Reklama

Reklama

Lorax

  • USA Dr. Seuss' The Lorax (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ted je až po uši zamilovaný do kamarádky Audrey. Jenže jeho láska myslí jen na to, jak asi vypadá pravý strom. V jejich rodné Vševsi totiž mají kytky, stromy a zkrátka cokoli, co vzdáleně připomíná přírodu, z plastu. Proto se vydává na cestu za hranice města, kde odhaluje neobyčejný příběh Loraxe, nerudného, ale okouzlujícího tvora a mýtického ochránce stromů. To se ale ani trochu nezamlouvá super mocnému majiteli místní výrobny čerstvého vzduchu. Zdejší lidé si zvykli, že se čerstvý vzduch prodává, a většina z nich už dávno zapomněla, jak vypadá opravdová příroda. (TV Nova)

(více)

Videa (50)

Trailer 1

Recenze (224)

Tosim 

všechny recenze uživatele

MĚL JSEM JENOM MULU, VOZÍK A NEODŮVODNITELNÝ SKLON K OPTIMISMU. Tak to potom jo, protože prolog delší vlastního děje a 3D jen kvůli pár efektům sráží hodnocení k průměru. Pár nelogičností se dá odpustit a bavit se od fórku k fórku víceméně dostačuje. Viz Mission Impossible Theme v podání zpívajících ryb. ()

FrankSusta 

všechny recenze uživatele

No... jako... film Lorax, je zaujímavé dílko. Na jednu stranu se jedná o film se zajímavou myšlenkou. Téma ekologie z toho srší a je chytře využito pro příběh, který je jako celek vlastně moc chytře propojen (všechno vším). Na stranu druhou to je infantilní ne-moc-vtipná blbost s otravnejma a divně vypadajícíma postavama a příběhem (sic chytře vymyšleným) ne zas tak příjemným na sledování. A netvrďte mi, že se o to tvůrci snažili. Jako ok, snaží se to v rámci vyprávění jít jiným směrem a poskládání příběhových linií je docela zajímavé, ale zároveň to je strašně krátký film a tenhle experiment není úplně místní. A celý kontext postavy Loraxe je absolutně ''wtf''. Jako nápad pěkný, provedení už ne. A tak to platí pro celý film, který se bohužel zaseknul někde uprostřed. P.S. O'Hare je neskutečnej sympaťák a navíc mě šikovně naučil nenávidět stromy. Víc ZDE: ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Ekoagitka pro děti, která by mohla fungovat, ale má dost blbý timing a ten nejhloupější typ humoru jak z Mimoňů - padání na zem. On to ale dost kazí ten timing, protože než se zápletka rozjede tak, jak všichni čekáme, je hodina filmu v tahu. Fakt, celá hodina. Z 86 minut. Včetně pětiminutových závěrečných titulků. Překvapivě to ale není tím hlavním, co mi na filmu vadí. Nejvíc mě totiž štvali ty písničky, jelikož mě v animácích strašně vadí, když se v nich hodně zpívá a jen málokdy jsem schopný to akceptovat nebo dokonce říct, že se mi líbily. Taky mě to docela nudilo, ale jinak to nemá špatné vymyšlený svět, animované je to dobře, obzvlášť ta pestrobarevná příroda včetně zvířátek (z nichž některé se snaží působit strašně roztomile, ale to už je můj osobní problém) a na jedno zhlédnutí by to asi bylo. Na víc ani náhodou. Akorát jsem teda ještě čekal, že se Lorax objeví i víc v současnosti, ne jen v tom vyprávěném příběhu (který stejně zabírá nejmíň půlku filmu). 2* ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Hmmm ... jak se zdá, je DALEKO snazší zachraňovat svět imaginární nežli svět skutečný. Protože v reálu ekosystém rozhodně nespasí JEDINÝ efektní čin, vtělený do zábavné adrenalinové jízdy, po jejímž úspěšném završení můžete být opět free a happy. Tudíž mám určité pochybnosti jak o snímku samotném, tak i o jeho výchovném působení nejen na potenciální budoucí ekology, ale prakticky na všechny, kdož budou jednoho krásného - ale ne až tak vzdáleného dne ovlivňovat kvalitu prostředí, v němž budeme žít ... svým profesním i osobním přístupem. ()

Guzo 

všechny recenze uživatele

Rozhodně se Lorax neřadí mezi špičku animovaných filmů, ale i tak dokáže pobavit a nenudí. Bohužel animace není na takové úrovni jako u známějších kolegů (a tím nemyslím jen zpracování, ale zejména nápady a originalitu), s příběhem to také není úplně super a chybí ru nějaká zajímavější postava. Takže na jedno zkouknutí proč ne, ale mezi ostatními animovanými filmy zůstane Lorax zřejmě v zapomnění. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (11)

  • Keď hrá rodinka s babkou Normou spoločenskú hru scrabble vie Norma z písmen, ktoré má pred sebou, poskladať slovo Lorax. (Astonko)
  • Tedova postava je pojmenována podle Dr. Seusse, celým jménem Theodora Seusse Geisela. Postava Audrey je pojmenovaná podle jeho druhé ženy Audrey Geisel. (Akesha)
  • Danny Devito propůjčil Loraxovi hlas nejen v angličtině, ale také v španělsky a rusky dabované verzi. (oje)

Reklama

Reklama