Reklama

Reklama

Talisman

  • USA The Lucky One (více)
Trailer 1

Loganův život ovlivnily tři vojenské mise v Iráku. Fakt, že je stále naživu, považuje za dílo náhody. Vždy unikl smrti jen o vlásek. Při první misi, když se po útoku s jednotkou shromáždili v troskách domu, tam uviděl ležet v prachu fotografii dívky. V okamžiku, kdy pro ni šel, explodoval na místě, kde stál, granát a tři jeho přátelé zemřeli. Logan si nechal snímek jako talisman a byl přesvědčený, že ho ochraňuje. Od té doby totiž neměl ani škrábnutí. Po návratu domů se rozhodl, že dívku vyhledá a poví jí o tom, jak byla jeho strážným andělem. Zjistí, že žena na fotce se jmenuje Beth, najde její adresu. Nechá se najmout do psího centra, které vede její rodina. I když mu Beth zpočátku nevěří a sama má v životě komplikací dost, rozvine se mezi nimi románek, který dává Loganovi naději, že by Beth pro něj mohla znamenat víc, než jen obrázek pro štěstí. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (290)

Reesam 

všechny recenze uživatele

Bála jsem se toho, že to bude menší parodie na High School musical, když obsadili do hlavní role Efrona, ale nebylo třeba. Myslím, že to obstál docela dobře, ačkoliv občas působil hrozně nepřirozeně. Do scénáře mluvit nebudu, příběh byl vystavěn skvěle. Taylor roli zahrála úžasně. Myslím, že krásná romantika na večer v posteli. ()

m.krudenc 

všechny recenze uživatele

Krásný romantický film. Hezky a příjemně natočeno. Dobrá režie Scotta Hickse. Mladý mariňák se vrací z války a jeho myšlenky poutá jedna malá fotografie ženy, kterou našel po akci v Iráku, a která pro něj znamenala cosi jako talisman, věc pro štěstí. Protože se po návratu těžko dostává do běžného života, rozhodne se dívku na fotce najít. Díky náhodě se mu to podaří a po čase se oba sblíží nejen přátelsky. Romantika – romantika – Láska je láska. ()

Reklama

Marsik 

všechny recenze uživatele

Ach, to bylo tak sladké, až to bolelo. Sparksův rukopis naprosto zřejmý. Sladší romantický film jsem dlouho neviděl. Ale tak, čas od času to není od věci. Měl jsem ale trochu problém se Zacem Efronem. Není mi za prvé 2x sympatický a příběh Logana a jeho životní zkušenosti by mi pasovaly mnohem lépe na jakéhokoli staršího herce. Nyní pár dovedností a zájmů postavy Logana, kterému je 25 let: Umí střílet ze samopalu, rozumí hudbě, hraje na klavír, zajímá se o filosofii a literaturu, umí všechno spravit, je skvělý milovník, atd. Trochu moc, ne? :) Opět nám Američani ukázali, jak je hlavní hrdina všeuměl. Talisman byl už zkrátka trochu přestřelený a až moc přeslazený (defacto všechna ostatní Sparksova díla hodnotím lépe a 4 hvězdičkami). Lucky one je u mě za 3 hvězdičky. 68% (with J.) ()

Phietros 

všechny recenze uživatele

Efron opět v roli sladkého hodného hezounka a v tomto případě dokonce i vyzrálého marináka! Příběh stojí na jednoduché zápletce, kdy marinák Logan na misi nalezne fotku ženy, díky které si myslí že zůstal na živu když jí nosil u sebe. Po ukončení mise se vrací domů s jediným cílem-najít ženu, vrátit jí fotku a poděkovat. Po dlouhé cestě se svým psem dorazí na cvičák kde dívku spatří, ale neví jak začít. Ona si myslí že přišel kvůli práci, kterou mu nabídne a Logan jí přijme! Ze začátku ho mají za podivína, když procestoval takový kus země, aby dělal pečovatele psů, ale postupně se ukáže že jeho přijmutí byl ten nejlepší krok.. Beth se do Logana postupně zamiluje a oblíbí si ho i její syn, který nemá moc uznání u svého otce, s kterým je jeho matka rozvedená! Exmanželovi začne přítomnost Logena vadit a spustí vlnu naschválů, aby je od sebe rotrhnul! Navíc Beth začne vyhrožovat, že pokud to s ním neukončí, zařídí si syna do své péče.. Ta stojí před rozhodnutím, které jí bud vezme člověka, který jí dal znovu jiskru do života a s kým se cítí štastná, nebo příjde o syna! Jak se nakonec rozhodne a co vše zaviní její ex policista, který najde fotku u Logena, kterou Beth dostala od svého mrtvého bratra?! 75% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Celkem standardní slaďárnička ala Sparks a SPOILER tentokrát se to kupodivu obejde bez nějaké over the top tragédie na závěr. Jinak je to zase ten typ filmu, kde je všechno pěkné, láska vládne světu, neexistuje ošklivý člověk ani znečištěná krajina, všichni se k sobě chovají hezky (a i když se nechovají, tak stejně nakonec vyjdou jako vítězové). Jó, prostě idylka. Akorát v tomhle případě film směřuje hlavně na ženské publikum. Kamera se až nezdravě fixuje na Efronovic sixpack a hlavní ženská postava jde spíše do pozadí. Pro cukrovkáře určitě nelze, ovšem kdo si rád čas od času dopřeje nějakou nezávadnou limonádičku, s The Lucky One asi nešlápne vedle. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (9)

  • Talisman je v pořadí už sedmým filmem natočeným podle knih Nicholase Sparkse a současně čtvrtým, který přivádí na filmové plátno Denise Di Novi. [Zdroj: nicholassparks.com] (Lolita)
  • Zac Efron přibral kvůli roli 10 kg svalové hmoty. (kedl)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenné knihy Nicholase Sparkse. (Alizze)

Reklama

Reklama