Reklama

Reklama

Lorax

  • USA Dr. Seuss' The Lorax (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Ted je až po uši zamilovaný do kamarádky Audrey. Jenže jeho láska myslí jen na to, jak asi vypadá pravý strom. V jejich rodné Vševsi totiž mají kytky, stromy a zkrátka cokoli, co vzdáleně připomíná přírodu, z plastu. Proto se vydává na cestu za hranice města, kde odhaluje neobyčejný příběh Loraxe, nerudného, ale okouzlujícího tvora a mýtického ochránce stromů. To se ale ani trochu nezamlouvá super mocnému majiteli místní výrobny čerstvého vzduchu. Zdejší lidé si zvykli, že se čerstvý vzduch prodává, a většina z nich už dávno zapomněla, jak vypadá opravdová příroda. (TV Nova)

(více)

Videa (50)

Trailer 2

Recenze (224)

Guzo 

všechny recenze uživatele

Rozhodně se Lorax neřadí mezi špičku animovaných filmů, ale i tak dokáže pobavit a nenudí. Bohužel animace není na takové úrovni jako u známějších kolegů (a tím nemyslím jen zpracování, ale zejména nápady a originalitu), s příběhem to také není úplně super a chybí ru nějaká zajímavější postava. Takže na jedno zkouknutí proč ne, ale mezi ostatními animovanými filmy zůstane Lorax zřejmě v zapomnění. ()

bloodline 

všechny recenze uživatele

Animačne a koncepčne nevydarený pokus s naivnou víziou vymývania malých mozgov od útleho veku. Ťažko si viem predstaviť, že dieťa pochopí fungovanie korporátneho systému na základe kapitalistických pravidiel s beztrestným zneužívaním prírodných zdrojov a hrdo sa pritom odvolávajúc na demokraciu. The Lorax nemal čím nadchnúť. Medzi občasnými vtipnými situáciami a milým zvieracím pozadím sa potulovala nuda umocnená pocitom zabitého času. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

No cekal jsem nejakou infantilni blbustku a tu jsem dostal, ale zaroven tu je pokus o serioznejsi pribeh, kterej ale vyzniva trochu jako ekologicka agitka a samotny vysvetleni, co se vlastne stalo, navic zabira vic casu nez samotnej pribeh. Postava Loraxe tu je pak vicemene zbytecna. Takze celkove zadna velka pecka, ale sem tam se nakej forek povede, dej se nikde netahne a postavy jsou vzasade sympaticky, takze to ty tri hvezdicky da. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Krásná, leč pastelkově kýčovitá animace a za ní se skrývá ekoagitka jak prase. Jak jeden kluk v honbě za svým snem zničil veškeré stromy a druhý kluk pro lásku se rozhodl postavit zlotřilému podnikateli a stromy znovu oživit. A k tomu ještě spousta písniček jak od Disneyho. Normálně asi k zblití, ale musím uznat, že se na to nakonec nekoukalo špatně, bylo tu pár honiček, vtipných postav a nakonec i ta poslední písnička "Nech ho růst" mě dostala. Takže smířlivé 3*. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Pro mě zajímavé invenční pojetí ekologické agitky, mířené především k nejmenšímu divákovi, coby zachránci světa budoucnosti. Dle ohlasů dětského publika tomu tak skutečně je a pevně doufám, že nejen v rámci odvysílaných 86 min. Já, zarytý ekolog a milovník všeho léty prověřeného a fungujícího, jsem spokojena, bavilo mě to.;-) ()

Galerie (47)

Zajímavosti (11)

  • Keď hrá rodinka s babkou Normou spoločenskú hru scrabble vie Norma z písmen, ktoré má pred sebou, poskladať slovo Lorax. (Astonko)
  • Přestože má film dvě hlavní postavy, a to Teda a Loraxe, oba se v průběhu celého filmu neobjeví ani jednou ve scéně společně. (Akesha)
  • Film měl určenou premiéru na 2. března 2012, a to symbolicky na 108. narozeniny Dr. Seusse. (Akesha)

Reklama

Reklama