Reklama

Reklama

Mortal Instruments: Město z kostí

  • USA The Mortal Instruments: City of Bones (více)
Trailer 3

Clary je obyčejná patnáctiletá holka, která žije v New Yorském Brooklynu se svou mámou. Má poklidný život jako ostatní, až do okamžiku, kdy se večer v klubu stane vražda a ona je jediná, která ji v zaplněném klubu vidí. Tělo zavražděného se navíc hned vypaří. Clary začne vidět to, co ostatní ne a slyšet to, co ostatní ne. Hned na to po náhlém a nevysvětlitelném zápase s podivným stvořením zmizí i její máma. Při pátrání po ní začíná Clary odhalovat temná tajemství o skrytém světě stínů, který odedávna existuje hned vedle toho našeho. Potkává bojovníky – Lovce stínů - napůl lidi a napůl anděly, kteří po staletí plní roli strážců a ochraňují lidstvo před dalšími obyvateli jejich světa. Před vlkodlaky, upíry a dalšími démony a silami zla. Tváří v tvář všem legendárním tvorům hrůzy se Clary přidává k Lovcům stínů a objevuje v sobě odvahu, sílu a schopnosti, o nichž neměla dosud nejmenší tušení. Stojí před ní úkol najít dávný pohár, jenž by měl být klíčem k nalezení její mámy. Zjišťuje, že její máma také bývala Lovcem stínů a ona sama do skrytého světa démonů a andělů patří. Clary a její noví přátelé a spojenci navíc zjišťují, že čelí hrozbě, která může rovnováhu mezi dobrem a zlem převážit na stranu temna. (Bontonfilm)

(více)

Videa (13)

Trailer 3

Recenze (491)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Mladá a jemně tupá (není blondýna) Clary si jednoho dne začne čmárat po stěnách rohatou piču a to samozřejmě znepokojí její matku. Tato jí samozřejmě tají děsivé tajemství, které se jí už už snaží vyklopit, když tu náhle po krátké potyčce se dvěma svalnatými hromotluky vyžahne skleničku Domestosu a upadne do kómatu. Když se dcera vrací domů, nalézá zde jen spoušť a děsivou obludu, před kterou jí zachrání spanilý blonďatý ohyzd, kterého potkala tuhle dole v baru.. od této chvíle už je jen hůř.. jak pro herce, tak pro diváka. Dál už snad raději nebudu vyzrazovat, že je tento film naprosto stupidní, míří naprosto přesně na cílové publikum mladistvých děvčat s provlhlými kalhotkami a bez zkušeností s menstruačním cyklem, a jelikož už nám Robík Patyzónů malinko vyšuměl, je tohle nový hit v našich kinech. Opět tu však nalezneme vše co frčí. Démony, upíry, vlkodlaky, milostný trojúhelník, incest, nesmyslné souboje popírající fyzikální zákony, neforemné strohé herce s tupými pohledy a mnoho dalšího. Výborná je i hudba, kterou herci místy přeřvávají a skloubením s vyzváněním ajfounu je téměř dotažena do dokonalosti. Zkrátka a jednoduše, pár nezletilých lidí si zase přijde na své a zbytek bude jen kroutit hlavou nad otázkou, kdy že to ty filmaře přestane bavit a do kina už se normální divák nebude muset bát. Vyhozené peníze, ztráta času.. ale chvílemi jsem se i zasmál, když jeden z diváků v zadní řadě vtipně komentoval děj. Snad i za toho dávám tu jednu hvězdu. 20% ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Na to, jak je Lily Collins přímo ukázkovou Clary, je toho zklamání z celku až smutně moc. Jamie Bower se v Jaceově kůži očividně zoufale nudí, zdivočelému Meyersovi tvůrci zapomněli říct, že už nehraje v Tudorovcích a z mojí veleoblíbené Isabelle se stala zpruzelá domina. A Jessica Postigo má sice ságu načtenou zasloužile, ale chce do scénáře vrazit prakticky každou vedlejší postavu se všemi jejími motivacemi, i přestože by adekvátní vysvětlení celé mytologie zabralo v téhle formě snad polovinu stopáže. Takoví Luke nebo Hodge pak plní jen roli zapomenutelných přihrávačů místo toho, aby jednou za čas pořádně zahýbali dějem. Tvůrci nakonec šanci vrátit se do Institutu nedostali, takže další škoda napáchána nebyla. Ságu ze světa nephilim mám v knižní podobě minimálně v případě původní trilogie v dost velké oblibě, takže v hodnocení už z principu nechci chodit extra hluboko, ale 50% je - vzhledem k vědomí, jak mohl výsledek dopadnout - docela smutná hranice. ()

Reklama

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

V kope zbytočných filmov pre mládež, medzi tými všetkými upírimi ságami a fantazijnými survival sériami, sa tento nenápadný filmík krásne hreje na spodku. Hlavná herečka, ktorá nielen, že nevie hrať, ale ani nevyzerá úžasne a doteraz hrala len v podpriemerných amatérskych počinoch, určite diváka nepriláka. To jej mama už bola stokrát väčšia kočka. Okrem fádneho deja a nudy sa však dočkáte aj krásnej novinky, keď už aj istý Lovec tieňov z oného sveta zistí, že je vlastne buzerant. Máme tu ďalšiu nenápadnú homolobby pre deti. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Film si ukousl tak velké sousto, až ho zadusilo. Působí jako úvod minimálně k trilogii, má tolik motivů, postav a děj se vrhá do stále nových zákrut a odboček, až se chatrná stavba zbortí a divák má nepříjemný pocit, že sledoval jakousi míchanici, která byla naprosto o ničem. Přitom začátek vypadal nadějně. Měli scénář buď osekat nebo z toho udělat seriál. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Prvních dvacet minut dávalo celkem naději, příběh se nejevil úplně zle a dokonce i parta slizkých emo puberťáčků nevyvolávala akutní zvracení.Jenže po půl hodině se na plátně začnou dít strašlivé věci, Zwart vůbec neví, co chce vyprávět, příběh nedává skoro žádnýho sysla a jestli někdo četl knížku, muselo mu připadat jako by se koukal na impotentní výřez pár nesouvisejích dialogů a průměrné akce.Nuda, která začne být imbecilností svých dialogů minutu po minutě otravnější, až dospěje k epicky vypatlanému finále.Účast Jindřicha VIII opravdu veliká halucinace, asi jsou ty jeho sebevražedné deprese opravdu nebezpečnější, než jsme doufali.Jak sem říkal, žacátek vypadal nadějně, pak ale jakoby někdo vyměnil Zwarta (který natočil skvělý cover Karate Kida) za režiséra druhého Stmívání a vzal mu scénář a do rukou dal vytrhaný rukopis knižní předlohy.Mizerný pokus vyrovnat se Shitvání, nebo nedej bože Hungover Games.Pro emo pipky s tričkem kapely Turisas to budou ale plné dvě hodinky dokonalých orgasmů.35%. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (31)

  • Lily Collins byla do role Clary Fray obsazena 10. prosince 2010, tedy dva roky před začátkem natáčení. (Fevas)
  • Když Jace (Jamie Campbell Bower) seznamuje Clary (Lily Collins) s portálem, vznáší se kolem její hlavy kousek hmoty z portálu. Ta v následujícím záběru zmizí, aniž by byla vrácena zpět do již zavřeného portálu. (rakovnik)
  • Na castingu o roli Aleca Lightwooda (Kevin Zegers) měli uchazeči zahrát scénu, kde Alec vyčítá Clary Fray (Lily Collins), že je kvůli ní Jace Wayland (Jamie Campbell Bower) v nebezpečí. Zatímco téměř všichni u toho křičeli, Kevin začal tiše, ale postupně intenzitu zvyšoval. (Fevas)

Související novinky

Twilight sága se vrací

Twilight sága se vrací

20.04.2023

Mysleli jste si, že nic horšího než remake Harryho Pottera v podobě televizního seriálu už nehrozí? Pak vězte, že studio Lionsgate čerstvě oznámilo také návrat Twilight ságy. Stmívání se pak rovněž… (více)

Po Divergent přijde Insurgent

Po Divergent přijde Insurgent

13.02.2014

Stmívání odstartovalo fenomén knižních adaptací pro mladistvé, které se pokouší nasbírat divačky přes odvážnou hlavní hrdinku a nadpřirozený koncept. Ve šlépějích Twilight ságy se snažily kráčet… (více)

Pýcha, předsudek, zombíci a Sněhurka

Pýcha, předsudek, zombíci a Sněhurka

05.05.2013

Spisovatel Seth Grahame-Smith se loni pokusil dobýt Hollywood. Nedařilo se ale ani adaptaci jeho Abrahama Lincolna: Lovce upírů, ani Temným stínům, ke kterým napsal scénář. Přesto se chystá další… (více)

Dorostenci zachraňují lidstvo a ničí dobrý vkus

Dorostenci zachraňují lidstvo a ničí dobrý vkus

14.09.2012

Jednoho dne budeme ještě s láskou vzpomínat nejen na Harryho Pottera, ale možná i na Twilight ságu. Skutečnou odpalovací rampou pro nové šílenství v Hollywoodu jsou ale až Hunger Games, se kterými… (více)

Reklama

Reklama