Reklama

Reklama

Jedné zimní noci v New Yorku se sirotek Peter (Colin Farrell) pokusí vykrást honosné sídlo. Ačkoli si myslí, že je dům prázdný, najde uvnitř jednu z dcer majitele. A tak se zrodí láska mezi mladým irským zlodějem a krásnou umírající dívkou. Zimní příběh se odehrává v mytickém New Yorku v časovém rozpětí delším než jedno století. Je to film o zázracích, prolínajících se osudech a odvěkém střetu dobra a zla. Peter Lake (Colin Farrell) je protřelý zloděj, kterého by nikdy ani nenapadlo, že mu ukradne srdce krásná Beverly Penn (Jessica Brown Findlayová známá ze seriálu Panství Downton). Jejich láska je však prokletá. Dívka trpí smrtelnou formou souchotin a Peterovi předpověděl mnohem krutější smrt jeho bývalý učitel, ďábelský Pearly Soames (Russell Crowe). Peter se zoufale snaží zachránit svou jedinou pravou lásku, bojuje o čas a proti silám temnot. A to i navzdory tomu, že Pearly dělá vše, co je v jeho silách, aby mladíka porazil - vítěz bere všechno a poražený bude zatracen. Peterovi může pomoci už jen zázrak a pouze čas ukáže, jestli se nějaký opravdu stane. (HBO Europe)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (408)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Film má jednu zásadní chybu - nedává smysl. Natočené to je velice zručně, dívá se na to velice příjemně, ale po dějové stránce je to opravdu hodně nedotažené a zmatené. Doteď nevím, proč postava Russela Crowa chovala vůči hlavní postavě takovou zášť a pokud by se mě někdo zeptal na pointu, tak... prostě nemám tucha. Tři hvězdy za všechno, jen ne za scénář. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Je to jeden z mála iných, bizarných fantasy ktoré sa občas ukážu na plátnach kín. O to horšie je, že ide o nezdar. Obrovský potenciál bol zničený nedobre napísaným scenárom, ktorý ani hviezdny ansámbel nedostal z podpriemeru. Nefunguje to ani v emocionálnej rovine, sentimentálne scény nedokážu divákom pohnúť ( a to vôbec nie som cynik ). Možno sa časom z tejto raritky stane kult, ale dnes to je za horšiu známku. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Akiva Goldsman / Predloha: Mark Helprin - Winter's tale | Hudba: Hans Zimmer, Rupert Gregson-Williams | Distribúcia: Warner Bros. Pictures | Štúdio: Village Roadshow Pictures, Weed Road Pictures | Rozpočet: 60 miliónov $ | Tržby: 30,800,231 $ || Finančný prepadák, ako sa to za daný podaný produkt patrý. Nechápavo krútim hlavou nad výnimočnou schopnosťou producentou ukecať mená ako Farrel, Crowe a Zimmer do tejto nevďačnej predlohy. Už podľa scenára museli vedieť, že to nemôže fungovať, a predsa. Možno je to pocta knížke, možno to neni úplne zbytočne, otázkou ale zostáva, či túto partu umelcou nemal dostať nejaký iný príbeh. Kvalitných knížkok je na policiach viac, než dosť. 50% | Blu-Ray, THX, EN DTS | ()

erased 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem mít Zimní příběh rád protože, ač mi nemůže být jeho filmový autor ukradenější, vypadal stejně osobně jako Aronofského opus magnum Fontána a s láskou tvořeným filmům podléhám rád. Na rozdíl od Fontány se ale na Goldsmanově adaptaci podepisuje bytostná nevyrovnanost všech jeho scénářů. Výsledek tak ve filmu působí jako pouhé neuměřené plácání jednoho romantického nápadu na druhý bez téměř jakéhokoli vysvětlení souvislostí nebo důvodů, a vychází z něj jen nijaké vyznění celé pointy a nesmyslné, rádoby poetické chování všech zúčastněných hraničící se sebeparodováním. To, že jsem se u celého filmu užíral nudou ten veskrze špatný dojem jen podtrhuje a o něco výš hodnotím vlastně jen kvůli krásné J. B. Findlay a standardně sympatické Jennifer Connelly. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

She was like a bright light. Velká hra světel znamenitě podkresluje netradiční lovestory, kde jde o vyšší princip; lovestory, jež je součástí něčeho mnohem většího; a v konečném důsledku tedy i lovestory, na kterou by se vlastně dalo pohlížet jako na vedlejší dějovou linku. --- Scénář (stejně jako debutantova režie) rozhodně není bez chyb, to tvrdit nebudu, nicméně svůj smysl dává, a to poměrně velký. Jeho "rakovina" spočívá v tom, že všechno nedává smysl okamžitě, a že se ve Winter's Tale vyskytuje hned několik scén s dvojím smyslem, po kterém musíte mít chuť pátrat. Bohužel ve chvílích, kdy tyhle detaily se zpožděním docvakávají, jsou už naši znudění intoši na novinářských projekcích dávno v limbu z toho, jak moc vehementně předtím museli kroutit hlavou. --- To já byl v limbu docela jinačího charakteru; v limbu ryze příjemném, pohádkovém, celý omámen jiskřivostí vztahu Jessiky a Colina. Právě jejich chemie, řekl by jeden, se snad musí dotknout i toho největšího cynika pod hvězdami. No nic. Aspoň v jednom má ta Hild pravdu - tohle se vážně nedá popsat, to se musí vidět. --- Hvězdičku ubírám za zbytečně vytučněnou (rozuměj přetaženou) "osu zla" s ještě zbytečnějším Luciferem na čele. Takové věci patří jen do opravdových pohádek; ne už do filmů s pohádkovou atmosférou, ale i mnoha nosnými myšlenkami. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (13)

  • V scéne v knižnici Peter (Colin Farrell) a Virginia (Jennifer Connelly) dohodnú s knihovníkom prístup k mikofišom, avšak miesto toho využívajú tzv. mikrofilmy, čo je iný spôsob zachovania knižničných súborov. (toi-toi)

Související novinky

Will Smith a jeho nejhorší den

Will Smith a jeho nejhorší den

09.01.2014

Největší černošská herecká hvězda se pomalu vrací na plátna kin. Po čtyřleté dovolené se Will Smith objevil v předloňských Mužích v černém 3, rok 2013 potom strávil ve sci-fi Po zániku Země, kde… (více)

Russell Crowe: RoboCop nebo Noe?

Russell Crowe: RoboCop nebo Noe?

03.02.2012

V uplynulých měsících zhubl k nepoznání a je připravený do akce. Jenže co to bude? Darren Aronofsky mu právě nabídl hlavní roli v biblickém eposu Noah (poté, co kvůli vytíženosti odmítli Christian… (více)

Reklama

Reklama