Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pohádka vypráví o malém, slabém sirotkovi, který díky své odvaze a svému odhodlání vítězí nad obrem i čertem. Jeho dobré vlastnosti ho přivedou ke kouzelným předmětům, s jejichž pomocí překoná všechny nástrahy světa. Štěstí a radost nakonec nalezne doma, mezi svými milými. Vedle tradičních postav vystupují ve filmovém zpracování této pohádky i různé tajemné bytosti, jako je například Matka větrů a Matka lesů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (19)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Klasický pohádkový příběh o Malíčkovi, kterou jsem viděl před dávnými lety a už tehdy, přesněji řečeno do dnešních časů ve mě zanechal nesmazatelné stopy a zvláštní dojmy.. Moc si z ní už samozřejmě nepamatuji, jen vím že film provázela hezká hudba..Dále pak si vybavuji zlou macechu,která Malíčka snad vyhnala z domu, bludičky z bažin, dobrou vílu, matku větru, zlatovlasou princeznu a v neposlední řadě samozřejmě i zlého obra (tuším že ho hrál Václav Moravec)..Z nostalgie za 4* a prosím opakovat!! ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Sovětský motiv a sovětská tvorba je tam značně cítit, i proto se pro nás tato pohádka tváří poněkud originálně. Je více mytologická a výpravná než líbezně pohádková, na které jsme zvyklí. Malíček tu není žádnej prťavej kulihrášek, nýbrž malý kluk. Takový rozumbrada, který pomocí kouzelné píšťaly a hole přemůže obra (zrzavej Miroslav Moravec), čerta hopsajícího na trampolíně a čarodějnici, která před ním rovnou uteče. Naopak se nechá omámit bludičkami. Trikově je pohádka tak na rozhraní. Obr i příchod čertů byly krásně natočeny, naopak vichry nad zříceninou byly dost fádní. Plejáda českých herců taktéž potěší, stejně jako Lednický zámek a v povzdálí Minaret. Nejlepší byl ale stejně Moravec coby zrzavej zlej obr, který háže na lidi obrovský kameny. [301. hodnocení, 17. komentář, 52%] ()

Reklama

honz 

všechny recenze uživatele

Velmi hezká pohádka prostoupená motivy z lotyšské mytologie. Malíček na své cestě světem potká obra, pana krále, zachrání domýšlivou princeznu před čertem, prodělá i několik symbolických zkoušek, setkává se s Matkou lesů a Matkou větrů - bytostmi z pohanských bájí. Na konci svého putování poznává, že opravdu šťastný je doma. ()

Stejšn 

všechny recenze uživatele

Jedna za některé pěkné efekty (obr), jinak je to blbost. Jsou v tom scény, které jsou úplně pitomé. Obr má pod nohama Malíčka, kterého se hrozně bojí, přitom by stačilo pohnout nohou a rozšláp by ho na placku. Že to vidím já, ok, ale že tudle hovadinu vidí i můj pětiletý syn - no to je v té pohádce asi něco špatně. Jinak celkem dobrá výprava. ()

Rami odpad!

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct a zároveň se omlouvám všem nostalgickým fandům. Při sledování takovýchto pohádek trpím a cítím se "trochu" trapně. Toto dílko se snaží vypadat kvalitně a přitom je to šílená slátanina prokládaná zpěvy a tanci (někdy až baletními vsuvkami) účinkujících. Takhle to vypadá, když (třeba i kvalitní) části spojuje nekvalitní koncept (kamera, scénář, režie), který celou pohádku pohřbí tři metry hluboko. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se na zámku Lednice. (M.B)
  • Pohádka byla natočena na motivy divadelní hry „Spriditis“ z roku 1905 od Anny Brigadere. Pohádkové postavy Matky lesa a Matky větru pak mají původ v lotyšských dějinách, kde byly pohanskými bohyněmi, kterých se v lotyšské historii objevuje okolo 100. (Ezis)

Reklama

Reklama