Reklama

Reklama

Karate Kid 3

  • USA The Karate Kid, Part III (více)
Trailer

Obsahy(1)

Daniel a jeho učitel pan Miagy se ocitají na počátku dalšího karate dobrodružství pro mládež. Nad Danielem se totiž stahují mraky. Agresivní učitel karate, jehož Daniel svým vítězstvím v prvním filmu znemožnil, se zvedá z prachu poražených a společně se svým nechutně bohatým a podlým žákem chystají rafinovanou pomstu. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (103)

anais 

všechny recenze uživatele

Zatímco první a druhý díl se snažily vyprávět klasický příběh žáka a jeho učitele, a ještě to dokázaly okořenit akcí stravitelnou i pro mládež, tak třetí díl je plnohodnotné béčko s ultrašíleným bláznivě se smějícím záporákem a absencí jakékoliv logiky. Ve filmu neplatí žádná pravidla. Daniel se celou dobu chová jako naprostý idiot který pokazí na co šáhne, a pan Miagy je tu jakousi loutkou bez názoru, který čeká až se vše vrátí do starých kolejí...  Ale i tak mi to mimózní pojetí přišlo celkem zábavné, i když spíš jako příklad dobové nesoudnosti, než jako plnohodnotné pokračování. Pro našince stojí za zmínku Jan Tříska v roli mafiánova sluhy. ()

kkarx 

všechny recenze uživatele

Trojka je další relikt 80. let a to až do té míry, že navozuje komixovou atmosféru. Záporáci jsou totálně přes čáru a celý děj je strašně nereálný a do značné míry kopíruje první díl. Daniel je zase osamělý a zdánlivě opuštěný a tentokrát na něj splín doléhá ještě více. Záporák hraný Griffithem přehrává jako o život (kvůli tomu doporučuju brát verzi s dabingem), nicméně je asi jediný na place, kdo měl zkušenosti s nějakým bojovým uměním a je to vidět. Na rozdíl od šedivého druhého dílu se hned několik scén jen tak nevytratí z paměti. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

John Kreese (Martin Kove) se po drtivé porážce svých svěřenců potýká s nezájmem o svoji školu karate. Vinu přičítá vítězi turnaje Danielu LaRusso (Ralph Macchio) a jeho učiteli panu Miagymu (Pat Morita). Se svým přítelem z války nachystá pomstu - zaplatí podlému Mikemu, aby Daniela zničil ... Rozhodně je pravdou, že třetí díl je z celé série ten nejslabší, a že z větší části už vaří vodu. Nicméně nostalgie je nostalgie, a nějak nemohu zapomenout jak jsem všechny tři díly v nějakých čtrnácti hltal. Každopádně opět je nutné pochválit pohybové umění Pata Mority, zvlášť v (asi) jediné bojové scéně proti všem. Oproti tomu je Ralph Macchio čím dál větší dřevo, a jediným dobrým úderem vyhrát turnaj (kde jako obhájce postoupil rovnou do finále) je docela směšné. Ale co už, hlavně když zachránili bonsaje :) ()

merigieren 

všechny recenze uživatele

Po třetí stejní lidé, stejný cíl, jiná holka, přitvrzené pojetí z obou stran až do extrému. Bohužel neexistují české titulky, takže sem musel používat svou 6 semestrální angličtinu, to mi zároveň pomohlo pochopit, že Daniel dospěl v uřvaného (v minulých dílech vyrovnaný hlas, vystřídal jekot) spratka nijak se nelišícího od svých soupeřů. Soupeři intrikují jako mafie, celé to ztratilo jakékoliv kouzlo z hlášek, umění, je to jen hon za podpisem a následnou bitkou na turnaji. Dokonce to nudí natolik, že píši komentář ve 2/3 filmu a budu přemýšlet zda to někdy dokoukám. Bůh ví proč dávám * ... ()

vodkasesemte 

všechny recenze uživatele

For person with no forgiveness in heart living even worse punishment than death. Vietnam. Dneska jsem si četl o jednotce, která tam vystřílela celou vesnici civilistu. Tendle byl určitě mezi nima. No mercy! Tak todle jsem rozhodně neviděl. True bonsai grow wild. Devils Caldron. Like all bonsai found in tree, all karate found in this kata. If karate used defend plastic metal trophy, karate no mean nothing. Další kunda. A má šikovný ruce. Konečně nemá prdel velkou jako almaru. Pamatuju si, že tam kleštil stromky. Just like bonsai live inside the tree, answer live inside of you. Welcome to neighborhood (2x). Usually hes very mellow guy. He saved my life in Vietnam. War does something to a man. More medalsof honor came out of the 442nd than all WWII put together. To je rudá Sonja, ne? Dobře ji zkopnul! Rope is your friend. Docela by mě zajímalo, jak vylezou zpátky. Hes not going to tell me put it back. Tak to bylo jasný od začátku - závěrečná scéna. You cant keep stopping like this. You gotta build up your wind. Od kdy na karate potřebuješ fyzičku? No strings attached. Desire, devotion and discipline. First two I cant give you. Last one I can but you have to be willing to receive it. Rule number one. A man cant stand, he cant fight. Ow is not an acceptable kiai in this dojo. Extreme situations require extreme measures. Rule number two. A man cant breathe, he cant fight. I make wimps into winners, not the other way around. Rule number three. A man cant see, he cant fight. Blood, so what? Make believe its his. Whats wrong with you? What are you, nuts? That was beautiful. You didnt even think. Something got in your way, bang! Down it went. Technique and killer instinct. It wasn you. Conan the Barbarian. Tvl, sral se mu do holky. Co je na tom divnýho? Kdyby ho nechal, měla by právo se takhle vztekat. Make it bcs have strong root. No need nothing except what inside you to grow. Nothings for free. First he suffer. Second he suffer more. When this is over, his mother wont recognize him. Its okay to lose to your opponent. Must not lose to fear. Strach by měl maximálně před zápasem. Your karates shit. Až na to, že má pravdu. No jsem rád, že další díl nenatočili. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (3)

  • V severoamerických kinech film utržil 39 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama