Reklama

Reklama

The Last Voyage of the Demeter

  • Velká Británie The Last Voyage of the Demeter (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Již několikátá variace Stokerova "Drákuly", tentokrát zaměřená na onen neprobádaný úsek cesty přes moře do Anglie. Děj se odehrává na palubě obchodní lodi Demeter během její plavby z Transylvánie do Anglie a sleduje osud nešťastné posádky této lodi, která převážela rakev hraběte Drákuly. (akisha)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (152)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Posádka rum nasává, krvesaj ji vysává.“ Pak není divu, že se Drákula s roztaženými křídly motá v ráhnoví jako ožralý netopýr. Dvouhvězdičková zážitková plavba s polopenzí a vcelku hororovým podpalubím, kde se krysám i mně hrůzou ježily chlupy i na zadku, bohužel se strašidelně tupým scénářem. Korunu tomu dali trikaři a paní v maskérně, velká fanynka Tolkiena, takže nás děsí Nosferatu s tváří Gluma a tělem anorektičky. LODNÍ OKÉNKO: [][] Čeho je škuner Demeter plný? ≈≈ Dementů. ≈≈ Dementních dialogů: „Proč chce upír do Londýna?“ Anna: „Protože v mé zemi už nezbyl nikdo, na kom by se krmil.“ Tvl, vycucal celou Transylvánii, 2 miliony vesničanů?! Chudák hrabě, napitej jak houba. ≈≈ Je plný beden. Největší hlína byla se psem, který prý roztrhal dobytek a pak i sám sebe! ≈≈ Dementů s neuceleným vzděláním. MUDr. Clemens ví, kde má nemrtvý srdce, ale v životě neslyšel o léčbě osikovým kůlem. [][] Nebo. Hrabě Annu vysával týdny, coby krevní konzervu, ale jí žádné špičáky nenarostly. Zato jednou kousnutý námořník se přeměnil na upíra rychleji, než bys řekl cucflek. Závěr pobavil. Bílá holka chtěla pohodlí a po východu slunce dojemně shořet vsedě, tak se zmocnila voru. Na černého zbyla zase jen kláda. Hnusný rasismus! ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Tohle mělo tak strašně slibný potenciál a ve finále nepřinesl nic. K tomu, aby tento film uspěl měl veškeré předpoklady - super námět, beznadějné prostředí, schopné herce, slušnou řemeslnou stránku. Jediné co epicky selhává je tu ta tak potřebná zručnost nastolit hororovou atmosféru a s ním i umět nasnímat scény tak, aby byly strašidelné nebo alespoň zajímavé. Takhle to na mě zase působilo jak horor pro děti, kde se záměrně drží scénář na uzdě, nabídne absolutně neděsivou CGI zrůdu a vlastně si spíš připadáte jako v nějaké počítačové hře. Ten upír byl fakt špatný vtip. ()

Reklama

Deyw 

všechny recenze uživatele

Hrozne silenej slowburn, kterej vypada hrozne dobre, ale ta stopaz a to tempo je zabijak..nastesti me to nevadi, ja rad pomaly veci, ale vsichni kolem me usnuli, proste je to zdeptalo..je tu stejnej fracek jak z cowebu naopak je tu lepsi a to o dost cgi monstra - ten demeter vypada fakt dobre. pribeh,vyprava je fajn - gore dobry tvle a hlavne je tu jedno jestli ses dite,koza,kokot nebo cernoch - demeter to zmasti vsechno tvle.. ale to tempo..vypadne chciplej ze zeleniny a hodinu a pul mu trva nez se dozere a film je jakkdyby ve smycce - tenhle vecer budes u kormidla ty, dostanes pres picu rano se divi ze zmizel, dalsi vecer je tam zase jinej borec a takhke se to snad 3x protoci nez je napadne stim neco delat 😂 no slabsi 3* hvezda atmoska,demeter,prostredi jako plus domov bez krys neni domov 🫵 ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Tak zase nic. Ale on tento příběh, snad ani nic nového nabídnout nemohl. Víme totiž kdo, proč a dokonce i to, že se Dracula do Londýna dostal. Co tedy divákovi tahle rekonstrukce nabízí? Jde o další recyklaci námětu, který už byl dávno vytěžen? Postačí pouhé rozvedení známé události dopodrobna a působivý vizuál postavený na větší míře násilí a krve, než nabídly předchozí filmy o sosanovi? Koná se slibovaný "Vetřelec na lodi"? Ani náhodou. Zubatý Glum, nesahá uslintanému xonomorfovi po kotníky. Jaký upgrade tedy tvůrce přináší? Hlavní postavu černošského lékaře (teoreticky možné - první student Howardské univerzity 1867, tedy třicet let před plavbou Demeter), dítě, psa, ženu? Statečný boj do posledního dechu? Dvě hodiny stopáže...s asi třemi slušnými hororovými scénami? A se závěrem, který má rozjet frenčízu o černém upírobijci ve starém Londýně? Přestože by tentokrát případné pokračování nemuselo ctít předlohu, tak mě tímto filmem André Øvredal nenavnadil. DigiDracula tady byl pouhé požerácké křoví bez charakteru a jakkoliv byl Hawkinsův výkon sympatický...slabé tři...za překvapivě nudnodlouhý a zbytečný polohoror. ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

Film s velkými ambicemi (Øvredal hlásil, že chtěl natočit nejděsivější film s Dráculou), který byl téměř potopen nudným scénářem. Horory nepotřebují nic chytrého a originálního. Ne. V tomto žánru se musí jet na poctivost a hravost. Øvredal zvládá hororovou stránku dobře. Atmosféru má film slušnou a u pár scén jsem byl v napětí. Jenže film divně skáče z hororových scén k těm odehrávající za denního světla a pokaždé mě tady film spíše nudil. Postavy nejsou vykresleny a krom hlavního hrdiny a minimálně dvou dalších postav (které taky za nic nestojí) film moc dobře nefunguje. Další výtka rozhodně spadá na stopáž. Opravdu to nemuselo trvat dvě hodiny. V jádru jde o nudný film, ale nakonec musím přihodit tu jednu hvězdu navíc. Technicky je to povedené, Drácula vypadá dobře, atmosféra vydařená (po hororové stránce film není vůbec špatný) a především největší klad spadá na soundtrack, který místama zněl správně epicky. A když jsem viděl závěrečný titulky a spatřil jsem jméno skladatele, tak jsem nebyl překvapený. Na večer jako jednohubka tenhle film neurazí. 5/10 ()

Galerie (21)

Zajímavosti (12)

  • Počiatočný scenár k filmu napísal Bragi F. Schut v roku 2002, ale film sa takmer dve desaťročia trápil vo vývojovom pekle. (Ronan)

Související novinky

Plavba s Drákulou našla režiséra

Plavba s Drákulou našla režiséra

02.10.2019

Po takřka dvou dekádách příprav to vypadá, že se Drákula konečně vyplaví směr Londýn. Hororový snímek The Last Voyage of Demeter totiž nejspíš našel režiséra. Tím by měl být André Øvredal (Noční můry… (více)

Neil Marshall vypluje s Bayovými piráty

Neil Marshall vypluje s Bayovými piráty

04.09.2012

Tvůrce Pádu do tmy, Soudného dne či Centuriona si loni odskočil do televize a bitevní epizodou Blackwater si vystřihl zdaleka nejlepší hodinku druhé série Hry o trůny. Není divu, že o jeho služby v… (více)

Neil Marshall a smrtící náklad z Transylvánie

Neil Marshall a smrtící náklad z Transylvánie

14.05.2012

U filmu The Last Voyage of the Demeter je situace taková, že v jeho realizaci uvěříme až u závěrečných titulků hotového filmu v kině. Bragi Schut (Hon na čarodějnice) napsal scénář už před deseti… (více)

Režisér Zatmění restartuje Daredevila

Režisér Zatmění restartuje Daredevila

17.03.2011

Nebo půjde spíš o pokračování, ale bez Bena Afflecka? Tak nebo tak, studio 20th Century Fox chce, aby se druhé filmové šance slepého superhrdiny ujal David Slade (foto). Ten se prosadil thrillerem V… (více)

Reklama

Reklama