Reklama

Reklama

Lorax

  • USA Dr. Seuss' The Lorax (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Ted je až po uši zamilovaný do kamarádky Audrey. Jenže jeho láska myslí jen na to, jak asi vypadá pravý strom. V jejich rodné Vševsi totiž mají kytky, stromy a zkrátka cokoli, co vzdáleně připomíná přírodu, z plastu. Proto se vydává na cestu za hranice města, kde odhaluje neobyčejný příběh Loraxe, nerudného, ale okouzlujícího tvora a mýtického ochránce stromů. To se ale ani trochu nezamlouvá super mocnému majiteli místní výrobny čerstvého vzduchu. Zdejší lidé si zvykli, že se čerstvý vzduch prodává, a většina z nich už dávno zapomněla, jak vypadá opravdová příroda. (TV Nova)

(více)

Videa (50)

Trailer 2

Recenze (224)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Hmmm ... jak se zdá, je DALEKO snazší zachraňovat svět imaginární nežli svět skutečný. Protože v reálu ekosystém rozhodně nespasí JEDINÝ efektní čin, vtělený do zábavné adrenalinové jízdy, po jejímž úspěšném završení můžete být opět free a happy. Tudíž mám určité pochybnosti jak o snímku samotném, tak i o jeho výchovném působení nejen na potenciální budoucí ekology, ale prakticky na všechny, kdož budou jednoho krásného - ale ne až tak vzdáleného dne ovlivňovat kvalitu prostředí, v němž budeme žít ... svým profesním i osobním přístupem. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Animovaných filmů, které by si braly do úst distopii, je pomálu. Zde realistické, jen co se kácení stromů týče (což je bohužel i otázka současného světa). Ale jinak ujeté, svérázné, ale sympatické. Film mě bavil od začátku do konce a i když si nemyslím, že jde o kdo ví jak přelomové, nebo geniální dílo, své poselství podal. Jen těch hudebních vložek mohlo být méně - obecně je nemusím. Ale jinak příjemné pokoukání, které člověku rozzáří i pochmurný, podzimní večer. 70% ()

Reklama

Koda 

všechny recenze uživatele

Lorax je film, na který můžu být z ekologického hlediska hrozně pyšný. Je to poučný, takovým tím hravým a roztomilým stylem plným písní. Postavičky jsou strašně roztomilé. Můžu tedy jedině napsat to, že si strašně vážím toho, že tu stále máme ještě lesy a čerstvý vzduch, protože ten rádoby dementní podnikatel mě s tím kyslíkem dost s*al. Jsem strašně rád že jsem tomuto filmu dal šanci, protože jsem udělal jen dobře. Je to vlastně jeden z mála filmů kde jsem rozhodně nefandil tomu kazisvětovi, který chtěl zničit přírodu, ale Loraxovi a s tím koncem mě ten možná trochu překvapil, ale jednoznačně to byl zasloužený konec, čeho si fakt jako vážím, že po tom všem nakonec se režie rozhodla pro tohle rozhodnutí. Obrovský palec nahoru! ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

-Když to nejlepší z celýho filmu jsou jen praštěné ryby...- A když veškerou pointu hyzdí nezvládnuté tempo, finále i blbý kopírování všeho možnýho (od praštěných vedlejších postav po zpívánky)...- Tehdy nastupuje Lorax jako klasický výplach animovanýho průmyslu. -Bez špetky nadšení, originality, empatie... -Tehdy vidíš průměrnej film. [DVD] ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrá myšlienka ako dnešným deťom otvoriť oči a povedať, že prírodu nesmieme zanedbávať a poškodzovať, pretože konečný následok a dopad pocítime my ľudia. V tomto animáku výborne pracoval vynikajúci a očarujúci humor, ktorý bol trefný a zábavný ako "skúsený klaun v cirkuse", ktorý predvádza výborné kúsky a človek sa s radosťou na to pozerá. Mám na mysli výborné zvieratká na čele s rybkami, ktoré nôtili zvučku Mission Impossible, ale aj vtipné počínanie ostatných postáv. Každá z nich mala svoju podstatu a výbornú "formu", takže príbeh ponúkol skutočné nefalšované dobrodružstvo. Okrem poučnej stránky o prírode padli aj výstižné vety zo života ako napríklad "ak chlap urobí hlúposť raz je to preto, že je to chlap, ale ak to urobí znova je to kvôli nejakej žene" to bol zásah presne do stredu terča. Nepochybne tento animák ma strhol aj výbornou energickou hudbou, ktorá už v úvode naznačila, že sa chystá poriadna akcia, takže klobúk dole pred Johnom Powellom. Tento muž má ozaj perfektný cit, pre obsadzovanie hudby do animovaných filmov a tak nie je na film len radosť pozerať, ale aj počúvať ho. Obvykle mi piesne v rozprávkach nesedia, ale tu to bolo prekvapujúco dobré. 80% ()

Galerie (47)

Zajímavosti (11)

  • Film měl určenou premiéru na 2. března 2012, a to symbolicky na 108. narozeniny Dr. Seusse. (Akesha)
  • Tedova postava je pojmenována podle Dr. Seusse, celým jménem Theodora Seusse Geisela. Postava Audrey je pojmenovaná podle jeho druhé ženy Audrey Geisel. (Akesha)
  • Keď hrá rodinka s babkou Normou spoločenskú hru scrabble vie Norma z písmen, ktoré má pred sebou, poskladať slovo Lorax. (Astonko)

Reklama

Reklama