Reklama

Reklama

Dr. Ludsky

(seriál)
Slovensko, 2011, 8 h 55 min (Minutáž: 51–58 min)

Kamera:

Martin Žiaran

Hudba:

Martin Hasák

Hrají:

Tomáš Maštalír, Vladimír Kobielský, Martin Mňahončák, Jana Kolesárová, Dominika Kavaschová, Vanessa Biermannová, Ondřej Daniš, Tibor Vokoun, Róbert Jakab (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Pôvodný seriál televízie JOJ prináša medicínske príbehy úplne inak ako doteraz. Fiktívne príbehy o lekárskych pochybeniach či zlyhaniach sa v mnohých prípadoch inšpirovali skutočnými udalosťami. Tomáš Maštalír ako MUDr. Daniel Ludsky je odborník na diagnózy a zanedbanie lekárskej starostlivosti. Ako súdny znalec často spolupracuje s políciou. Dr. Ludsky nie je  hrdina, na akých sme zvyknutí – je inteligentný, nekompromisný, arogantný a netrpezlivý. Neznáša lajdáctvo a neschopnosť, takže medzi kolegami veľa priateľov nemá. Ale verí v pravdu a v právo pacienta na slušné zaobchádzanie. Ani v súkromí nie je veľmi šťastný. Je rozvedený a popri práci sa snaží nájsť si čas na svoju dospievajúcu dcéru. (TV JOJ)

(více)

Recenze (220)

Arbiter

všechny recenze uživatele

Máte aspoň jednoho známého, který je neuvěřitelně zbytečný, prázdný, hloupý, nepřirozený, šroubovaný a trapný? Takový ten typ, co čte knihy o entuziasmu, cílevědomosti a sebevědomí, a na základě toho získá neutuchající pocit, že se stal průsečíkem dokonalostí. Pravděpodobně bude mít pod nosem pečlivě pěstované chmíří, protože došel k závěru, že mu to přidá na důvěryhodnosti a z vlasů mu budou odkapávat hrudky gelu. No, tak to je Dr. Ludsky. Ne jako postava, ale jako seriál. Že ho u nás navíc dabuje Martin Stránský, je takový závěrečný fail. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

velke negativum tohto serialu je jeho nevyvazenost jednotlivych dielov. Herci sa mi pacili, horsie to bolo s reziou, kde reziseri podla mna nevedeli s hercami pracovat a ani ich usmernit tym spravnym smerom. Cele to bolo trosku nekoherentne, take bez ladu a skladu, ale rozhodne som vydrzala pozerat vsetky diely a nenudila som sa takmer nikdy, hoci ku koncu casti zacali stracat na dychu. Ak bude dalsia seria, rozhodne sa jej nevyhnem. ()

Reklama

IceQueen 

všechny recenze uživatele

Všetky postavy sú permanentne napružené, bezdôvodne po sebe bliakajú a správajú sa podivne a nelogicky. Rádoby vtipné dialógy vyznievajú trápne a absolútne neadekvátne v danej situácii. Ludsky dostáva do držky už len za to, že sa objaví na obraze (čo z hľadiska diváka môže byť oprávnené, ale v rámci deja to nesedí). Možno bude ťažké tomu uveriť, ale máme aj horšie seriály, takže Ludsky to má za trasľavé dve. Update: Český dabing slovenského seriálu, určite dobre využité peniažky. No na druhej strane, včera som si zo zvedavosti pozrela kúsok prvého dielu a konštatujem, že ten dabing ubral našim hercom trochu afektovanosti, čo je celkom ku prospechu veci. ()

Phobia

všechny recenze uživatele

Šanci jsem téhle atrapě doktora House kříženého s primářem Sovou dala, ovšem další už nedostane. Pominu zřejmou vykrádačku, nepříliš charismatického hlavního protagonistu, prkenné+nesympatické herce i divný dabing (proč, kujva, to už nerozumíme slovenštině?! Navíc je hrubě přes čáru dát Ludskému stejný hlas jako doktoru Barákovi!). Blbé dialogy, scénář jak na školní představení a telenovelovitý vzhled se však ignorovat nedají. Není to možná tak strašné ve srovnání s ostatními seriály, co posledních 10-15 let vznikají ve střední Evropě a zasírají TV kanály, ale ztrácet čas u toho nehodlám. Nebudu hodnotit - za první díl bych dala 45-50%. ()

Daqvid77 odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle nemůže dostat nic jiného než odpod. Protože přímo nesnáším když čeští nebo slovenští filmaři. Točí serialy podle už slavných amerických nebo i jiných. Prostě Dr House po slovensku tohle prostě nejde a ani v česku nejsme pozadu musíme mít trapnou Kriminálku Anděl. Předelávka podle slavných stejnojmených seriálu. 46% se tohle fakt nezaslouží jsou lepší věci a mají méně procent prostě TRAPAS!!!!! ()

Galerie (8)

Zajímavosti (13)

  • Seriál musel být přejmenován na Dr. Dokonalý a jeho další díly se ocitly v nebezpečí kvůli žalobě, kterou podali scenáristé první série Stano Dančia ml. a Roman Olekšák, kteří požadovali, aby společnost Slovenská produkčná nové jimi nepsané díly nevysílala. (Mr.Atsor)
  • Pôvodný desaťdielny seriál televízie JOJ prináša medicínske príbehy úplne inak ako doteraz. Fiktívne príbehy o lekárskych pochybeniach či zlyhaniach sa v mnohých prípadoch inšpirovali skutočnými udalosťami. (ash99)

Reklama

Reklama