrádáním aut. Bydlí spolu a nemají prakticky žádné starosti, neboť pohyb za hranicí zákona je pro ně přirozeným způsobem existence. Jenže ten dostane první trhliny, když se Maťo zamiluje do půvabné studentky Veroniky a začne vážně pomýšlet na konec zločinecké kariéry. Jako svou poslední společnou akci vykradou mladíci benzinovou pumpu. Jenže akce neproběhne zdaleka tak hladce, jak by měla. Pro Maťa to znamená definitivní vystřízlivění… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (402)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Na Love ma najviac prekvapilo, že pôsobí prirodzene. Znie to v tunajších kinematografických vodách skoro ako nezmysel, ale je to tak. Ako keby Kroner mal iba hrubý náčrt scenára, jeho dôležité udalosti a dialógy, s množstvom nadávok, prenechal radšej na mladých hercov. Proste chovajte sa tak, ako v reáli. Lenže potom je tu ten scenár, kde sa udejú dve veľmi ťažko uveriteľné náhody, ktoré dávajú na známosť, že scenárista je asi začiatočník a žije na dedine, kde sa každý s každým pozná. Ďalší problém mám so stavbou scenára, keď sa do druhého bodu obratu venujeme budovaniu lásky a ukážkami so života zlodejíčkov. Samotné rozuzlenie je už nabité množstvom udalostí, ktoré sú podané filmovou skratkou a mal som pocit, že sa film týmto smerom mal ubrať zhruba od polovice, aby pôsobili tieto udalosti prirodzene a boli správne načasované. Ale inak veľký obdiv, priznajme si, že sme sa všetci báli veľkého prúseru. ()

paascha odpad!

všechny recenze uživatele

Toto je cenzuřevzdorný opravený komentář: Nebetyčná hrmovina, nad kterou se dojme jen duševně uskřinutý příslušník jistého výchooevropského národa, začínajícího na S ( to je rébus, čo, luloši?), dredatý etnoretard nebo morgoš. Typickým představitelem prvně jmenovaných je třeba jakési zanedbané trusisko pierpa, které stálo za nedávnou aférou s porušováním svobody slova. Ty druhé si dosaďte sami, jistě ve svém okolí nějakého umolousance nebo menšinovou opici máte:-) Jo a normálním slovákům a slovenkám se omlouvám, to není o vás:-) ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Slovenský film v naději. 1) Od debutu 24letého režiséra a scénáristy Jakuba Krónera (Bratislavafilm) uplynuly dva roky a opět jsme v Petržalce mezi flákači a nemakačenky, tentokrát zloději aut. Návaznost na minulý film dokumentuje vedle deprimujícího prostředí a jazyka i představitel hlavní role - 24letý Michal Nemtuda. Mimochodem, 26letý Jakub Gogál (druhá hlavní role) byl velmi přesvědčivý. 2) Od minulého filmu došlo k posunu. Dialogům je rozumět, herci hrají, kamera se zklidnila, hlavní postavy netráví většinu času v nočních klubech a objevuje se tu dokonce pokus o lásku jako katalyzátor dění. Bohužel však zůstal povrchní pohled a nedůvěryhodný scénář. Jak píše Radek99: Jakub Kroner by chtěl být moc slovenský Guy Ritchie, ale je spíš takový lepší Tomáš Magnusek. 3) Ale Jakubovi držím palce. Až se vymaní z postpubertálního vidění světa, možná osloví diváky něčím hodnotnějším, než jsou pokusy o gangsterskou love story. Syn herce Jana Kronera, prasynovec legendárního herce Jozefa Kronera si to, myslím, zaslouží. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Jakub Kroner vie, čo zaujíma mladých divákov. Pozná svet, v ktorom žijú a vie ho pútavo zrežírovať. Postavám vie dať civilný rozmer, ukázať to pekné v nich i keď sú vyvrheľmi. Tak čistú a úprimnú "žánrovku" nenájdete ani medzi súčasnými českými filmami, ktoré su ináč o niekoľko úrovní vyššie než tie slovenské. To ma na Love prekvapilo a potešilo. Čo mi dojem z filmu zrážalo bola jeho detinskosť, neschopnosť osloviť staršieho diváka než nástročného. Kroner má pre "komerčnú slovenskú kinematografiu" veľký potenciál, dokonca jej raz môže kralovať, ale aby bol braný vážne aj skúsenejším, odrastenejším divákom, musí dospieť. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Řekla bych, že jsem z tohoto snímku měla velice rozporuplné pocity. Česká a také slovenská kinematografie patří k mým oblíbeným odvětvím, stejně tak jako nemám ráda rozinky ve vánočce ale tohle bylo tak trochu jiné kafe. 90ti minutové drama, které bych řekla jsem prožila s hlavními postavami příběhu a bylo mi líto Maťa, že díky neskutečně hloupému "kamarádovi" skončil ve vězení...Nešťastná náhoda může rozpoutat velmi ošklivé závěry a tak tu zbývá trefný název Love nebo Lóve?? ()

Galerie (13)

Zajímavosti (15)

  • Prvý slovenský a český film, ktorý má svoju vlastnú aplikáciu na AppStore. (harryy)
  • Love na internete sprevádzal fiktívny minifilm, ktorý bol uložený na webové stránky špecializujúce sa na sťahovanie filmov zdarma. Začínal úvodnými titulkami a záberom na hlavné mužské postavy, ako chcú ukradnúť auto. Nakoniec však skončil urážaním človeka, ktorý sa snímku pokúsil nelegálne stiahnuť. Nakoniec sa však objavila na internete ako uniknutý festival screener. (toi-toi)

Reklama

Reklama